Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kolor ścian a jaki paneli ?

Jovitta

Recommended Posts

Witajcie

Przyszedł czas na zajęcie się mebelkami w pokoju dziennym. Z uwagi na fundusze, oraz brakiem miejsca na szafy wybrałam taki komplet mebli:

http://www.abra-meble.pl/arrangement/index/view/id/377

Pytanie teraz jaki kolor ścian a jaki paneli pasowałby do tego najbardziej ? Myslalam o scianie koloru kawa z mlekiem ale ktos uswiadomił mnie że kompletnie zleje się to i meble nie będa widoczne :(

Czy ktos podlinkowałby kolor farby i paneli ? czy jakie sinne kombinacje niz w brązie maja sens ?

z góry dziękuje.

Edytowane przez Jovitta

O meblach wiem tylko tylko co na stronie. Spodobały mi się ( w tej cenie) i wizualnie tylko nie wiem jak ciemne musialyby byc te panele aby pasowało. Sciany na wizualizacji sa dziwnego koloru. Bardziej myslalam o brązach ale w tym wypadku nie wiem czy by się komponowało, kiedy meble brazowe, sciany brazowe i panele brązowe mimo iz w innych odcieniach.

Sciany jasne chyba odpadaja bo przeciez dosc jasne sa meble, jak jasne musza byc sciany aby odznaczaly sie od mebli...wrecz biale ? :(

Dlatego stałąbym przy opcji ze sciany ciemniejsze niz meble ale nie wiem ktory kolor pasowałby.

Jovitta, obejrzyj meble "na żywo" zanim zdecydujesz się kupić. One są przecież coś jak sosna, więc ściany mogą być np. w jasnych szarościach. Zobacz na inspiracjach jak wyglądają jasne, nawet białe meble na tle szarych ścian. Poza tym meble mają też ciemniejsze wstawki. Ciemny brąz na ścianach i na podłodze to na pewno będzie zdecydowanie za dużo, ale na samej podłodze jak najbardziej. Wtedy będzie to korespondować z tymi ciemnymi wstawkami w tych meblach. Edytowane przez Anyżek35