cert1 31.01.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Witam szanownych forumowiczów, W końcu remont i nadbudowa domu na ostatniej prostej i.. wyszedł babol. Ekipa miała w sypialni obudować płytami g-k górny odcinek nadbudowanego komina wentylacyjnego (tam się zaczyna nowy komin, który leci do góry jeszcze z 3,5 m), ponieważ nie udało się go ładnie wytynkować - był zbyt krzywy. Z jednej strony, gdzie chcieli troszkę podkuć, odleciał beton, którym poprzednia ekipa załatała powstałą dziurę w kominie. Włożyli kawałek styropianu i załatali pianką montażową. Nie powiedzieli mi nic, dopiero teraz zobaczyłem, jak poszli. Odcinek starego komina jest z pełnej cegły, a potem są nowe pustaki wienerberger 11,5 (wydaje mi się, że ten komin wyjątkowo jest bez dodatkowych wkładów wentylacyjnych, w przeciwieństwie do pozostałych dwóch). I zastanawiam się, co teraz z tym zrobić i co im powiedzieć. Muszę wziąć pod uwagę wytrzymałość konstrukcji komina oraz wpływ temperatury powietrza w kominie na materiał zespajający ubytek. Ktoś ma jakiś pomysł? A tak wyglądał przed dołożeniem nowego odcinka (to prawdopodobnie ten uszkodzony obecnie odcinek): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts