szymek8411 31.01.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, Jestem na etapie zakupu mieszkania w stanie deweloperskim. Chciałbym, abyście podsunęli jakieś ciekawe pomysły, jak urządzić nowe, małe mieszkanie. Powierzchnia 41,01 m2. Będę mieszkał sam. Łazienka: chciałbym wannę narożnikową 140x80-90, umywalka z szafką podumywalkową, ubikacja z zabudowanym geberitem, pralki nie będzie. Sypialnia: szafa dwudrzwiowa, komoda, łóżko jednoosobowe. Kuchnia: od strony pokoju duży blat roboczy służący także jako stół, pod nim mała lodówka do zabudowy. Obok 2-3 szafki, piekarnik, płyta elektryczna (2 palniki), mikrofala wolnostojąca. Salon: duże biurko do pracy, LCD 50" na ścianie, sofa 2 osobowa, 2-3 komody/witryny Z racji, że będę sam mieszkał, myślałem o zmniejszeniu sypialni na rzecz salonu (przesunięcie ścianki działowej). Czy o dobry pomysł? Drzwi z korytarza do salonu chciałbym wyrzucić. Ściany i sufity wykończone przez dewelopera, tylko malowanie. Na podłogach: łazienka - płytki, sypialnia i kuchnia - panele, korytarz i salon - wykładzina dywanowa. Chciałbym się zamknąć w 25.000 na gotowo. Czy to możliwe? Ekipa będzie robiła tylko łazienkę, reszta robocizny sam. Wyposażenie sypialni już mam. Meble do salonu nie są konieczne na początek. Oto rzut mieszkania: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c1c1d5042d53cd56.html Nie mam jeszcze niestety rozmieszczenia włączników, gniazdek etc. Jeśli coś pominąłem, to piszcie proszę i czekam z niecierpliwością na propozycje Pozdrawiam. Edytowane 31 Stycznia 2015 przez szymek8411 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 01.02.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) Ja bym nie zmniejszała sypialni tylko wstawiła do niej biurko,zamiast do salonu.Zazwyczaj panuje na nim bałagan więc po co ma być na widoku.Będzie do pokój do pracy i spania. http://static.pokazywarka.pl/i/5576639/363548/ghguyu.jpglub pomysł z wydzieleniem schowka na ubrania,dokumenty. http://static.pokazywarka.pl/i/5576639/313783/trytuy8u.jpg Edytowane 1 Lutego 2015 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek8411 02.02.2015 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Fajne pomysły Może połączę oba rysunki i coś z tego wyjdzie... Podobają mi się narysowane drzwi przesuwne do sypialni - jednak wiem, że wiąże się to z wyższymi kosztami, które muszę minimalizować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 02.02.2015 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Podoba mi się Kinki propozycja nr 2, stół w salonie wydaje mi się bardziej praktyczny niż wyspa. Fajniejsza jest również wersja sypialni z garderobą, tylko chyba wtedy nie robiłabym takiej dużej szafy od korytarza, tylko mniejszą na wysokości garderoby. Może w sypialni zmieściłoby się większe łóżko? tak przyszłościowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.02.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Większe łóżko koniecznie - nawet nie ze względów przyszłościowych Jedna osoba na 140 cm znakomicie się wysypia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 04.02.2015 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Jeśli chodzi o sypialnie, to ja też byłabym za dużym łóżkiem. Proponowałabym wstawić też tam biurko, właśnie ze względu na bałagan i zrezygnowałabym z komody - w dużej szafie można zamontować szuflady, a po co zagracać wnętrze dodatkowym meblem. W salonie koniecznie stół - przyda się i podczas kolacji we dwoje, i podczas imprezy. Najlepiej jakiś rozkładany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek8411 12.10.2015 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Witajcie, zbliża się czas decyzji o postawieniu ścianek działowych i muszę szybko podjąć decyzję. Chcę maksymalnie zmniejszyć sypialnię, może być nawet poniżej 10 m2. W sypialni ma być tylko łóżko 90x200 i trzydrzwiowa szafa, nic więcej, jakieś pomysły? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_e_t_e 12.10.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 a jakiś styl wzbudził twoje zainteresowanie? bo chyba inspiracje inspiracją, ale sam chyba masz jakąś wizję urządzenia mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek8411 13.10.2015 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Urządzenie to kolejny temat. Na ten moment chodzi tylko o zmniejszenie sypialni, czy przesunięcie całej ścianki działowej o 60cm w lewo i zmniejszenie szerokości sypialni o 60cm, w tej chwili mam sypialnię szeroką na 230 cm i jest wystarczająca. Nie mam wyobraźni przestrzennej i chciałbym tylko, aby ktoś poradził, czy nie będzie to wyglądało jak przysłowiowa "kupa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolmaksel 13.10.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Ja bym nie zmniejszała sypialni tylko wstawiła do niej biurko,zamiast do salonu.Zazwyczaj panuje na nim bałagan więc po co ma być na widoku.Będzie do pokój do pracy i spania. http://static.pokazywarka.pl/i/5576639/363548/ghguyu.jpg lub pomysł z wydzieleniem schowka na ubrania,dokumenty. http://static.pokazywarka.pl/i/5576639/313783/trytuy8u.jpg Teraz dojrzałem ten post szkoda, że nie przed meblowaniem swojego domu, ale nie wszystko stracone, przemebluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts