rafałek 20.06.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Wreszcie się zabrałem za dziennik -jeszcze sporo do nadgonienia, ale mam nadzieję, że się uda. Zapraszam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.06.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 hihihihi dobre.....sorki,ale nie smieję z Twoich problemów..tylko z tego jak to opisałeś..fajnie czekam na c.d Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 20.06.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Rafałek - historia genialna Wiem, że Wam nie było do śmiechu, ale czyta się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 20.06.2004 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Teraz to i ja się z tego śmieję, ale szczególnie przy KW nie było mi chwilami do śmiechu. Najbardziej wnerwiające w tym był absurd i totalny brak zainteresowania urzędasów - zapisy są głupie ale za to święte.W tym kraju nigdy nic nie będzie dobrze - sądy są niezawisłe, ale merytorycznie beznadziejne. Znam przypadek gdzie geodeta zafałszował podkłądy geodezyjne przez co sprzedał na lewo ziemię nie należącą do niego. Sprawa w sądzie trwałą kilka lat i "umarła" bo się przedawniła - a facet ciągle jest biegłym sądowym... Z WZiZt mało brakowało a bym facetowi nawalił - powstrzynywało mnie tylko to, że to i tak by nic nie zmieniło. Przy mnie okłamywał ludzi w żywe oczy i nic. A prawie każdemu chce robić praojekt - projekty są potem takie, że fachmany nie wiedzą o co chodzi - często kończy projekt razem z domem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 20.06.2004 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Oby te problemy które opisałeś były największymi przy budowie. Trzymam kciuki i czekam na cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 21.06.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Babie Lato - bardzo ładny projekt. Nasz DM-6079 jest bardzo podobny, tylko trochę mniejszy, ale my mieszkamy we dwoje (dzieciaki już prawie na swoim). Dach nas nie kosztował strasznie drogo, ale to dlatego, że mamy blachodachówkę. Pewnie, że ładniej by wyglądała dachówka ceramiczna, tylko ta kasa.Za to teraz jesteśmy bardzo szczęśliwi, mimo, że jeszcze do końca sporo pracy zostało.Życzę Ci powodzenia i pozytywnych myśli, które b. pomagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.06.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 ale numer z tymi Prusami ....czyta się super ale nie zazdroszczę odkręcania tego wszystkiego ..i mam kolejny dziennik to poczytania ...czekam z niecierpliwością na cd i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romans1719499455 28.06.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 dołączam do grona zachwyconych:)widzę, że mam szczęście, ze mieszkam dalej od Prus niż Wy. Projekt Babiolatowy bardzo mi sie podoba (planuję też taki kupić).Jestem przekonany, że sobie poradzicie, a Wasza działeczka - cudo - dbajcie, zeby jak najwięcej drzewek zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.06.2004 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Drzewka pozostaną - wycięte zostały tylko te które rosłyby w domu lub żle na niego wpływały. Planuję dosadzć kilka w niedalekiej przyszłości. Na pewno zostawię 2-3 dęby - będzie pod nimi piękny cień latem i jesienią kupa liści do grabienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 30.06.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Wow alez macie piękny starodrzew!!! Przydałoby się ciąg dalszy ....Pozdrawiam i trzymam kciuki zaczęliśmy w bliskim czasie Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 26.07.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Zdjęcia !!! Nic tak nie działa na czytelnika jak możliwość zobaczenia tego o czym czyta.. To taka sugestia, wszystkie dzienniki budowy zawierające sporo zdjęć czytam"od deski do deski" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 26.07.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Czytam czytam pracusiu pisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 26.07.2004 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Czasu mało, człowiek pisze i się dołuje, jakby to mało było spraw na głowie. Takie jedno słóko a mobilizuje, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 26.07.2004 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Dorzuciłęm trochę fotek - to dla amatorów podglądania. Za kilka dni powinno być więcej do więźby włącznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 26.07.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 O i to jest to co lubię ) Ja też czytam, zbieram doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.07.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 czytam, czytam i oglądam pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.08.2004 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 rafalek dom naprawde jest bardzo ladny. Nie wiem jak to sie stalo , ze wczesniej nie widzialam tego projektu. Dopiero jak przeczytalam Twoj dziennik i zobaczylam zdjecia zainteresowalam sie projektem. Bardzo mi sie podoba.Nawet skontaktowalam sie juz z biurem w sprawie Babiego Lata.Musze przyznac , ze wszystkie informacje o jakie pytalam a nawet wiecej ,dostalam juz nastepnego dnia. Mam pytanie odnosnie salonu , czy nie jest troche maly. Patrzac na projekt wydaje sie , ze dom jest przestronny i jasny. I sama juz nie wiem , czy jak sie zdecyduje na ten projekt to budowac z poddaszem , bo zawsze chcialam dom parterowy.Zycze powodzenia w dalszym budowaniu. bonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 10.08.2004 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 bonnie - salon ma 27 m2 i jest połączony z jadalnią. My mamy w tym miejscy wystający podciąg (strop z płyty i do tego chciałem by optycznie była granica między tymi pomieszczeniami), Razem daje to dość dużą przestrzeń (jest to subiektywne odczucie). Najlepiej poszukać najbliższego takiego domu w swojej okolicy i go zwiedzić (tych jest już kilka/naście, a może i więcej) w Polsce.Co do poddasza to wcale nie trzeba go robić. Moszesz zrobić strop drewniany, ale uważam to za mało rozsądne rozwiązanie (chodzi mi o kratownicę). Takie poddasze daje możliwości do dalszego rozwoju w miarę potrzeb. Nasz sąsiad bardzo nam go zazdrości - on ma kratownicę i dość wysoki strych, teraz by zrobić górę trzeba przerabiać cały strop a to duże koszty i bałagan w całym domu. Co do kosztów. Z bardzo wstępnych wyliczeń stan surowy otwarty wychodzi nam wstępnie około 500 zł za m2. W tym mamy wymutowane działówki poddasza, ścianę 3W czyli ocieplenie już nas nie interesuje, zrobione oba tarasy. Dachóka betonowa, ale za to pełne deskowanie, a i w tych kosztach mamy okna dachowe (7 sztuk). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.08.2004 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 rafalek-projekt , ktory ja widzialam to salon mial cos ok. 24m2 i dlatego wydawalo mi sie to troche malo , ale jest jeszcze jadalnia co razem daje powierzchnie ok. 34m2 . Wiem , ze najlepiej jest zobaczyc juz wybudowany dom , ale ja nie mam takiej mozliwosci . Czy juz wiesz ile bedzie Ciebie kosztowala budowa tego domu ? Jezeli chodzi o poddasze to masz racje , troche szkoda go nie zrobic.Zawsze sie przyda. Czekam na dalsze zdjecia domu i serdecznie pozdrawiam. bonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 16.08.2004 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Fakt - machnąłem się z tą powierzchnią salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts