zaba_gonia 04.10.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Ty to musisz być bardzo zorganiazowanym facetem. Tyle spraw pozałatwiałeś w związku z przeprowadzką i jeszcze miałeś czas, żeby to nam opisać!!!! Ja też chciałabym POGRATULOWAĆ!!! I życzę miłego mieszkania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 04.10.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 I Ty piszesz, że wszystko się wali?????? Czytam, czytam i widzę organizację na medal. Chałupa wykończona prawie całkiem POZDRAWIAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 06.10.2005 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Dzięki wszystkim za miłe słowa, ale... plany ciągle nie są zrealizowane w 100%. CIągle nie mogę się zabrać za te nieszczęsne drzwi, ciągle nie mam podjazdu do garażu przez co pojazdy stoją przed garażem, ale, wieszamy powoli aczkolwiek systematycznie firany, skończyłęm (prawie) olistwowanie podłóg i testuję nowe alternatywne formy paliwa do mojego super kotła... I to by było na tyle. Jak zbiorę myśli postaram się opisać coś więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIXI I DIXI 18.10.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Cześć rafałek kiedy zbierzesz mysli??? czekamy z niecierpliwością na kilka słów i koniecznie na zdjęcia na razie pozdrawiamy serdecznie Pixi i Dixi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 02.11.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 O jesteś Dawno tu nie zaglądałeś No ijak sie mieszka we własnym domku Pisz, pisz co słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.11.2005 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Andrzejko - specjalnie dla Ciebie w kilku słowach... Mieszka się dobrze, a nawet świetnie. Robi się coraz czyściej, jednak trochę się wnosi z garażu. Zastanawiam się czy czymś (chlorokauczuk) nie pomalować posadzki - na płytki na razie brak kasy.Z przyczyn niezależnych drzwi wewnętrzne jeszcze nie oszklone, za to coraz więcej lamp. Praktycznie wszędzie są już firanki za wyjątkiem wykuszu i pokoju córki, ale u niej wczoraj powiesiliśmy karnisze. No i największe osiągnięcie - załozyłem pogiętą listwę między płytkami a panelami w salonie. I to by było na tyle z błyskawicznej wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 02.11.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Dzięki za te wieści A fotki kiedyś będą Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 02.11.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 No rafałek, jak ja ci zazdroszczę, czytam o Waszej przeprowadzce i myślę kiedy ja tak napiszę w swoim dzienniku. A propo jak tam sprawuje się Twoja kotłownia, pewnie jeszcze nie była odpalana bo ciepło jest ale czekam na relację, pozdrawiam i życzę mniej wypadków przy przeprowadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 03.11.2005 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 i_ska - o przeprowadzce napiszesz szybciej niż myślisz. To tak tylko wygląda jak się czyta dzienniki innych - że kiedy my. Ja rok temu myślałem podobnie jak Ty. Człowiej jak ma możliwość to będzie szedł nawet na beton byle by mieszkać na swoim.Co do kociołka - mam ciepłolubną rodzinę, do tego kociołek produkuje nam CWU - po co "marnować" prąd. Przez pierwszy miesiąc paliliśmy głównie wiórami od toczenia kołków. Efekt był zadziwiająco dobry - w domu ciepło a gorącej wody pełno. Koszt to w zasadzie moja praca + troszkę drewna na rozpalenie (wióry sypałem na żar). Teraz palę już drewnem (ostatnio były przymrozki w nocy), a wióry są mokre.Ogólnie uważam, że kociołek to był bardzo dobry wybór. Mam nadzieję, że wiosną będę mówił tak samo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 03.11.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 cześć rafałek no dzięki za słowa otuchy, aby Twoje słowa się sprawdziły, a z tego co opisujesz o kociołku to sprawdza się w 100% no mam nadzieję, że będzie ci służył całą bardzo mroźną zimę bo wiesz, że mają być mrozy rzędu -30 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 04.11.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Rafałku piękności wszystko . Kaską się nie martw już mieszkacie. Zazdroszczę, tfuu, tfuu żeby nie zaczarować. Wiele Twoich pomysłow chcę ściągnąć np. nablitkę, cudne okna. P.S. Chyba przepatrzyłam a podłogi w waszej i dzieci sypialniach z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 04.11.2005 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 P.S. Chyba przepatrzyłam a podłogi w waszej i dzieci sypialniach z czego? Najtańszy Classen z Castoramy - Jesion deska. Wygląda bardzo ładnie, a kład się bajecznie dobrze. Mi się w tym roku marzy przygotowanie ogrodu. Jak uda mi się przenieść deski i palety (deficyt czasu) to chcę w tym roku zaorać, zawapnować i zostawić tak do wiosny, ale czy mi się uda. Przyznam, że mimo szczerych chęci nie ustaliłem jeszcze zakwaszenia gleby by ustalić ilość potrzebnego wapna. Na razie gromadzę popiół i resztki organiczne by całość przeorać w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 04.11.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Witaj, jak widze, niesamowita samodyscyplina popycha sprawy do przodu. Male pytanie techniczne. Ile masz anten do telewizji i skad wiedziales w ktorym dokladnie kierunku je ustawic? Czy jak w jakiejs starej polskiej komedii, Ty na dachu i krecisz, a Zonka na dole patrzy w ekran i krzyczy, ze juz dobrze? To samo pytanie odnosnie satelity, tyle ze tu juz sprawa sie pewnie nieco komplikuje, bo w koncu nie jedna a dwie plaszczyzny do przeszukiwania. PozdrawiamJankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 04.11.2005 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Witaj, jak widze, niesamowita samodyscyplina popycha sprawy do przodu. Male pytanie techniczne. Ile masz anten do telewizji i skad wiedziales w ktorym dokladnie kierunku je ustawic? Czy jak w jakiejs starej polskiej komedii, Ty na dachu i krecisz, a Zonka na dole patrzy w ekran i krzyczy, ze juz dobrze? To samo pytanie odnosnie satelity, tyle ze tu juz sprawa sie pewnie nieco komplikuje, bo w koncu nie jedna a dwie plaszczyzny do przeszukiwania. Pozdrawiam Jankes Mam jedną do TV naziemnej, jedną malutką do radia (tak na wszelki wypadek) i są połączone zwrotnicą antenową, do tego jedena miska do satelity z konwerterem quatro (cztery wyjścia), to wszystko (5 kabli) wpuszczone w multiswitcha z którego mogę sygnał rozprowadzić na raz do 4 miejsc. Na razie mam tylko do 2 i 2 w rezerwie. Jakby mi odbiło układ mogę rozbudowac kaskadowo. Taki układ umozliwia mi prowadzenie jednego kabla do dowolnego miejsca (mam doprowadzone na etapie instalacji do każdego pokoju) i pełne kożystanie z anten niezależnie w każdym miejscu. Czyli jak dzieciaki by oglądały jakiś program na satelicie my mozemy oglądać coś innego w innym pokoju. Jak na razie działa bez pudła. Co do ustawiania. Naziemny podpatrzyłem u sąsiadów i "dopieściłem" ustawienie przy pomocy brata. Satelitę ustawiałęm podobnie, ale na zwykłym konwerterze (nie byłem pewny jak zadziałą instalacja) i po dokładnym ustawieniu talerza podmieniłem konwerter i całość spiąłem co kupy. Kierunek mniej-więcej znałem a dokładniej podpatrzyłęm u sąsiadów. Jeśli nie masz punktu odniesienia to kup kompas i masz namiar. Kupowanie miernika sygnału jest "trochę" nieopłacalne ekonomicznie jak na jednorazową akcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.11.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 A ja Tobie rafałku zazdroszczę, że mieszkasz w domku i do tego tak szybko i pieknie urządzonym Kiedy zdążyłeś?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 05.11.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Rafałek co za cudności masz w domu A ta listwa między podłogami to wcale skomplikowana ja nie nazwałabym tego listwą bo listwa kojazy mi sie z czymś innym tylko fantazyjnym połączeniem podłóg Hmm sama nie wiem jak to określic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 07.11.2005 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 A ja Tobie rafałku zazdroszczę, że mieszkasz w domku i do tego tak szybko i pieknie urządzonym Kiedy zdążyłeś?????? Zdążyłem? Lista tego co przedemną jest większa niż tego co zrobione... . Dziś wziąłem extra wolne bo mam małe komplikacje z drzwiami (kupiłem za krótkie wkręty a szklarz przychodzi po 15'stej. Ale pewnie za to zdążę położyć prowizoryczny chodnik przed domem. Nie łam się - za już niedługo zamieszkasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUREK 14.11.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 GRATULACJE - SUPER DOM ! Bardzo podoba mi się Twój dom i szczególnie dopasowanie projektu do otoczenia tj. puszczy . Podziwiam wszystkie dopracowane w szczegółach elementy . I organizacja prac budowlanych na medal .A na początku pisałeś " ... a było tak spokojnie " a teraz jest z pewnością o wiele ciekawiej i przestrzenniej; no i dzieci się cieszą bo więcej miejsca na zabawy i ganianie się . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 15.11.2005 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Dzieci faktycznie mają masę miejsca. Dom wydaje się jeszcze przestronnniejszy za sprawą braku schodó na górę. Każdy kto wchodzi jest pod wrażeniem holu, ale kiedyś przyjdą schody i zrobi się ciaśniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kayak 16.11.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Rafalek swietnie wyglada Wasz domek. Szczegolnie podoba mi sie kuchnia Tez zastanawialismy sie nad Babim Latem, ale w koncu wybralismy baaardzo podobny projekt z10 ze studia z500. Niestety nie znalazlam nikogo kto by go budowal, wiec z zainteresowaniem sledze poczynania tych ktorzy buduja Babie Lato Zdradzilbys mi na priva jak na razie zamkneliscie sie kosztowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts