Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Babie Lato w Królestwie Pruskim

Recommended Posts

Rafałku pięknie tam u Was. Kuchnia pierwsza klasa. Co do modeli lamp chyba zaopatrywaliśmy się w tym samym salonie z oświetleniem.

My również musieliśmy mieć do czynienia z TPSA, tfu :evil: . Telefon stacjonarny interesował mnie wyłącznie ze względu na internet. Byłam przekonana,że nie będzie problemu z założeniem bo sąsiad korzysta z neostady. Jak wielkie było moje zdziwienie, gdy dowiedziałam się, że na numer jaki mi przyznali neostarda nie będzie chodziła. Przysłali montera, który zmierzył odległość od słupka - 75m. Tłumaczyli ,że to za daleko i trzeba by było przekopać sie pod drogą utwardzoną (jaka tam ona utwardzona, jak dobrze popada to nie da się przejechać). Poradzili złożyć wniosek i czekać 18 miesięcy :evil: . Nie rozumiem, to za te 18miesięcy droga zniknie czy mi dom przeniosą bliżej słupka. Mówię grzecznie pani to ja już może zapłacę za ten kabel i kopanie, ona na to: nie ,nie to my mamy obowiazek to wykonać, nie możemy tym obarczać klienta. Machnęłam na nich ręka i korzystamy z internetu za pomocą modemu EDGE, w Orange.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 540
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Udało mi się zobaczyć zdjęcia. Chyba zajrzę do swojej wyczystki- w końcu zdarza sie mokre drewno :-?

A poza tym to podziwiam Cię za zapał w uaktualnianiu dziennika :lol:

bikosa - to nie zapał - to uzależnienie od forum...

A co u Ciebie/u Was. Twój dziennik leży dołogiem (przynajmniej jak tam zaglądałem jakiś czas temu). Nie zamierzasz go reaktywować?

Coś więcej postaram się napisać na priv.

Pozdrawiam

Olkalybowa - bo ta firma ma nasz głęboko w ... :evil:

W jakimś wątku ktoś pisałę, że mu nie chcieli podłączyć, bo nie miał kabla wpiętego do domu - ja mam nawet doprowadzony do granicy działki... Tu nie można mówić o nieudacznictwie tu jest wyraźny objaw złej woli i nieliczenia się z klientem - nawet nie potencjalnym, bo nim ciagle jestem...

• 2 weeks później...

No Rafał , ładne te obrazki świąteczne , ale coś zacichli wszyscy więc ja pozwole sobie zrobić wpis.

Jak zrobisz zewnętrzne świąteczne oświetlenie to wklej jakieś zdjęcie zrobione wieczorową porą to zobaczymy jaka łunę nad Puszczą zrobiłeś , od ilości Twoich lampek to pewno w okolicznych domach światełko lekko przygaśnie. :wink: :wink: :lol: :lol:

Pozdr.

Staropolskim obyczajem, gdy w Wigilię gwiazda wstaje,

Nowy Rok zaś cyfrę zmienia, wszyscy wszystkim ślą życzenia.

Przy tej pięknej sposobności i ja życzę Wam radości, aby Tobie się

darzyło, z roku na rok lepiej było.

Dużo zdrowia i ciepła rodzinnej atmosfery na Święta

oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku życzę Tobie Rafał oraz Twojej Rodzinie i wszystkim Forumowiczom .

MUREK

• 2 weeks później...
Jak na Święta wypada zamordowaliśmy zielone drzewko (w naszym przypadku była to daglezja) i przynieśliśmy do domy. To dość koszmarny zwyczaj, by najpierw mordować, a potem przystrajać, ale co robić - tradycja.

:lol: :lol: :lol:

Jeśli tak na to spojrzeć to ja przyniosłam do domu, co lepsze części trupa, który zginął pod ciężarem mokrego śniegu :-? .

Jak na Święta wypada zamordowaliśmy zielone drzewko (w naszym przypadku była to daglezja) i przynieśliśmy do domy. To dość koszmarny zwyczaj, by najpierw mordować, a potem przystrajać, ale co robić - tradycja.

:lol: :lol: :lol:

Jeśli tak na to spojrzeć to ja przyniosłam do domu, co lepsze części trupa, który zginął pod ciężarem mokrego śniegu :-? .

Tak tak - to krwawe święta :lol: Dodam jeszcze, że żadna propaganda nie odciągnie mnie od karpia.