Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Babie Lato w Królestwie Pruskim

Recommended Posts

• Odpowiedzi 540
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z meszkami to jest nieźle... wczoraj wybrałem się do aptek na poszukiwania mojego sprawdzonego AUtanu i co... nic. Kupiłęm jakiegoś Brosa w spray'u i Pani powiedział mi w aptece, że i tam powinienem się cieszyć bo jeszcze dwa dni temu nic na meszki i komary nie było. Dziś sprawdzę jak toto działa.

Rafałek to znowu ja :( z pytaniami. Pamiętam, że ktoś miał podobny kolor okien do moich i właśnie znalazłam to TY , śliczne :D. Ale ja z innej beczki, powiedz mi, na ile cm robiłeś wylewkę ( z ociepleniem podłogówką itp) wiesz bo mi facet obliczył 17 cm !! i jak przywieźli mi drzwi tarasowe i jak zobaczyłam tą dziurę pod wylewkę to zamarałam z przerażenia. I teraz jeszcze mogę to jakoś załagodzić ale do drzwi zew. muszę już podać koniecznie dobrą wysokość. Dlatego pytam Ciebie bo ty robiłeś m.in. ogrzewanie podłogowe. :wink:

Moje ogrzewanie podłogowe to tylko wspomaganie więc nie trzymam się żandych wytycznych. Pod podłogówką mam 5 cm styropianu - jakis taki specjalny z ekranem z folii aluminiowej. Na reszcie mam FS 20 też 5 cm. Na tym mam 5 cm wylewki zbrojonej siatką. Nic nie pęka i jest OK.

WIele osób daje więcej styropianu, ale ja porównywałem u sąsiada i jakoś zimniej u nas nie ma, do tego jak masz podłogówkę jako główne ogrzewanie to zaleza sie dawać grubszą wylewkę bo lepiej akumuluje ciepło (ale też dłużej się nagrzewa).

• 2 weeks później...

rafałku gratulacje cierpliowści w walce z TPSA, wiem coś o tym a z tymi wiecznymi zaginięciami Twoich zgłoszeń, reklamacji to normalne :evil: masz rację tylko nasze rachunki im nigdy nie giną, wręcz przciwnie rosną w oczach. Widzsz oni dalej myślą, że są monopolistami i niestety są :( bo nie mają konkurencji pomimo iż są inne firmy.

Rafałku życzę ci szybkiej realizacji zamówienia już bez przeszkód, mam nadzieję, że wreszcie uda im się odnaleźć Twoje zlecenia. Ale, że burel mają w papierach to fakt :evil:

Myślę że poprostu oni klienta mają w ......., i tak czeka i tak czeka gdzie indziej nie pójdzie bo nie ma gdzie więc co im tam :o :roll:

Ale Polska to dziwny kraj :-? w którym My musimy żyć i się z tym zmagać :evil:

Rafałku życzę Ci żeby Twoja sparwa w końcu zakończyła się pomyślnie :)

Dzięki za miłe słowa. Sprawę znowu popchnąłem od tyłu więc coś dziś będę wiedział. Najbardziej irytujące jest to popychanie, co by było gdybym nikogo nie znał?

-Jak to co ???????????

-Czekałbyś, czekał i może w końcy byś się doczekał :evil:

-albo i nie doczekał....

Zależy od systemu :o :roll:

Dzięki za miłe słowa. Sprawę znowu popchnąłem od tyłu więc coś dziś będę wiedział. Najbardziej irytujące jest to popychanie, co by było gdybym nikogo nie znał?

-Jak to co ???????????

-albo i nie doczekał....

Widocznie to taki MATRIX 8)

-Jak to co ???????????

-albo i nie doczekał....

Widocznie to taki MATRIX 8)

Tylko czemu przyszło na żyć w tym MTRXIE :o :roll:

Co firmy i ludzi zawsze jest tak że obrywają Ci którzy mają styczność z petentem - tak naprawdę nie są wiini ale nikt do prezesa nie pójdzie :-?

Słyszałem kiedyś o przypadku, że facet napisał do prezydenta Francji (albo do kogoś podobnego) jak to francuzi (bo to oni w końcu wykupili TPSA) odwalają kaszanę. Przyjechała podobno ekipa z Francji i zrobiła. TPSA nic nie wiedziała. Może to jest rozwiązanie?

Może tojest jakiś pomysł 8)

Rafałek ale u ciebie w ogródku porządeczek, wszytko równiutko w rządkach :p

No no podziwiam, kiedy ja doczekam takiego ogródka :roll:

Piaskownica pewnie w odstawce ze wzgl;ędu na pogodę :wink:

A rąbanie drewna w takim otoczniu to czysta przyjemnośc,

ogólnie masz cudnie wokoł sibie tam, drzewa, krzewy, zwierzątka, raj prawdziwy :p

A granit może na jakiś skalniak wykorzystać :roll: albo wydzilenie ścieżek w ogródku :roll:

Pozdrówka

A granit może na jakiś skalniak wykorzystać :roll: albo wydzilenie ścieżek w ogródku :roll:

No ja też myślę o ścieżkach lub jakimś miejsu do grilowania. Na skalniak to chyba lepiej okrągłe (zaokrąglone) :roll:

Co do pracy - ciagle całą masa ale przy wczorajszym ociepleniu to faktycznie przyjemność.

rafałku te zdjęcia to jak katalog ogrodniczy, warzywka, owocki i trawka piękna :lol: podziwiam zapał plewienia tego bo ja tego nienawidzę :evil: Rafałku a te kamienie granitowe to wspaniały pomysł na skalniaczek jakiś albo jak będziesz miał oczko wodne to sobie na około poukładasz fajnie to wygląda. :wink: