Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Babie Lato w Królestwie Pruskim

Recommended Posts

• Odpowiedzi 540
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rafałek jak przeczytałam o zamkniećiu drzwi przez twego synka przypomniało mi sie jak kiedyś mój 2 letni sn zamknął się sam w domu jak wyszłam na chwilę do listonosza na klatkę.

Najgorsze było to, ze balkon był otwarty wtedy a ja nie miałam klucza a on sam nie umiał otworzyć potem :-?

Straszne to było ale jakoś jak sie uspokoił to sam otworzył 8)

Co do pogody to fakt od razu przyjemniej jak ciepełko i rano prtzyjemniej sie wstaje jak słoneczko zagląda 8)

Skad ja znam to zamykanie :o :roll:

Ja zostałam zamknieta na balkonie, którego moje dziecię nie mogło potem otworzyć, na moje szczęście okno w kuchni było uchylone, więc otworzyłam drugą połowę okna kuchennego i wlazłam do mieszknia :-?

Ach te nasze dzieciaki :)

Fajnie jak zwierzaki nas odwiedzają - szkoda tylko że niszczą naszą prace :o :roll:

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Odzywam się :D .

Sam stół w tak atrakcyjnej cenie czy z krzesłami? Bardzo przystępna cena. Rozglądaliśmy się ostatnio za stołami, komodami drogie to jak diabli.

Wiata na drewno pierwsza klasa.

My musimy wreszcie kupić i założyć rynny spustowe, bo leje się niemiłosiernie.

Pozdrawiam.

Dziekuję Wam wszystkim za odzew (nie spodziewałem się, ze będzie az tak liczny więc postaram się o nowe fotki i nowe szersze opisy tego co dookoła).

A teraz w temacie....

Olkalybowa - cena obejmuje stół i 6 krzeseł. Transport przy pomocy kolegi który takie graty sciaga z UE u nas sprzedaje. Trzeba było tylko poszukać i policytować. Co ciekawe była to nasza 3 lub 4 aukcja i dopiero teraz udało się nam kupic. Wcześniej albo bylismy przelicytowani albo dzięki "szybkemu" połaczeniu GPRS nie zdążaliśmy. Stół ma kilka rysek, ale jest to do usuniecia. Żona wyczyściła obicia ale nie jest zadowolona z efektu więc pewnie kiedyć bedzie tapicer, ale w zasadzie całość wyszła w cenie krzesła...

Mohag poszukaj u siebie kogos kto ma sklep z uzywkami i dowiedz się czy jesli wylicytujesz to Ci przywiezie (i za ile). Ogólnie trafiają sie okazje za 1 EUR ale to jest fuks.

Andrzejko Wiata się szybko zapełnia, ale na wolnej części i tak da się zrobić imprezkę... :lol:

Bonga - jak zauważyła moja zona jej stół cieszy się miejszym powodzeniem niż moja wiata wiec dodam po niedzieli (może wcześniej) kilka fotek z różnych ujęć.

Aga J.G plony sa ciagle zbierane. Ziemniaczki na bieżąco podobnie jak marchewka i pietruszka oraz inne niezbędne. Fasola mimo, że krzaczki duże jakaś nieudana :roll: , ogórki się kiszą, dynie ozdobne rosną az miło podobnie jak ta "normalna" (szukam przepisu co z niej mozna zrobić). pomidory niestety pekaja na deszczu ale jem aż peknę. Mam problem bo liczyłem, że cebula przesuszy sie na grządce a tu marne widoki. Trzeba będzie obsuszyć ją na stryszku. Buraczki się czerwienią a o groszku już zapomnieliśmy. Truskawki wzięły się po deszczach wiec zbieory to będą w przyszłym sezonie. Mam nadzieję, że jesienna rzodkiewka i sałata obrodzi jak wiosenna. Kalarepy sa pyszne tylko kapusta nie zawiązała główeg - ciekawe czemu?

acca5 - będa fotki z kilku ujęć... daj mi tychko chwilę na ich zrobienie.

kze - czy msz może linki do stron gdzie są bramy przesuwne i różne ogrodzenia? Szukamy inspiracji.

lopi - dzieki, ze jesteś.

Pozdrawiam wszystkich którzy się ujawnili i tych bedących w głębokiej konspiracji. Piszcie - to bardzo motywuje.

Dziekuję tez wszystkim za maile i kontakt przez GG.