lopi 22.08.2006 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 ja wczoraj byłam... udało się zebrać spore wiadro maślaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.08.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Bardzo ładny płotek i gratuluję grzybobrania. Ja nie mam cierpliwości do grzybów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 30.08.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Bardzo fajny dziennik, milo sie czyta a przede wszystkim oglšda, gratuluje fajnego domku jesli chodzi o grzyby, to ja nigdy ich nie widze, za to wracam z pelnym koszykiem innych bogactw natury, ktore nadaja sie na dekoracje domu, np. szyszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 04.09.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 rafałku, ale sie tam u Ciebie pozmieniało!! no gratuluje!! a ta wiata na drewno jest po prostu rewelacyjna!! no i ten płot wyznaczający granice Twego Królestwa bomba Napisz znowu cos i czekamy na zdjęcia :) pozdrawiam mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.09.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 witaj wiata prześliczna i wg mnie wcale nie za duża...nasz kot też tak ostrzy sobie pazurki...ale w domu też mu się zdarza, np. o pień jukki stół z krzesłam za taką cenę rewelka!!!!!!!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meserchmit 19.09.2006 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Cześć rafałek!!!! Bardzo długo mnie nie było na forum ale mam nadzieję że już teraz będę na bieżąco. I co się okazało że tu stoi już u Ciebie wszystko i jak jest ładnie . Pogratulować tylko szybkości Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.10.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Widzę że chyba las Cię wciągnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 07.10.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Zauważyłam, że nie wstawiałeś okien przed zimą. Powiedz jak zabezpieczyłeś w takim razie otwory okienne i drzwiowe oraz wnękę garazową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagi1 09.10.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witam wszystkich Forumowiczow! Bezposrednio zwracam sie do Rafałka dzieki ktoremu rozpoczalem budowe domu. Tak, tak buduje Babie Lato! Jest super, obecnie mam juz sciany zewnetrzne i szykuje sie do stropu. W zwiazku z tym pytanie do wszystkich budujących Babie Lato: czy ktoś w tym projekcie stosował strop typu Terriva? Jezeli tak to bardzo proszę o info, czy faktycznie w miejscach gdzie na poddaszu opierają się belki wylewaliście monolit, czy też na całej powierzchni robiliście terrive tylko w jakiś sposób wzmacniano ją w tych miejscach gdzie opierają się te nieszczęsne słupy? Pozdrawiam, Jagi1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.10.2006 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Na wstępie witam Wszystkich i przepraszam za milczenie, ale: 1. Jakoś nie dostawałem powiadomień, że coś się tu dzieje 2. Masa pracy w pracy i dookoła domu. Może teraz, jak wszystko zaczyna zwalniać przed zimą nadrobię trochę zaległości i coś opiszę i pokażę. meserchmit - dużo się działo, ale jeszcze więcej będzie się działo. Ja też się trochę forumowo opuściłem, ale szykuję się do wyjścia w teren... biurokracja jakoś mi nie leży Aga J.G - pięknie to ujęłaś - tak wciągnął a ja jak tylko mogę brnę w niego coraz dalej arluka - już tłumaczę. Na okna zbiłem ramy na które naciągnąłem troszkę grubszą folię malarską. Rama miałą jeszcze pionową lub poprzeczną poprzeczkę i zbita byłą z obrzynów i resztek desek. Folia wywinięta do środla i gęsto przymocowana zszywkami tapicerskimi. Całość dobrze przetrwałą zimę, mrozy, śniegi i wiatry i chronoiła ekipy, gdyż tamta wiosna jakoś nie chciała przyjść do nas... jedne z drzwi na taras zastawiłem resztką pustaków, wejściowe zabiłem dechami i na to folia. Garażu nie zabezpieczałem tylko wykonałem solidniejsze drzwi między domem a garażem, zawiasy wstawiłem tak by nie można było drzwi wystawić - chyba, że rozbijając je. Wejście z garażu na strych zabezpieczyłem solidną klapą blokowaną sztabą z ceownika. Do garaży śniegu nienawiało - szeroki okap sprawił się na medal. Jeśli coś jeszcze niejasne - pisz, a postaram się pomóc. jagi1 - nie mam terrivy, ale płyty. Myślę, że w Twoim przypadku sprawę powinien rozważyć architekt/konstruktor przyadaptacji stropu albo zmyślny kierownik budowy. Nie jestm w tym biegły, ale może w tych miejscach wystarczy u Ciebie zastosować 2-3 belki albo wylać fragmenty. To tylko takie ogólne przemyślenia. Pamiętaj że na tych słupach opiera się znaczna część dachu który w tym projekcie jest dość spory, a śnieg zimą będzie mocno go wyciskał. Możesz popytać ludzi z wątku jaki podałęm w Twoim wątku o babim lecie. Pozdrawiam PS. Jeśli macie kłopot z dostępem do mnie polecam GG lub e-maila. Jeśli ktoś pragnie mnie ujrzeć lub pogadać możemy umówić się na SKYPE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.10.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 To czasami wychyl z niego nosek i napisz co u Was I gdzie te grzyby ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 11.10.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Rafałku interesuje mnie cena parapetów wew. i zew z granitu, jak grubość jest tego parapetu, gdzies podawałes cenę 2tys -czy dotyczyła ona wew i zew czy tylko wew.? Przymierzam sie do parapetów w listopadzie wew. bo wtedy bedę miała okna montowane.-PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 11.10.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Opisz jak montowali te zew- widze ,że sa wciete, a jak jest od spodu- ja mam sciane dwuwarstwową , ty 3-warstwową. Moze wiesz.Wiem ,ze nalezy je zamontowac po położeniu wełny, ale jak zabezpieczyć aby wełna sie nie osunęła- kołkowanie wieksze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 12.10.2006 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Kosztów dokłądnie nie pamiętam, ale zewnętrzne i wewnętrzne kosztowały coś około 3 tys. Same wewnętrzne około 2, ale są grubsze i inaczej wykończone (zaokrąglone).Parapety wewnętrzne mają 3 cm grubości, a zewnętrzne 2 cm. Zewnętrzne nają od spodu podfrezowany rowek który tworzy taki kapinos.Ceny parapetów obejmują montarz. Montowane na klej. Przy montarzu zewnętrznych trzeba pamiętać by miały lekki spad na zewnątrz. Parapety są wpuszczone w podcięcia okien.Co do ceny - mogą być duże rozbieżności w zależności od materiału - my staraliśmy się wybrać z tych tańszych, ale i tak było z czego wybierać.Po roku użytkowania przyznaję, że był to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.10.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Bradzo fajna fotka i stronka jak bedę miała dłuższą chwilkę postarma się zlokalizować swoją okolicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.10.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 mojego kawałka ziemi tam nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.10.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 mojego kawałka ziemi tam nie ma Ja jeszcze nie szukałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 21.12.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Wszystkiego dobrego . http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1138.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.12.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 http://212.244.189.200/pics/choinka.jpg 'Mizerna cicha, stajenka licha, pełna niebieskiej chwały,oto leżący przed nami śpiący w promieniach - Jezus mały' życzenia błogosławieństwa Bożego w każdym dniu Nowego Roku składa Maksiu z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.12.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Gdy pierwszą gwiazdkę ,ujrzysz na niebie,Wspomnij tych,co kochają Ciebie,Gdy pierwsza zgaśnie,a druga zabłyśnie,niech Cię aniołek,Ode mnie uściśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts