maksiu 12.06.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Rafałku: gratulacje z okazji nocnej dłubaniny :D a w wolnej chwilce przypominam sie z prośbą kilka postów wyżej pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 12.06.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Rafał, Przede wszystkim gratulacje w związku z powiększeniem się rodzinki - ponoć pojawienie się trzeciego to nie tak duży szok jak drugiego - nic na ten temat nie wiem - mam dopiero dwójkę. Oglądałem zdjęcia z Twojego dziennika budowy - ten Pan prowadzący konia, przypomina mi byłego lesniczego z leśniczówki Czapliniec znad Barlina - ale to pewnie złudzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 12.06.2007 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Oglądałem zdjęcia z Twojego dziennika budowy - ten Pan prowadzący konia, przypomina mi byłego lesniczego z leśniczówki Czapliniec znad Barlina - ale to pewnie złudzenie... Dobry fach ale nie ta leśniczówka... Czapliniec? - Sieraków? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 12.06.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Może zmienił leśniczówkę... a nie ma na imię Krzysztof przez przypadek..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 12.06.2007 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 ...a w wolnej chwilce przypominam sie z prośbą kilka postów wyżej Opisywałem licowanie murłaty ze cianą kolankową, ale z zewnątrz. Sprawę wykonałem bardzo prymitywnie, ale dość skutecznie. Patrząc z góry na murłatę zmierzyłem szerokość uskoku. Dopasowałem właściwy styropian. Styropian po prostu przybiłem długimi gwoździami do murłaty. Uzyłem duuużych podkładek - na oko średnicy trochę wiekszej niż 5 zł. Z zewnątrz wkleiłem siatkę ale tak, że zachodzi lekko na mur. Całość prac wykonałem jeszcze przed deskowaniem dachu. teraz byłoby to tródniejsze. Jesli masz jeszzce jakieś pytania - pisz. Postaram się to wyjaśnić. Jeśli chcesz wykonam jakieś fotki, ale za dużo widać nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 12.06.2007 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Może zmienił leśniczówkę... a nie ma na imię Krzysztof przez przypadek..? Ten nie zmienił - jest lesniczym na swojej lesniczówce od samego poczatku swojej pracy. No i nie jest to Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.06.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Aga J.G i Ivonesca - tak tak.. dobrze widzicie - na wiosnę jak co 4 lata zostalismy podstępnie zaatakowani przez bociana... ech - trzeba było strzelać albo co? a teraz... jestem coraz bardziej szczęśliwy w końcu bedzie kto miał pracować na naszą emeryturę zaintrygowały mnie słowa "jak co 4 lata" zastanawiałam sie ileż to razy były te 4 lata pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.06.2007 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 zaintrygowały mnie słowa "jak co 4 lata" zastanawiałam sie ileż to razy były te 4 lata pozdrawiam Jak łatwo policzyć - teraz 3x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.06.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 ...a w wolnej chwilce przypominam sie z prośbą kilka postów wyżej Opisywałem licowanie murłaty ze cianą kolankową, ale z zewnątrz. Sprawę wykonałem bardzo prymitywnie, ale dość skutecznie. Patrząc z góry na murłatę zmierzyłem szerokość uskoku. Dopasowałem właściwy styropian. Styropian po prostu przybiłem długimi gwoździami do murłaty. Uzyłem duuużych podkładek - na oko średnicy trochę wiekszej niż 5 zł. Z zewnątrz wkleiłem siatkę ale tak, że zachodzi lekko na mur. Całość prac wykonałem jeszcze przed deskowaniem dachu. teraz byłoby to tródniejsze. Jesli masz jeszzce jakieś pytania - pisz. Postaram się to wyjaśnić. Jeśli chcesz wykonam jakieś fotki, ale za dużo widać nie będzie. Temat licowania murłaty od zewnątrz mam załatwiony mam wysuniety styropian od ocieplenia az do połaci dachu, a w powstałą wnękę chce włożyć wełne, Iinteresuje mnie natomiast licowanie od wewnątrz, jakies doświadczenia ? pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.06.2007 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Od wewnątrz... zobacz ostatnie fotki w dzienniku. Ścianki kolankowe mam przesynięte do środka. Solidny stalarz i płyty GK. Nie chcielismy podnosić ścianki kolankowej bo poddasze i tak duże. Był problem w szczytach gdzie mamy inny kąt dachu i wyższą kolankową (tak było w projekcie. W obawie przed pekaniem połączenia kolankowej z częścią na wysokości murłaty całość do skosu wyłozyliśmy płytą i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.06.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Dużo zdrówka dla rodzinki a szczególnie dla żony i małego wiosennego bocianka Bardzo fajne hobby moje dziewczyny też się wybierają tylko wybrać się nie mogą, chyba trzeba je zmotywować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 18.06.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 zaintrygowały mnie słowa "jak co 4 lata" zastanawiałam sie ileż to razy były te 4 lata pozdrawiam Jak łatwo policzyć - teraz 3x i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.03.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Trochę minęło, ale widze że wracamy Pochwal się najmłodszą pociechą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 14.03.2008 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 OOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!! Jestem pod ogromnym wrażeniem Państwa zacięcia w budowaniu domku! Jest przepiękny! Zachwyca mnie sposób pisania przez Pana tego Muratorskiego Dziennika budowy! Sedrecznie gratuluję całej rodzinie wymarzonego domu! GratulujĘ też pociech, a szczególnie tej najmłodszej To cudowny prezent na nowy dom ŻYCZĘ, ABYŚCIE BYLI BARDZO SZCZĘŚLIWI I myślę, że tak właśnie jest "patrząc" na Was !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.03.2008 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Dzięki... taki ładny domek trzeba jakoś zapełnić - więc się staramy Pozdrawiam. PS. Jutro przywiosą podbitke pod daszki nad tarasami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.03.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Cudna ta Wasza córcia Mój kolega jeszcze mówi że musi ktoś na nas pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.03.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Piękna córcia i super zabawka dla starszych dzieci.. Też bym się takim czymś pobawił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 21.03.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Wesołego jajka, pięknego jak bajka. Sprytnego króliczka, co wyskoczy z koszyczka. Kurczaka złotego i wszystkiego najlepszegożyczy Małgosia http://www.bitstream.com.pl/btzyczws.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.03.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Jaj przepięknie malowanych, Świąt wesołych, roześmianych. W poniedziałek kubeł wody. Szczęścia, zdrowia oraz zgody. WESOŁEGO ALLELUJA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.06.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 witaj dawno mnie nie było na forum i to miło znów zobaczyć "stare mordki" pozdrawiam serdecznie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts