rafałek 13.10.2004 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Jakoś nie ma na to czasu..., ale jemu to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.10.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Jak Cię JoShi dorwie, że Kota Bez Nazwy do robót na nadzorze gonisz ..... A swoją drogą to fajnie mieć tresowanego kota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.10.2004 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Nadzór jak nadzór - trzeba widzieć jak on głową w dół zbiega po schodach. Jak było ciepło to z zacięciem polował na pasikoniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 20.11.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Świetny dziennik, a i budowa szła Ci znakomicie. Z ciekawości zapytam jaką średnicę mają Twoje słupy gankowe? A czym wykończyłeś trójkątną ściankę w ganku? Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 21.11.2004 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Z przodu 30 cm z tyłu o ile pamiętam 26. Powód był taki, że były tylko 2 "30-stki". Jak będziemy na etapie tynków to nadamy im jakiś stosowny kształt, jak na razie szkoda nam na to pieniedzy których ciągle brakuje.Trójkątna ścian ganku jest zrobiona z płyty OSB. Może zrobię jakieś fotki i powieszę. Na to przyjdzie styropian (łatwość dorabiania gzymsików i innych takich upiekszaczy, a na to siatka i klej, Całość będzie kiedyś otynkowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 22.11.2004 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Nareszcie nadrobiłam zaległości w czytaniu Twojego dziennika. Fajne fotki- rzeczywiście Wasze Babie będzie bardzo oryginalne. Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avocado 27.01.2005 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 A co tu taka cisza?! Rafałek powiedz proszę więcej o tej bramie, na stronie głównej KRISPOLU nie ma cennika, a my też dojrzewamy powoli do myśli o dalszych zakupach. Co z kotłem, czy podjęliście z hydraulikiem jakąś decyzję? A może kot otrzymał gorące imię FEX? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 28.01.2005 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Kocioł będzie FEX. Mam już dosyć poszukiwań. Co do bramy - nasza ma 4,5x2.25 i wstępnie KRISPOL chce za nią ok 4,5 tys. Jednak jak się żona dowiedziała jest to cena wstępna która podlega negocjacji (urabatowieniu ) przy pomiarze. Pomiar zalecany po tynku. Jest to cena bez napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 28.01.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Rafałek- moja brama u Wiśniowksiego- kasetonowa (czekoladka) mogła kosztować 6,5k gdybym nie dała ciała- ale to już z napędem, montażem i dopłata za kolor z palety RAL (ok 600pln). Biorąc pod uwage, że sam napędy kosztuje ok. 1,5k plu montaż- u nas to ok. 500pln to nie jest toi drozej niz Krispol. Nie znam opinii z Forum ale od wielu osób słszałam bardzo niepochlebne zdania nt. bram Krispolu- na przekroju panela tez zniebyt dobrze wygądało- troche czasu minęło ae chodziło o zagięcie blach co wpływa na sztywnośc i na cos tam jeszcze, a co ma znaczenie przy bramach o tak dużej szerokości jak nasze *(a ma mniejsze znaczenie w tych na jeden samochód). Dla mnie wiążącą była opinia mojego kuzyna, który wiele lat przepracował w Hormanie, jeździł na targi, montował itp. Zdecydowanie odradzał mi tę frimę, o Wisniowksim może tez nie miał najlepszego zdania- ale tu głównie o napędzie a poza tym ok. Więc w efekcie kupiłam go jednak tyle, ze z innym napedem niż oryginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 28.01.2005 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 No i znowu problem... Ale przeciez budowa to jeden wielki problem i ciągle trzeba nad czymś główkować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avocado 02.02.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 O dziękuję za dane, teraz to i ja mam problem... Dodam jeszcze do tego Twojego problemu i główkowania, że budowa to niekończący się wydatek ponad założenia... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 16.02.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Ciekaw jestem ile ci sławetnych "punktów" wyjdzie... Elektryk nie zwraca na to uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 16.02.2005 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Elektryk umówiony jest za całość. Prąd, RTV, telefon, domofon, dorzuciłem LAN i też nie zrobiło na nim to wrażenia. 4 pubkty z "siłą", wyjścia na ogród. Za robociznę policzył 1200 zł (bez FV ), za pomiary, odbiory i wszystkie niezbędne pieczątki, papiery i podpisy z ZE około 400 zł. Za robotę płacimy połowę, reszta po załatwieniu formalności czyli uczciwie. Sprawdzony w okolicy i nikogo nie wyrolował, wszystko wszystkim działa. Uwaga zena bez montarzu gniazdek, ale za to obejmuje uzbrojenie 2 tablic (główna na dole w garażu i dodatkowa na górze (dla poddasza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.02.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Rafałku - czy Ty aby się nie pomylieś i zapomniałeś dopisałeś jednego zera? Robocizna tylko 1200 zł przecież to praktycznie darmowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 16.02.2005 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Nie nie pomyliłem się Cena słownie tysiąc dwieście zł (bez umowy bez FV, ale za to z polecenia i sprawdzony - taki lokalny fuchowicz). Jak by nie patrzeć z papierami nie przekracza 2000 zł (facet jest z zawodu elektrykiem tylko nie ma odpowiednich uprawnień). Nawet jak będzie chciał coś extra to mu chętnie dodam. Za wyprowadzenie elektryki na poddaszu wziął 200 zł więcej - stąd te 1200 zł. No i jak już piszałem, jak nie mam papierów i wszystkich pieczątek z ZE to wypłata kończy się na 600 Zł. Sam na to przystał. Przy takich cenach nie miałem sumienia się targować - no chyba, że mu wypłacę jakąś premię A i jeszcze jedna uwaga - otwory pod gniazdka frezuje, a bruzdy pod kable kuje ręcznie... Do sceptyków kruchości porotermu - facet twierdzi, że tak twardego to jeszcze nie spotkał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.02.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Ale rozumiem, że jeszcze do tego dochodzi koszt materiałów tak? Ja swojemu elektrykowi za wszystko zapłaciłam 13 tys :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 16.02.2005 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Ale rozumiem, że jeszcze do tego dochodzi koszt materiałów tak? No to chyba jasne... w dzienniku przecież napisałem, że wpłaciłem w hurtowni 1000 zł zaliczki na poczet materiałów . Tak naprawdę to koszty materiałów są tylko oszacowane. Hurtownia rabat ostateczny uzależnia od wielkości zakupów, a że w okolicy są aż dwie, a ta i tak jest najtańsza. Dowozić na bieżąco materiał z odległych źródeł to podniesienie kosztów, a plany instalacji żyją własnym życiem... Dziś ja mam pomysł na 3-ci punkt świetlny w garażu A co do cen materiałów - kupowałem ostatnio gisp dla elektryka i... w Leroy Merlin 15 kg kosztowało 12 zł, 30 tylko 17 zł ale był już ostatni worek i do tego rozdarty. Kupiłem gips na miejscu za 13,20 zł i mam jakieś takie mieszane uczucia po tej cenie za 30 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.03.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Już się odzywamy Fajny ten twój domek a będzie jeszcze fajniejszy Mówisz że dymek tyle radości daje wszak to pierwsze ciepelko w waszym domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 12.03.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Rafałek! Przeczytałam wszystko, fajny ten Wasz domek! I tempo też niezłe!! Ale jak ta zima dalej będzie taka wredna, to jak się zabierzesz za tynkowanie?? Tfu, tfu, tfu i odpukiwam w niemalowane A sierściuch podobny do moich łobuziaków dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.04.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Dziś 1 kwietnia - puściłęm jedną kszczę na forukm i na tym koniec. Oj tak lepiej nie przeginać Zapobiegliwi jesteście z tymi gniazdkami no ale nigdy nie wiadomo gdzie będziemy potrzebować dostępu do prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts