Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Babie Lato w Królestwie Pruskim

Recommended Posts

• Odpowiedzi 540
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Obserwowałem ich dzisiaj przy pracy. Nie podejrzewam, że to działania celowe, raczej lenistwo - łatwiej im tynkować wszystko "jak leci", a potem odkrywać poszki - tylko, że nie zawsze je znajdują. Jednak jakość tynku jest dobra i mam nadzieję, że będą się bardziej pilnować. Tak się dziś zastanawiałęm - skoro "szorstki" tynk jest u nich taki głądki to jaka będzie filcówka :roll: ? Za jakość pracy jestem w stanie przebaczyć im te gniazdka...

Domek śliczniutki.

Fajna dachóweczka - napisz proszę jaka.

No i jedno muszę przyznać - tej sowy pohukującej wieczorem to zazdroszczę Ci okrutnie. :wink:

Dachówka to UNIBET rzymska - czyli zwyczejna cementówka :wink:

A sowy... hmm zdecydowanie nie oddam 8)

Co do domku to w Gorzowie są podobne...

Budzę się na ptaki o świcie. To fajne uczucie, jak już nie śpisz, ale jeszcze się nie obudziłem i słyszę ich poranne śpiewy. Szkoda tylko, że wiosna mija tak szybko i trzeba czekać cały rok by znowu tego posłuchać.

Ale najbardziej to brakuje mi żab. U rodziców wieczorami były piekne koncerty, my do wody mamy blisko, ale żaby słychać tylko sporadycznie i to bardzo słabo - trzeba się wsłuchiwać, więc to już nie to... :cry:

Cześć Rafałek :wink:

Właśnie czytałem Dziennik Whisperów jak natknąłem się na twój dziennik. Bardzo fajnie napisany co nie zdarza się często :D co w wyniku daje bardzo miłą lekturę do poduszki. :p

Mam nadzieję żę jeszcze głośno usłyszysz nie raz żaby przy swojej posesji i to bardzo GŁOŚNO!!!!!! :D :D :D

Rafałek, ależ Ty śliczny dom postawiłeś. To zdjęcie domu wiosną jest piękne. Widzę, że u Ciebie też dziennik przetykany zwierzyną :lol: Kocisko cudne. A żabami mogę się podzielić, bo u nas słychać dobrze, za to na szosie to się praktycznie po nich jeździ... :(

Rafalek fotki jak najbardziej bardzo mile widziane :p Jak masz czym to rób i wklejaj ile tylko sie da :p :wink:

Mówisz czas określić sie w sprawie szprosów :roll: No niestety przy tych decyzjach tak zawsze jest, że jak czas jest odlegly na ich podjecie to myślimy, że jakoś to sie samo zdecyduje a tu juz trzeba wybierać a przekonania do konkretnych nie ma :roll: :roll:

Jaśli chodzi o rurki to może chodzilo o to , że byś nie wiedzial o co chodzi :roll: :roll: :roll: :wink: Tynkarze nie wiedzą bo nie są od rurek :wink: :lol: :lol: Każdy fach ma swoje tajemnice :p :wink:

Pozdrawiam i pamiętaj, że te zdjęcia to naprawdę dzialają :p :wink:

Dziś polutowali tylko trochę rury od CO w kotłowni, wyryli rowek w podłodze na wodę i wbili 2 tajemnicze rurki w ścianę... Nawet tynkarze nie znają ich przeznaczenia... A ludzie martwią się o kręgi w zbożu, co mi tam kręgi - te dwie rurki nie dadzą mi chyba dziś zasnąć. Koniecznie jutro trzeba będzie poznać ich przeznaczenie.

Rafałku nie trzymaj nas w niepewności...napisz po co te rurki :D .

Ta niepewność i stan zawieszenia mnie wykończy.

Pozdrawiam.