Ivonesca 28.04.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 rafałek - dawno nie zaglądałam do Twego dziennika ...a tam się się tyle wydarzyło piękny domek w wersji wiosennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 28.04.2005 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Za chwilę postaram się wyrwać z pracy i jak będzie hydraulik to się zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 28.04.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Czyżbyś chciał mnie zasponsorować ? Może io ja się zalapię na sponsoring Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.04.2005 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 rafałek - dawno nie zaglądałam do Twego dziennika ...a tam się się tyle wydarzyło piękny domek w wersji wiosennej Tak tak - dzieje się coraz więcej, a ja zastanawiam się co pisać najpierw... No ale dzień się jeszcze nie skończył więc poczekam do wieczora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.05.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 I rurki przestaly być tajemnicą Rafalek będziesz mal okna z luczkami Chodzi o te mniejsze po dwóch stronach glównego wejścia jak mniemam Napisz jak możesz ile cię będą kosztowaly te okienka z luczkami Mam nadzieję, że zobaczyć je też będzie można w dzienniku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 03.05.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 coż za zmiana mam na myśli okienka łukowe Jeżeli chcesz ay się dobrze otwierały to od środka domku zrób tak pod kątem ok. 45 stopni taki rozszerzający sie otwór. kurczaki, nie wiem jak to wytłumaczyc ale jak masz normalnie obrobiony otwór to one sie otwierają nie na całą szerokość. pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.05.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Bikosa chyba wiem o co chodzi Czy o to żeby glefy czy jak tam je zwać nie byly pod kątem prostym obrobione I ja skorzystam z twojej rady Oczywiście jak mogę Mogę Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 03.05.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 To niestety nie mój pomysł- ja to juz mam schrzanione. Podpatrzylam to rozwiazanie u Marsova i jest świetne! Żałuje, że teraz juz za późno. Ale złodziej tez nie wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 04.05.2005 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Bikosa - czy dobrze rozumiem, że łuk od góry ogranicza otwieranie okna? A jeśli by ten zewnętrzny łuk jekko podnieść - myślisz, że to by pomogło? A czemu jednak łuczki - bo to za małe okienka na szprosy... Czyli będzie tak - okna (małe) z przodu z łuczkami, drzwi prostokątne, ale z witrażykiem (lub przeszkleniem) w łuczek. Ale małe okienka z tyłu już prostokątne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 04.05.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Dokładnie- łuk od góry ogranicza otwieranie. Podniesienie łuku musiałoby być olbrzymie aby umożliwić pełne otworzenie okna. Pomysł Marsova jest zdecydowanie lepszy- poza tym bardzo fajnie to wyglada- taki skos jak w zamku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 04.05.2005 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Jakoś mi się ten pomysł nie do końca podoba. Chyba zrobię tak, że wstawię okna, a potem niech chłopaki tak to zrobią, żeby było dobrze. O wyniach postaram się powiadomić, ale to dopiero po połowie czerwca bo okna są przewidziane na 15'stego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 04.05.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 rafałek, nie żebym dołował, ale czy zmina okien nie jest znaczącym odstępstwem od projektu... A, tak tylko chucham na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 04.05.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Kroyena- to jest akurat powrót do projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.05.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Rafalek ale masz pięknie dookola domku Te brzózki robia super wrażenie Maj na calego No i domek w środku tez coraz bliżej do planowanego wystroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 16.05.2005 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Rafałek napisał Z tynków pozostał do wykończenia wiatrołap i garaż. Po posadzkach robią sobie przerwę (i bardzo dobrze). Potem w połowie czerwca wstawianie okien, brama garażowa i ... bierzemy się za płytki. Ech trzeba będzie je szybko zamawiać. Ile czasu trzeba dać tynkom na wyschnięcie?Z tego co widzę to miesiąc?Żeby nie było za mało pytań to jeszcze jedno : kiedy przeprowadzka? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 16.05.2005 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Tynki będą schły coś około 2 miesięcy, W łazience coś około miesiąca. Potem ruszam z malowaniem. Mamy nadzieję, że uda się wprowadzić we wrześniu jak położymy podłogi - płytki kładzie ekipa, my panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 16.05.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 rafalek - nieżle Ci idzie, jak tak dalej pójdzie to wrzesień niezagrożony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.05.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Rafalek nie smuć się- wirek w kieszeni i większe ssanie jest chyba oznaką tego, że coraz bliżej do zamieszkania No i można się cieszyć z postępu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 20.05.2005 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Dzieki za słowa otuchy. Dziś znowu wpłaciłem kolejną zaliczkę w hurtowni - rozliczenie na koniec z hydraulikiem na 7%. To chyba jedyna dobra wiadomość. Wszystko (hydraulika) wyszło drożej niż początkowo zakłądaliśmy, ale za to mamy zrobione więcej niż planowaliśmy. Zobaczymy co będzie dalej. Byle jeszcze zapłącić za okna i bramę i jakoś to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meserchmit 22.05.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 rafałek - nie załamuj się odrazu na początku że wir jest duży potem może być jeszcze gorzej ale najważniejsze że brniesz do przodu a nie jak co niektórzy budują i budują i skończyć nie mogą to właśnie przykład moich znajomych którzy już 6 rok budują a już okna muszą wymieniać . A tak pozatym to jak tylko komuter odzyskam to się odezwę na GG to trochę więcej podtrzymam Cię na duchu. A narazie wszystko wygląda obiecująco Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts