Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Babie Lato w Królestwie Pruskim

Recommended Posts

• Odpowiedzi 540
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak tak, walą drzwiami i oknami, na ścianach pełno pająków co mi przeszkadza w przygotowaniach do malowania - człowiek się śpieszy a tu trzeba toto przeganiać bo szkoda zagnieść na śmierć, do tego muszki i inne latające tałatajstwo, no ale pewnie niedługo zaczną pojawiać się gacoperze jak mawia moje znajoma z pracy.

Nie martw się, poczekaj chwilkę a ani się obejżysz a będziesz miałą jeszcze pięjniejszy, No i wychodzi, że sąsiedzi są zgodni (czy się coś zmieniło?).

Ale kiedy to bedzie! Jak czytam ile pracy czeka, to zastanawiam się czy dam radę :(

Sąsiad, z którym był konflikt, wczoraj podszedł do nas i pytał grzecznie, jak idzie budowa i takie tam....Myślę, że chce żyć z nami w zgodzie, co nam bardzo odpowiada :D

A tak a propos kota, to mam też drugą kotkę, ale jest tak umaszczona, że wygląda trochę paskudnie. Za to jest bardzo kochana i traktuje mnie jak swoją mamę, pewnie dlatego, że za wcześnie zabrano ją od kotki i musiałam ją karmić palcem serkiem Almette (nawet w nocy) :D

Ale kiedy to bedzie! Jak czytam ile pracy czeka, to zastanawiam się czy dam radę :(...

Dasz radę dasz!! Na pocieszenie pomyśl ile pracy Ciebie czeka by wyprowadzić potem ogród :wink: :lol: .

A kiedy to będzie... wbrew pozorom szybciej niż się spodziewasz :D .

Za to jest bardzo kochana i traktuje mnie jak swoją mamę, pewnie dlatego, że za wcześnie zabrano ją od kotki i musiałam ją karmić palcem serkiem Almette (nawet w nocy) :D

Żaba matką zastępczą dla kota - to pewnie świetnie wyglądało. Miło poczytać o ludzich o tak dobrym sercu.

Postaram się jutro narobić fotek byście mieli czym oczy nacieszyć. Dodam poza dziennikiem, że aż miło mi się rozmawiało z hydraulikiem gadułą. Bardzo go polubiłem. Gdyby sam miał robić to pewnie na chleb by nie zarobił, a tak chłopaki robią, a on może sobie "pokonwersować" :wink: . Do tego mamy już pierwsze płytki w kuchni, ale o tym więcej jutro.

Pozdrawiam

zaba_gonia - do płytek można dokupić dekory (dzbanuszki, czajniczki itp), ale moja dekoratorka (małżonka) zrezygnowała z tych wodotrysków. Piękno ma być w prostocie.

alfreda - okna to najzwyklejsza sosna. Postanowiliśmy zbliżać się do natury, nie obawiamy się tradycyjnych materiałów. W poniedziałek lub wtorek mają zamontować parapety. Postaram się wkleić fotki.

Pozdrawiam