zbyszekb 01.02.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Witam wszystkich. W tym roku planujemy zbudować dom drewniany. Wstepnie został wybrany projekt Milicz DW11 z bala prostakatnego z dociepleniem ścian. Ostatnie tygodnie dużo czytam. Wiem jedno, bardzo wiele zależy od firmy ekipy budujacej. Wyslalem moje zapytanie na oferteo.pl i odezwalo się kilka firm.Oferty są różne, mniej i bardziej rozwiniete. Cenowo zbliżone. Zwlaszcza dwie z nich są wydaje sie profesjonalne.Stąd moje pytanie. Czy znane są Wam takie Firmy? Czy ktoś może sie podzielić swoimi doswiadczeniami. Z góry dziekuje http://chata.nazwa.pl/index.php/technologie/budynki Pam Jan Kożuch http://domyzbalapodlasie.blogspot.com/ Pan Romuald Ambroziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgoda 08.02.2015 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Z mojego doświadczenia - lepiej wybrać tego, który ma własny tartak i suszarnię. O to zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan_boczek 09.02.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Z mojego doświadczenia - lepiej wybrać tego, który ma własny tartak i suszarnię. O to zapytaj. Chyba masz słabe doświadczenie w takim razieeeee..... firmy które produkcją własne drewno w Polsce nie posiadają odpowiednich warunków !! Proszę o przesłanie chodź by jeden firmy która posiada certyfikację na oferowane przez nich drewno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusznowak976 19.02.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witaj A sprawdzałeś firmę Fildrew z Dębicy?? Ja z nimi buduję swój dom i jestem bardzo zadowolony... Zapytać o cenę i terminy nigdy nie zaszkodzi. Chociaż z tego co się orientuję to mają bardzo dużo zamówień na ten rok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalwtorek 19.02.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witam Ciężko mi cokolwiek powiedzieć o twoich firmach. Jednego jestem pewnie nie kieruj się najniższą ceną... W takich sprawach nie można oszczędzać... Czasem tanie okazuje się drogie... Sam miałem takie doświadczenie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUH 03.03.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Chętnie przedstawię certyfikat . Buduje domy drewniane z drewna skandynawskiego . [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 04.03.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Wg mnie, na forum jest sporo osób które pomagają, nie ważnie czy forum czy na żywo, jeśli ktoś przychodzi sobie jajka robić, to szybko sprowadzany jest do parteru i klepie techniczną mate. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?229691-Fundament-w-starym-budynku-drena%C5%BC-pytanie-co-dalej nie wiadomo co dalej z tym tematem, mimo przestrzegań ... już samo prawdopodobieństwo trafienia na tylu ludzi w rzeczywistości- jest fizycznie nie możliwe.Mamy tu architektów, konstruktorów, inwestorów, wykonawców, instalatorów etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojcieszek 05.03.2015 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Mi przygotowanie do wyboru wykonawcy zajęło 4 miesiące, i godziny czytania wątków w tym dziale Forum. A i tak uważam, że dzisiaj podjąłbym nieco inne decyzje. Po prostu jestem bogatszy o pewne doświadczenia. Przez jakiś czas interweniowałem i piętnowałem dziwne posty od "Zadowolonych Klientów", którzy po rejestracji wrzucali posty w stylu: " Pan Wiesiu z Firmy Nejczer Eko Hałs" zbudował mi przepiękny dom, i jestem taki szczęśliwy, że wszystkim polecam kontakt z nim"... Jednak ufam w Rozsądek osób, które tutaj przychodzą zasięgnąć informacji, że w rezultacie takich ordynarnych kryptoreklam domorosłych budowniczych nie będą im powierzać oszczędności swojego życia. Z drugiej strony, jak ograniczoną wyobraźnię i niską ocenę inteligencji potencjalnych Inwestorów muszą mieć owi "wieloletni Specjaliści Budowlańcy", żeby sądzić, iż ktoś się nabierze na ich peany na temat własnych dokonań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pol-u 06.03.2015 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Jeśli o mnie chodzi to budowa domu musi być przemyślana, i na pewno nie polegałbym na opinii kilu osób z forum. Kiedy budowałem swój dom radziłem się kogo mogłem i z wieloma firmami rozmawiałem osobiście aby dowiedzieć sie jak pracują i czy warto im zaufać. Tobie polecam to samo. Ja do tego jeszcze dodałem kilka wizyt w domach zbudowanych przez mojego wybranego wykonawcę aby pogadać z ludźmi, którzy już z nimi wybudowali, pooglądać na własne oczy, dotknąć i powąchać. Nie było to łatwe zadanie bo wybrana firma w moim regionie nie ma żadnych realizacji. Musiałem robić setki kilometrów aby odwiedzić te domy. Oglądałem stany surowe i zamknięte a także domy, w których ludzie mieszkają już pewien czas. W oparciu o internet bym raczej nie ryzykował decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżepetto85 07.03.2015 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Witam,mam pytanie dotyczące Firmy Paw Bud z Podsarnia. Jeżeli ktoś współpracował z tą firmą, będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje i opinie. Jesteśmy na etapie szukania solidnej firmy, która dobrze i bez żadnych problemów wybuduje nasz domek z bala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglar 07.03.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Witam wszystkich. W tym roku planujemy zbudować dom drewniany. Wstepnie został wybrany projekt Milicz DW11 z bala prostakatnego z dociepleniem ścian. Ostatnie tygodnie dużo czytam. Wiem jedno, bardzo wiele zależy od firmy ekipy budujacej. Wyslalem moje zapytanie na oferteo.pl i odezwalo się kilka firm. Oferty są różne, mniej i bardziej rozwiniete. Cenowo zbliżone. Zwlaszcza dwie z nich są wydaje sie profesjonalne. Stąd moje pytanie. Czy znane są Wam takie Firmy? Czy ktoś może sie podzielić swoimi doswiadczeniami. Z góry dziekuje http://chata.nazwa.pl/index.php/technologie/budynki Pam Jan Kożuch http://domyzbalapodlasie.blogspot.com/ Pan Romuald Ambroziak Strony zrobione w 5 minut na darmowych serwerach. A szukanie firm do budowy domow drewnianych na jakims oferteo to juz zart. Kto powazny tam odpisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamescu 23.03.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Jakie ma znaczenie gdzie i w jaki sposób są zrobione strony internetowe? Jest to jakieś kryterium do oceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratoman 01.04.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) A czy istnieje jakas firma budowlana którą możecie z czystym sumieniem polecić? Taka, któa nie spartoli roboty i będe z nich zadowolony? Edytowane 25 Września 2015 przez finlandia link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
znawca-112 02.04.2015 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Chyba masz słabe doświadczenie w takim razieeeee..... firmy które produkcją własne drewno w Polsce nie posiadają odpowiednich warunków !! Proszę o przesłanie chodź by jeden firmy która posiada certyfikację na oferowane przez nich drewno ? Zgadza się. W Polsce jest wiele firm budujących domy drewniane z drewna z rodzimego tartaku a to niestety nie jest najwyższej jakości materiał. Dobre firmy budują z drewna szwedzkiego C24 (nie mylić z polskim oznaczeniem bo nawet nasze c30 to jeszcze nie to samo). Taka szwedzka konstrukcja jest suszona w komorach w temp. powyżej 65 stopni C. Taki zabieg oprócz wysuszenia drewna gwarantuje pozbycie się z nich zarodków pleśni i grzybów. Certyfikowane drewno oferuje dosłownie kilka firm w Polsce głównie na pomorzu bo tam najwięcej sprowadza się tego ze Szwecji promem do Gdyni. Edytowane 21 Września 2015 przez znawca-112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 08.04.2015 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Nie prościej było : Wcale nie , bo my mamy? Zamiast wciskać bajkę o znalezieniu w necie w pierwszym poście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts