Kiziordzn 01.02.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Witam. Zacząłem, po raz pierwszy w życiu zabawę z sufitami podwieszanymi. Sprawa poczatkowo wydawała się prosta (przy skosach). Problem niestety występuje przy większych poziomych powierzchniach.Wybrałem wieszaki grzybkowe ponieważ wiedziałem mniej więcej o co chodzi a i sam ich montaż wydawał sie najłatwiejszy. Przyszedł teraz czas na wykonanie sufitów prostopadłych do podłogi. Niestety problem w tym, że jętki, do których kręcę wieszaki nie są równe, tj. nie są w poziomie w obu płaszczyznach. Na skosach problemu nie miałem, tutaj natomiast jest problem z wypoziomowaniem całości.Ktoś kiedyś powiedzial mi, że daję skrajne wieszaki, wysuwając je o rzadaną wysokość od czoła jetki (w moim przypadku 5CM, ponieważ tyle miało iść wełny). Spoko, banalne. Niestety jeśli zrobię coś takiego (czyli wysunę wieszaki od czoła jętki o te 5cm) to po montażu profili są one po prostu krzywe. Według poziomicy w obu płaszczyznach jest około 2cm odchyłu od poziomu. Dla mnie niedopuszczalne, zwłaszcza, że płytami GK później tego nie wyrównam.Postanowiłem więc wypoziomować w obu płaszczyznach wieszaki i nie mam zamiaru przejmować się, że po jednej stronie będę miał rządane 5CM od czoła jętki a po drugiej stronie, 3 metry dalej już 7. Najwyżej będę kombinował z wełną.Dobrze myślę czy jest na to jakiś sposób ? Drugi problem to samo poziomowanie wieszaków. Nie mogę odnieść się od podłogi (co by było najłatwiejsze) ponieważ ta jest już kompletnie tragicznie wypoziomowana (stary strop) więc jak to w prosty sposób zrobić ? Od jętek również się nie odniosę bo również nie są idealnie w poziomie.No i tutaj pojawia się problem. O ile w jednej płaszczyźnie nie było by problemu to już w dwóch trochę sie gubię i nie mam na to pomysłu. Już myslałem nad rezygnacją z wieszaków grzybkowych i użycie ESów, było by mi trochę łatwiej ale jako, że nie mam zamiaru się poddawać chcę to zrobić na grzybkach. Jakieś pomysły panowie ? Dodam, że laser nie wchodzi w grę - za duży koszt jak na jedno użycie. Wypożyczenie również w grę nie wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 01.02.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Wąż z wodą ale musza być dwie osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 02.02.2015 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 U mnie robili przy pomocy lasera, ale poziomica wodna też da radę(w końcu kiedyś tak się robiło).Wypoziomuj profile ud a potem przy pomocy sznurka wypoziomujesz "grzybki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.02.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Jeśli ma być w miarę szybko i porządnie to wypożyczenie lasera jest koniecznością. Jedna dniówka i masz wszystkie grzybki +- 2 mm wypoziomowane. Sznurek już takiej dokładności nie pozwoli osiągnąć, a i o błąd łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 06.02.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Kup tani krzyżowy laser do 200 zł. Zawsze w domu się przyda. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 06.02.2015 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Wąż z wodą tez da radę , i nie koniecznie potrzeba do tego dwoch osób.Wystarczy jeden koniec węża podłączyć do kilku litrowego pojemnika np po gruncie czy płynie do spryskiwacza, zawiesić na jętkach ustalając poziom wody na żądanej wysokości a drugim końcem węża przenosić ten poziom na sciany, grzybki czy gdzie tam potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts