isia 20.06.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Proszę o poradę:Mam wykonane ocieplenie dachu wełną.Wiem, że powinno się mocować wełnę za pomocą sznurka tylko jak zamocować folie paroizolacyją jeśli chce później zamocować płyty kartonowp-gipsowe. Jeśli folia paroizolacyjna NIE MOŻE BIĆ przebita tylko powinna był łączona taśmą to jak to ma wyglądać do czego ma być przymocowana i jak powinny być zamocowane płyty. Bardzo bede wdzięczna za opis bo poczytałam troche w internecie ale nie rozumiem dalej jak mają być montowane płyty karton-gips. Muszę wiedzieć bo goście mi paraizolacje montują zszywkami !!! w ten sposób dziurawią !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 20.06.2004 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Nie stresuj się . Folia może być przybijana zszywkami. To nie ma być wodoszczelne, po tej folii nie płynie woda . W sytuacji dodatkowego docieplenia wykonywanego poniżej krokwi, folię przykleja się do profili stalowych taśmą dwustronnie przylepną. Jeśli u Ciebie ocieplenie wykonane jest tylko między krokwiami, to folię śmiało można przyczepiać zszywkami. Później płyty też przykręca się wkrętami (bo i niby jak inaczej ) "dziurawiąc" przy tym folię. Nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isia 20.06.2004 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Bardzo Ci dziękuje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts