willma 01.02.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 W mieszkaniu z lat 50 był robiony remont kuchni. Po położeniu terakoty okazało się, że jest problem z położeniem progu łączącego posadzkę w przedpokoju z terakotą w kuchni. Z jednej strony posadzka jest wyżej niż terakota. Zwyczajny, 4-5 cm próg niestety zwija się. Chyba ze względu na różnicę poziomów. Zastanawiano się nad korkiem w płynie, ale wydaje mi się, że nie jest to dobry pomysł. Pomijam fakt, że nie rozwiąże to problemu różnicy wysokości posadzek, to na dodatek, że względu na nierówny brzeg posadzki (i fragmentami dużą odległość) nie jest to dobre rozwiązanie. Czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem ? Zdjęcia obrazujące problem w załączeniu. Mam nadzieję, że da się je odczytać dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.02.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willma 02.02.2015 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Pierwotnie nawet o czymś takim myślałam. Nie wiem tylko czy to zda egzamin. Jak widać na moim 2 zdjęciu podwyższenie parkietu jest nie tylko z lewej strony ale i z prawej (niewielkie). Natomiast w środkowej części jest na równi z terakotą. Czy proponowane rozwiązanie będzie w tej sytuacji spełniać swoją funkcję ? Bo w przypadku takiej samej różnicy poziomów na całej długości to nie byłoby problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts