Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sufit podwieszany LED

MiCooL

Recommended Posts

Witam, chce w pokoju zrobić sufit na wzór:stylowi_pl_wnetrza_kuchnia-najwyzej-oceniane-wasze-wnetrza-leroy-merl_14355572.jpg, z tym że taśma led ma być tylko na "wyspie" środkowej... Półka ma być obniżona na 20 cm. szerokość 40 cm. Chciałem się sugerować tym rysunkiem: konstrukcja.jpg. Czy ta konstrukcja będzie OK? Bardzo proszę o porady. Czy zamiast nitów mogę użyć szczypcy do zasikania profili lub blachowkrętów? jakich kołków użyć do mocowania profili do ściany? czy profile mają być skręcone ze sobą tylko w jednym miejscu?

Do skręcania profili to chyba pchełki najlepsze, takie śrubki 1cm, pchełki to ich potoczna nazwa nie wiem jak sie nazywaja profesjonalnie (takie http://specbudowa.pl/image/cache/data/pch%C5%82y-900x900.jpg), jak sie sufit podwiesza to przy poziomowaniu tymi sie wszystko skreca. Trzeba by pozniej male wyzlobienia w plycie porobic bo maja lebki. Plan nie głupi. DO sciany kolki szybki montaz 5 czy 6cm. Jezeli nie ma byc led w kolo tylko na wyspie, to nie wiem czy w kolo jest sens pchac profil uw50. uw30 by tam wystarczył wg mnie, na sile to mozna by w miejscu naroznika od razu dac polwinkiel i powinno byc, a nie jeszcze profil i pionowy kawałeczek regipsa. Edytowane przez Krzysiek88