Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

prośba o pomysły jak ułożyć płytki w naszej mikro łazience

aniewa

Recommended Posts

Dużo postów piszesz i dość chaotycznie to wychodzi ale spróbuje wyłapać ważne kwestie.

Umywalka nie musi być okrągła i nablatowa ale jak najbardziej może być - te dwie okrągłe co pokazałaś są ładne.

Do drewnianej podłogi lepsza byłaby biała szafka, co najwyżej blat mógłby być drewniany(w odcieniu pasującym do podłogi). Konsolka(chodzi o ten mebel pod oknem, na którym stoi jakieś pudło?) sama w sobie nie jest zła, trzeba tylko sprawdzić czy wysokość blatu odpowiednia(górna krawędź umywalki powinna być na wysokości 85-90cm), no i jej głębokość - czy nie będzie za bardzo wystawać przy drzwiach. Nogi można by pomalować na czarno - pytanie tylko czy chcesz mieć widoczny syfon(rury) umywalki i brak możliwości ukrycia kosmetyków i akcesoriów w szufladach.

Nowe kropeczki OK. Płytki drewnopodobne chyba też - były jakieś inne odcienie do wyboru?

Kibelek już kupiony - to znaczy sam sedes? Bo chciałam wam zaproponować niski stelaż do niego, żeby wysokością jakoś z pasem kropeczek się zgrał. Przycisk płuczki lepiej chyba stal/chromowany.

Pokażesz kabinę prysznicową jaką chcesz jeśli masz już jakąś upatrzoną?

Grzejnik - zwykła, płaska drabinka. Nie podobają mi się te z bardzo wystającymi rurkami, że niby do powieszenia ręczników.

ooo..niestety nie pomyślałam o tym, że stelaż musi być niski..aj no to teraz zmienią się proporcje bo kupiliśmy już całość.

a stelaż podtynkowy to link i jego regulacja to 1120-1290 ..także to dobrze, czy za wysoko?

zastanawiałam się też nad "praktycznością" wybranych przeze mnie płytek...czy mogę ułożyć kropeczki tylko pod prysznicem..bo tam fuga będzie miała kontakt z wodą i zapewne zmieni barwę..więc lepiej byłoby dać ten dekor i fugę jasno szarą. czy mogłabym prosić o wykonanie wizualizacji moich myśli? czy to nie ma w ogóle sensu??

dobra..pobawiłam się trochę w paincie ale chyba mi nie wyszło?

alicyja, co sądzisz?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce1a5f891447.png

Edytowane przez aniewa