ewelina.w 12.09.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 A jaką wysokość ma ścianka kolankowa? My tez wzięliśmy nasturcję 2 ale jesteśmy jeszcze przed zmianami mamy tydzień na zastanowienie się co i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilonka_k3 10.10.2016 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Może ktoś podać jak cenowo wychodzi Nasturcja 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasturcja 2 18.02.2017 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Witam budujących, Tak jak pisałam juz fundamenty pod dom mamy już wykonane, (cena? 26,700 materiały +robota) po swiętach (19.04.2017r) będziemy murować. Mury - solbet 24x24x59 na cienką spoinę do tego styropian grafitowy 15 gr. strop teriwa, dach pełne deskowanie + papa, zbrojenie pod oknami w spoinie muru. Budowa Stara Wieś k. Nadarzyna, cena? myślę że zamknę się w ok 120 tys. (samą robociznę z więźbą bez pokrycia dachu mam wycenioną na 42 tys - dużo???) Mam 2 kosztorysy budowlane jeden na fundament - 35 tys, drugi na resztę prac bez fundament na kwotę 388 tys.- mam nadzieje że tak jak przy fundamentach wyjdzie taniej niż w kosztorysie, chociaz różnie bywa, może trzeba będzie płakać i dokładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmaniek 13.03.2017 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Witam budujących Nasturcję Zaczynamy budowę w czerwcu br w okolicach Wrocławia - Nasturcja 3 PS. Rozbieżność cenowa za robociznę kolosalna, bo dostaliśmy wyceny od 50 do 160 tys za SSO (z kompletnym dachem). Ekipa prawie wybrana (55 tys SSO z dachem, tarasem). Materiały wycenione w kilku hurtowniach. Jak by nie patrzeć to około 100 tys za materiały wychodzi (kompletny SSO). Budujemy z silki (sil-pro 24cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi1705 04.09.2017 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Witam, czy jest możliwość obejrzenia budowy? jesteśmy na etapie załatwiania dokumentów czy robili Państwo jakieś zmiany w projekcie? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akenus 26.09.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Witam, Jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia na budowę i adaptacji projektu Nasturcja 2. Szukałam projektu o prostej bryle,odpowiednim rozkładem pomieszczeń, dachu dwuspadowym. Ten projekt spełnił nasze oczekiwania, z drobnymi zmianami. Myślę że w kwocie 120,000 - 140,000 zmieszczę się na SSZ. podobnym projektem jest projekt DOM ZA ROGIEM i spora ilość osób budujących, (i my byliśmy zainteresowani tym projektem, ale znalazłam w ostatnim momencie Nasturcję 2), tylko szkoda, że nikogo nie mogę znaleźć na forum którzy już budują, ale myślę że grono powiększy się. My zaczynamy pewnie w lato - wszystko zależy od uzyskania PNB. Budowa - Stara Wieś k. Nadarzyna pozdrawiam:) Witam , również chcemy budować dom Nasturcja 2 ale w przyszłym roku jak załatwimy wszystkie formalności. A jak Wasza budowa? na jakim jest etapie? i jakie są koszty realne? mieszakmy w Ożarowie i tu bedziemy się budować. Pozdrawiam Akenus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmaniek 18.11.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Witam, czy jest możliwość obejrzenia budowy? jesteśmy na etapie załatwiania dokumentów czy robili Państwo jakieś zmiany w projekcie? pozdrawiam, Witam, Jak najbardziej jest możliwość obejrzenia budowy. Proszę o kontakt w wiadomości prywatnej. Obecnie strop nad garażem wylany i wykonywany jest strop nad częścią mieszkalną. Zmiany raczej kosmetyczne robiliśmy, tj. - wydłużenie podciągu i likwidacja kawałka ściany nośnej między kuchnią a salonem, - przesunięcie okna w kuchni, - zmiana grubości ocieplenia podłogi na gruncie, - zmiana betonu komórkowego na silikaty (sil-pro) Z grubszych zmian, to dodanie płatwi pośrednich do dachu, aby był bardziej stabilny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmaniek 18.11.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gavith 12.11.2019 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 Witam, czy ktoś w niedalekiej przyszłości planuje budowę projektu Nasturcja w województwie śląskim bądź jest już w trakcie budowy? Chciałbym zadać kilka pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts