pelikan 20.06.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Czy ktoś wie, gdzie mogę znaleźć informacje o zewnętrznym tynku ciepłochronnym grubości ok. 4 cm do ściany jednowarstwowej z betonu komórkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pelagia 06.09.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Czy ktoś wie, gdzie mogę znaleźć informacje o zewnętrznym tynku ciepłochronnym grubości ok. 4 cm do ściany jednowarstwowej z betonu komórkowego? cześć szukam tej samej info. wnioskując z daty twojego pytania mam nadzieję że juz na coś się zdecydowałeś. Czy na scianę jednowarstwową musi być tynk ciepłochronny?? A jeśli tak to jaki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelikan 07.09.2004 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Witam,Na ścianę jednowarstwowa nie musi być tynk ciepłochronny.Z informacji jakie uzyskałem wynika, że położenie takiego tynku jest dość trudne i wymaga dobrej ekipy. Dodatkowo taki tynk tylko w bardzo niewielkim stopniu polepsza właściwości ciepłochronne ściany.Poczekam do pierwszego sezonu grzewczego i potem zdecyduję czy taki tynk jest konieczny. spróbuję zrobić fotki domu kamerą termowizyjną.Jeśli jednak znalazłabyś coś ciekawego o takim tynku to możesz mi dać info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 07.09.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Wystarczy, ze zadzwonicie do przedstawicieli technicznych Wienerbergera i Terranovy i .. odechce się Wam tego tynku. Było kilkukrotnie - opcja "szukaj". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pelagia 07.09.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 wiem czytałam co kiedyś o tym pisałeś, ale to mój mąż jest sceptyczny i boi się syberyjskiej zimy, w okolicach Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 07.09.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 wiem czytałam co kiedyś o tym pisałeś, ale to mój mąż jest sceptyczny i boi się syberyjskiej zimy, w okolicach Bydgoszczy Każdy się boi syberyjskiej zimy Dobrze, że u nas takich nie ma A tak na poważnie to sam rozmyślam nad możliwościa i zasadnością zastosowania zewnętrznego tynku ciepłochronnego. Mam domek z Pth 44 na zaprawie ciepłochronnej i powinno to wystarczyć, jednak biorę tez pod uwagę tynk ciepłochronny. Niestety, marne sa z nim doświadczenia (jak widać). Może coś drgnie.... na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 07.09.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Też myślałem o tynku ciepłochronnym, ale kiedy policzyłem koszty to taniej wyszło mi ocieplenie wełną mineralną 5 cm a juz napewno wełną jest cieplej niż tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts