jarekkr 02.02.2015 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Cześć Przymierzam się do zakupu domu z drugiej ręki i niepokoją mnie pęknięcia na elewacji. Wewnątrz nie zaobserwowałem żadnych pęknięć, również nie ma ich w miejscach łączenia płyt gk na poddaszu. Proszę doradźcie co może być przyczyną - czy jedyna możliwa przyczyna to brak siatki ? Pierwsza fotka to góra elewacji, druga dół. Pęknięcia występują we wszystkich narożnikach domu Proszę doradźcie, nie chcę wpakować się na minę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.02.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Narożniki, ino wewnętrzne. To jakaś weranda, dostawka? Dolepiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkr 02.02.2015 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Tak, wewnętrzne to bryła domu, nic nie dolepiane przynajmniej w teorii to zdjęcia od strony tarasu, ale sytuacja jest po każdej stronie budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.02.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Pewnie brak wywiniętej siatki, lub stryo bez zakładu.Naprawa wiąże się z otynkowaniem całej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 02.02.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 ewbuxxxo: lub było robione na raty, albo coś zamurowywane, czy przemurowywane już "post factum". Jeśli ktoś robił cały dom od razy to czegoś takiego by chyba nie odstawił... Za równo mi to idzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.02.2015 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Pewnie brak wywiniętej siatki, lub stryo bez zakładu. Naprawa wiąże się z otynkowaniem całej ściany. Piotrus jak zawsze skuteczny Bo nam jarekkr nie odpowiedzial na kluczowe pytanie : to jest na dociepleniu (welna styro)? Przy istniejacym dociepleniu: 98% brak zakladow siatki - naprawa jak napisal ewbuxxxo 1% dobudowywane i nie zdylatowane 1% inne Przy braku docieplenia: rysy przeniesione z el. konstrukcyjnego przez np. tynk cw 99% brak dylatacji 1% inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkr 03.02.2015 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 kluczowe pytanie : to jest na dociepleniu (welna styro)? Dziękuję za odpowiedzi, budynek jest zbudowany z ytonga, ocieplony styro 13 cm. pozdrowienia Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts