bbblondas 02.02.2015 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) Witam. W maju tamtego roku zaczelismy budowac dom. Projekt indywidualny ale wzorowalismy sie na dwoch juz dostepnych. Zalozenia: plyta fundamentowa sciany z klockow styropianowych Prosta bryla z prostym dwuspadowym dachem WM GWC rurowy Rzuty domu : Parter: salon z aneksem kuchennym, mala lazienka i garaz razem z pomieszczeniem tech. Pietro: trzy pokoje i lazienka Na poczatek tyle, Edytowane 2 Lutego 2015 przez bbblondas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) Jedziemy z fotami Dzialka- 8,5 ara , laka - szalu nie ma Odrazu zakupiony blaszak I zaczynamy kopanie Edytowane 2 Lutego 2015 przez bbblondas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) Budowa GWC Awaryjny Zrzut Edytowane 2 Lutego 2015 przez bbblondas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 A tutaaj zaskoczyly nas za*ebiste ulewy i podzialo sie jak sie podzialo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Po opanowaniu sytuacji z woda na tapete weszla kanalizacja, zageszczanie piasku i chudziak I odrazu przyjechal XPS . 20cm na podloge i 15 na sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.02.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 no to ja zrobię swój "odcisk"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 A witam witam To jak jestesmy juz przy ukladaniu XPSu to fota z lotu ptaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 02.02.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Heh jestem i ja dawaj więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Zbrojenie plyty a nastepnie ulozenie kabli od podlogowki. Kable ukladal jeden z forumowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.02.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Zbrojenie plyty a nastepnie ulozenie kabli od podlogowki. a ja myślałem że to rurki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 a ja myślałem że to rurki ... czlowiek cale zycie sie uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Tak jak juz wspominalem , Jasiek71 ulozyl podlogowke na gornym zbrojeniu plyty. Byl to 02 sierpien 2014 14 sierpnia wylalismy beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Pod koniec sierpnia przyjechal taki samochodzik i przywiozl takie cos A wiec ksztaltki styropianowe Izodom 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Z pomoca i instruktazem forumowego M.A.Ga ulozylismy pierwsza kondygnacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 cd scian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Widok z zewnatrz Oraz maly wypadek przy pracy. Rozerwalo jedna ksztaltke. Niestety nie mam foty samej ksztaltki . Zdjecie juz opanowanej sytuacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 02.02.2015 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 02.02.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Dobrze że udało Ci sie zamknąć i przykryć dom przed zimą bo lato bylo kapryśne... jak byłem ostatnio przejazdem to na działce pusto... robisz cos? Na jakim jesteś etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbblondas 03.02.2015 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Dobrze że udało Ci sie zamknąć i przykryć dom przed zimą bo lato bylo kapryśne... jak byłem ostatnio przejazdem to na działce pusto... robisz cos? Na jakim jesteś etapie? No udalo sie udalo Dokladnie na 29 pazdziernika 2014 mielismy umowionych ''fachowcow'' od dachu... Mialo byc ich trzech. Dzien wczesniej przyjechala więźba. 29 pazdziernika o 6 rano przyjezdzam na budowe a ich jest dwoch i pasuje im wrzucić na pietro murłaty. No to im pomoglem. I przy okazji wrzucilismy też część krokwi. Na drugi dzień przyjechali też we dwóch więc stawiałem z nimi krokwie. Natomiast w kolejne dni już przyjeżdzał tylko ''szefu ekipy'' . Także robilismy we dwoch , no i trzeci niezastąpione Teściu. Ale zeszło z całym dachem i ostatni kawałek blachy został przykręcony 6 grudnia . 8 grudnia spadł śnieg Przy okazji łacenia dachu nauczyłem sie bić gwoździe jednak zanim sie nauczyłem musiałem przejść ''szkolenie'' : i przywalić młotkiem w palucha Teraz właśnie skończona została woda i kanalizacja w domu. Dodatkowo robie stelaże do sufitów podwieszanych i kończe układać styropian pod podłogówke na piętrze. No i przymierzam się do elektryki ale to bedzie troche grubszy temat i potrzebuje troche czasu aby go w pełni ogarnąć. Jakby co to zapraszam Dziennik w wolnej chwili postaram sie uzupełnić to chwili obecnej i w miare prowadzic na bieżąco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts