Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

indywidualny ze styropianowych pustakow

Recommended Posts

Witam.

W maju tamtego roku zaczelismy budowac dom.

Projekt indywidualny ale wzorowalismy sie na dwoch juz dostepnych.

Zalozenia:

plyta fundamentowa

sciany z klockow styropianowych

Prosta bryla z prostym dwuspadowym dachem

WM

GWC rurowy

Rzuty domu :

Parter: salon z aneksem kuchennym, mala lazienka i garaz razem z pomieszczeniem tech.

Untitled.jpg

Pietro: trzy pokoje i lazienka

Untitled2.jpg

Na poczatek tyle, :)

Edytowane przez bbblondas

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobrze że udało Ci sie zamknąć i przykryć dom przed zimą bo lato bylo kapryśne... jak byłem ostatnio przejazdem to na działce pusto... robisz cos? Na jakim jesteś etapie?

No udalo sie udalo :) Dokladnie na 29 pazdziernika 2014 mielismy umowionych ''fachowcow'' od dachu... Mialo byc ich trzech.

Dzien wczesniej przyjechala więźba. 29 pazdziernika o 6 rano przyjezdzam na budowe a ich jest dwoch i pasuje im wrzucić

na pietro murłaty. No to im pomoglem. I przy okazji wrzucilismy też część krokwi. Na drugi dzień przyjechali też we dwóch

więc stawiałem z nimi krokwie. Natomiast w kolejne dni już przyjeżdzał tylko ''szefu ekipy'' . Także robilismy we dwoch , no i

trzeci niezastąpione Teściu. Ale zeszło z całym dachem i ostatni kawałek blachy został przykręcony 6 grudnia . 8 grudnia spadł

śnieg :jawdrop:

Przy okazji łacenia dachu nauczyłem sie bić gwoździe :) jednak zanim sie nauczyłem musiałem przejść ''szkolenie'' :

20141107_152646.jpg

i przywalić młotkiem w palucha :)

Teraz właśnie skończona została woda i kanalizacja w domu. Dodatkowo robie stelaże do sufitów podwieszanych i kończe układać

styropian pod podłogówke na piętrze. No i przymierzam się do elektryki ale to bedzie troche grubszy temat i potrzebuje troche czasu

aby go w pełni ogarnąć.

Jakby co to zapraszam ;) Dziennik w wolnej chwili postaram sie uzupełnić to chwili obecnej i w miare prowadzic na bieżąco...:rolleyes: