lechu k. 20.06.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Proszę o pomoc. Zastanawiam sie czym najlepiej wykonać hydroizolację pionową ścian piwnicznych ze względu na cenę, jakość i trwałość izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 22.06.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Proszę o pomoc. Zastanawiam sie czym najlepiej wykonać hydroizolację pionową ścian piwnicznych ze względu na cenę, jakość i trwałość izolacji. Przyłaczam sie do zapytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rys1719499428 23.06.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Sporo zależy od tego czy chcesz zrobić hydroizolację ścian piwnicznych w budynku "starym" czy w nowo budowanym.Ja robiłem to w budynku starym w następujący sposób: Używałem produkty firmy Ultrament. Najpierw zagruntowałem zewnętrzną ścianę (z cegły) środkiem tej firmy a potem pokryłem dwukrotnie specjalną masą do hydroizolacji. Następnie przyłożyłem tzw. folię kubełkową i zasypałem wykop ziemią. Kolejną czynnością było przykrecęnie specjalnych listew z tworzywa sztucznego uszczelniających miejsce styku górnej krawędzi foliize ścianą. Po paru miesiącach ściany zaczęły wysychać a po roku były już całkiem suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 24.06.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Sporo zależy od tego czy chcesz zrobić hydroizolację ścian piwnicznych w budynku "starym" czy w nowo budowanym. Ja robiłem to w budynku starym w następujący sposób: Używałem produkty firmy Ultrament. Najpierw zagruntowałem zewnętrzną ścianę (z cegły) środkiem tej firmy a potem pokryłem dwukrotnie specjalną masą do hydroizolacji. Następnie przyłożyłem tzw. folię kubełkową i zasypałem wykop ziemią. Kolejną czynnością było przykrecęnie specjalnych listew z tworzywa sztucznego uszczelniających miejsce styku górnej krawędzi folii ze ścianą. Po paru miesiącach ściany zaczęły wysychać a po roku były już całkiem suche. tylko nie zasypujcie ziemia z wykopu a pospolka lub zwirem a na wierzch gruby zwir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalmily 04.06.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Witam wszystkich, zastanawiam się właśnie nad wyborem hydroizolacji ścian piwnicy, myślałem o izolacji grubowarstwowej Ultramentu - Isodämm, nie jest to produkt najdroższy w tej kategorii, dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z Was miał z nim do czynienia i co o nim mysli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Khermorh 10.06.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Jeśli chodzi o izolacje pionowe polecam Sika Inertol Igolflex 2 lub Pecimor 2N. Są to bitumy modyfikowane dedykowane właśnie do izolacji pionowych. Do tego przyklejenie płyt Hydromax płyty posiadają specjalne rowki drenażowe. Takiej izolacji żadne obciążenie wodą nie pokona.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabog 11.06.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Ja zaś radzę zrobić również drenaż do okoła budynku, szczególnie przy zastosowaniu izolacji z folii kubełkowej, oraz zasypanie wykopu grubym zwirem, badź płukanym drobnym kamiemiem, lub kruszywem. Pragnę podkreślić że, powinno się ułożyć folię pomiędzy kruszywem (płukanym kamienieo) a gruntem stałym (zwykla ziemią) zapobiegnie ona tak zwanemu "zamulaniu" drenażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts