Melmack 06.02.2015 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ostatecznie na 314m, nie nowego domu pójdzie kocioł 12kW Nie jest to "lekka" przesada w drugą stronę? To wychodzi 26 W/m2. Chyba mało który nowy pasywny dom tyle ma, a ponoć dom nie nowy. Mam wrażenie że popadamy tu w skrajności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 06.02.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Nie jest to "lekka" przesada w drugą stronę? To wychodzi 26 W/m2. Chyba mało który nowy pasywny dom tyle ma, a ponoć dom nie nowy. Mam wrażenie że popadamy tu w skrajności... Pasywnosc to 10 W/m2, 26 W/m2 jest bardzo dobrym wynikiem, ale do pasywnosci sporo brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Melmack 06.02.2015 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Pasywnosc to 10 W/m2, 26 W/m2 jest bardzo dobrym wynikiem, ale do pasywnosci sporo brakuje OK - racja. I pomyłka - wychodzi 38 W/m2 - to i tak na nie nowy dom wynik snów i marzeń. I Waszym zdaniem ten piec wyrobi? Jakim cudem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil Kozanecki 23.09.2018 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Niedługo zaczynam budowę swojego domu i zastanawiam się nad mocą kotła. Zdecydowałem się na http://www.parex-kotly.com.pl/produkty/sztoker, natomiast zupełnie nie wiem, jaką dobrać moc cieplną? Dom będzie miał 230 metrów kwadratowych. Na stronie podane są moce 8, 12, 18, 24, 35 i 46 kW do wyboru. Którą z nich powinienem wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondensat 23.09.2018 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Trzeba zrobić projekt OZC czyli obciążenie cieplne budynku wtedy będzie wiadomo jaki kocioł.To dostępu do gazu nie ma że wybór padł na śmieciucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 23.10.2018 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Niedługo zaczynam budowę swojego domu i zastanawiam się nad mocą kotła. Zdecydowałem się na http://www.parex-kotly.com.pl/produkty/sztoker, natomiast zupełnie nie wiem, jaką dobrać moc cieplną? Dom będzie miał 230 metrów kwadratowych. Na stronie podane są moce 8, 12, 18, 24, 35 i 46 kW do wyboru. Którą z nich powinienem wybrać? Witam, A nie zastanawiał się Pan nad zastosowaniem bardziej komfortowego i ekologicznego rodzaju ogrzewania jak pompa ciepła lub gazowy kocioł kondensacyjny? Pompa ciepła to jedno z najbardziej opłacalnych rozwiązań ogrzewania budynku pod kątem rocznych kosztów ogrzewania, które jest jednocześnie ekologiczne oraz bezobsługowe. W porównaniu do obsługi kotła na paliwa stałe, nie będzie wymagana praca przy dostarczaniu paliwa do kotła oraz przy jego czyszczeniu. Kotły kondensacyjne cechują się również bezobsługową pracą oraz niską emisją zanieczyszczeń do atmosfery w porównaniu ze spalaniem paliw stałych. Dodatkowo właśnie ruszył program "Czyste Powietrze" oferowany przez NFOŚiGW. Dzięki niemu można uzyskać dofinansowanie lub niskooprocentowaną pożyczkę na zakup ekologicznego źródła ciepła. Przy okazji zachęcam do zapoznania się z ofertą pomp ciepła marki Buderus z rodziny Logatherm oraz kotłów Logatherm, która znajduje się na stronie internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/ Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts