rdaniel 03.02.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Witam. Planuje budować dom. tak sie składa, ze moj dotychczasowy dom stoi w najlepszym miejscu działki. CZy ktos z Was praktykowal budowe nowego wiekszego domu na miejscu starego w ten sposób, ze nowe fundamenty otaczaja stare wraz z piwnica? Projekt domu który planuje wybudowac jest bez piwnicy. Ja natomiast piwnice mieć chce i myslalem o wykorzystaniu starej. Tak mniejwiecej to wyglada na rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 03.02.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Nic nie stoi na przeszkodzie. Ja znalazłem podczas budowy niespodzianke na dziłce w postaci przedwojennych fundamentów w miejscu mojego domu - sporo kucia ale sie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 03.02.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 nie dowalil sie konserwator zabytkow? ja kupilem dzialke z rozpoczeta budowa, byly wymurowane fundamenty ale bez chudziaka. przy sciaganiu humusu zgarnal fundamenty, a geodeta przy wytyczaniu moich zaznaczyl w ktorym miejscu beda sie krzyzowac i zamowilem koparke z.mlotem, caly dzien rozwalal przejsca. po wszystkim wygladalo jak po bombardowaniu ale nie bylo problemow. szczerze bylem pewny ze bedzie to bardziej problematyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.02.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 My w ten sposób budowaliśmy, rozbieraliśmy stary dom i dokładnie w jego obrysie wybudowaliśmy nowy. nie dowalil sie konserwator zabytkow? Do rozbiórki starego domu musieliśmy mieć całą papierologię dla konserwatora zabytków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rdaniel 03.02.2015 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Czy ktoś z Was wykorzystal stara piwnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts