mileski 03.02.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Mam takie pytanie do Przedstawiciela firmy Frapol. Na którymś z wątków wspomniał Pan o planowanych do wprowadzenia zmianach w sterowniku i dodaniu nowych funkcji. Czy wiadomo już coś konkretnie na ten temat (co nowego miało by się pojawić i kiedy ewentualnie).? Czy nowy sterownik będzie współpracował z już wprowadzonymi na rynek centralami? (krótko mówiąc czy można będzie odpiąć stary sterownik i podłączyć nowy i będzie hulać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mileski 17.02.2015 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Czyżby Pan z firmy Frapol już nie odwiedzał tego forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 17.02.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Czyżby Pan z firmy Frapol już nie odwiedzał tego forum? Jest w W-wie. Szkoli się. Co do sterowników, będą za 5-6 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mileski 17.02.2015 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Wien Pan coś już więcej na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 17.02.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Są już płytki, wyświetlacze, już je składają. Poza kilkoma bajerami, głównie to oddziele nastawy dla wentylatorów i strefa dla użytkownika i montera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bstach 18.02.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Coś długo się szkoli od 3/02 ....., podobne terminy jak ich serwis - czas reakcji ok. 60 dni......Wracając do tematu nowych sterowników nieliczyłbym że udostępnią tak do starej płyty - ja mam pierwszą chińską wersję i zaśpiewali mi pow. 1 tyś za zmianę na ten obecny. A tak nawiasem fajna polityka frapolu - wyprdukujmy coś a potem klienci zweryfikują to może poprawimy i ci co kupią za kilka lat będą mieli dopracowany model - jakieś jaja. Tak jak pisałem w innych postach szkoda mi było dopłacić do Zehndera to się bujam teraz z przymarzającym Dreamem i panelem z chin.Jak kabaret "Będzie Pan Zadowolony" http://emotikona.pl/emotikony/pic/0crazysex.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.02.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Coś długo się szkoli od 3/02 ....., podobne terminy jak ich serwis - czas reakcji ok. 60 dni...... Wracając do tematu nowych sterowników nieliczyłbym że udostępnią tak do starej płyty - ja mam pierwszą chińską wersję i zaśpiewali mi pow. 1 tyś za zmianę na ten obecny. A tak nawiasem fajna polityka frapolu - wyprdukujmy coś a potem klienci zweryfikują to może poprawimy i ci co kupią za kilka lat będą mieli dopracowany model - jakieś jaja. Tak jak pisałem w innych postach szkoda mi było dopłacić do Zehndera to się bujam teraz z przymarzającym Dreamem i panelem z chin. Jak kabaret "Będzie Pan Zadowolony" http://emotikona.pl/emotikony/pic/0crazysex.gif Przecież J.E. Storkair ( te sprzedaje zehnder są tańsze}. Poza tym wszystkie wyświetlacze są chińskie, bo innych nie ma. Wymienniki są te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bstach 18.02.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Przecież J.E. Storkair ( te sprzedaje zehnder są tańsze}. Poza tym wszystkie wyświetlacze są chińskie, bo innych nie ma. Wymienniki są te same. Ale AUTOMATYKA nie ta sama, JAKOŚĆ!!!!! WYKONANIA nie ta sama. Szanujmy się trochę, polska firma wciska polakom niedopracowne centrale - takie jest moje zdanie. Rozumiem LCD można ściągnąć z dowolnego kraju ale cały panel? Wiem, można iść na łatwiznę i wciskać ludziom szłam - przecież elektonikę można wykonać w Polsce. Nie wierzę że we frapolu nie mają automatyków. Jak panel pokazywał temp. 85 stC to zacząłem szukać co to za ustrojstwo i "wujek" google wylinkował mi: http://elsonic.en.ec21.com/AC208_Touch_Screen_HVAC_Room--6900841_6900860.html Po własnych przejściach z Dramatem 400 i jakością obsługi, olewania klienta przy zgłoszeniu reklamacji NIE POLECĘ NIKOMU CENTRAL FRAPOLU!!!!!!!!! System wentylacji z odzyskiem jak najbardziej. Przed następną zmią wymieniam urządzenie i bardzo poważnie przeanalizuję dostępne na rynku 400-ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.02.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Panel wygląda tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bstach 18.02.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) Panel wygląda tak :[ATTACH=CONFIG]305038[/ATTACH] Ten obecny tak (dopłata ponad 1 tyś), ale poprzedni to identyczny jak w linku. Czyli to co pisałem: ..... wyprdukujmy coś a potem klienci zweryfikują to może poprawimy..... i wszystko w temacie. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif ps dalej można kupić z chińskim panelem tylko pod inną nazwą: http://www.airberg.eu/Automatyka_1_14.html Edytowane 18 Lutego 2015 przez bstach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 19.02.2015 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Ten obecny tak (dopłata ponad 1 tyś), ale poprzedni to identyczny jak w linku. Czyli to co pisałem: ..... wyprdukujmy coś a potem klienci zweryfikują to może poprawimy..... i wszystko w temacie. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif ps dalej można kupić z chińskim panelem tylko pod inną nazwą: http://www.airberg.eu/Automatyka_1_14.html Ja sobie wymieniłem... i to dwa razy. Po miesiącu wróciłem do starego sterownika. Podobnie jest z Airpackiem . Wolę AirS z Air+ niż wypasiony air+. Tyle, że tam jest wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mileski 19.02.2015 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Korzystając z tego, że Pan z Frapola jest chyba teraz na FM jeszcze raz podbiję temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 20.02.2015 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 ...i ja podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 20.02.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Nie do końca rozumiem problem bstach. Czy sam rekuperator działał prawidłowo z tym Twoim sterownikiem? Jeżeli nie to są procedury reklamacyjne. Jeżeli zapewniał prawidłowe działanie, to nie rozumiem dlaczego firma miałaby go wymienić za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bstach 20.02.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Nie do końca rozumiem problem bstach. Czy sam rekuperator działał prawidłowo z tym Twoim sterownikiem? Jeżeli nie to są procedury reklamacyjne. Jeżeli zapewniał prawidłowe działanie, to nie rozumiem dlaczego firma miałaby go wymienić za darmo? Czy jadąc samochodem 20km/h licznik pokazuje 70km/h jest OK? W moim dreamie wystapiły wszytkie "forumowe" objawy - woda na przegrodach, przymarznięty wymiennik. Źle działający panel wymienili mi ponad 1,5 miesiąca wtedy wykonawca sam mi wymienił na inny który miał i powiedział że dalej sam z nimi powalczy. Centrala jest po gwarancji więc już mam pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 24.02.2015 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Panel wygląda tak :[ATTACH=CONFIG]305038[/ATTACH] czy to jest aktualnie sprzedawany TC-GFX32 ? Co z tym zapowiadanym nowym panelem? Obudowa ta sama, ale inne oprogramowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 25.02.2015 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Najlepsze panele to: VASCO Airpack Wentylacja to nie gadżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 25.02.2015 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) Comair Zgadzam się z powyższym. Najprostsze sterowanie jest najlepsze. Ale niektórzy po prostu potrzebują pełnego sterowania, bo lubią sprawdzać, doglądać i wiedzieć, że dobrze wydali pieniążki. Edytowane 25 Lutego 2015 przez Jarszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 25.02.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Najlepsze panele to: [ATTACH=CONFIG]306067[/ATTACH] VASCO [ATTACH=CONFIG]306068[/ATTACH] Airpack Wentylacja to nie gadżet. Jak programuje się takie proste sterowniki? Widze z na foto że mają funkcję auto. Jak to auto zaprogramować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 25.02.2015 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Programuje się na centrali - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts