wbbmzg 25.02.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Napisz, że nie wiesz albo nie odpisuj wcale. Zauważyłem, że odpowiadasz na własne pytania...Prostszy sterownik byłby on/off... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 19.03.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Czy zaprezentowane przez Pana TB sterowniki będą współpracować z Brinck Exellent 400?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 19.03.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Czy zaprezentowane przez Pana TB sterowniki będą współpracować z Brinck Exellent 400?? Nie. Thessla ma inną elektronikę a VASCO antenę, sterownik jest bezprzewodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 07.04.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Panel wygląda tak :[ATTACH=CONFIG]305038[/ATTACH] Mam pytanko. Czy można ten panel zamontować używając kabla UTP (skrętka)? Do salonu mam doprowadzoną skrętkę i chciałem zamontować tam ten sterownik ale w instrukcji jest napisane: Do komunikacji sterownika z rekuperatorem służy przewód czterożyłowy 4x0,5mm. Standardowy przewód ma długość 15m, natomiast inne długości dostępne są na zamówienie. [...] Tylko przewód oryginalny zapewnia poprawne działanie rekuperatora. Przedłużanie kabla oraz ingerencja w połączenia elektryczne jest niedopuszczalna i grozi utratą gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD Fr 09.04.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Mam pytanko. Czy można ten panel zamontować używając kabla UTP (skrętka)? Do salonu mam doprowadzoną skrętkę i chciałem zamontować tam ten sterownik ale w instrukcji jest napisane: Witam Można to zrobić na skrętce, trzeba połączyć przewody parami by uzyskać po 4 końcówki z każdej strony przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klitom 10.04.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Są jakieś "news'y" kiedy wejdzie nowe sterowanie do Frapola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 13.04.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Wici poszły, ale ni widu ni słychuMoże Pan R&D uchyli rąbka tajemnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 13.04.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Niestety, produkt całkiem fajny tylko zaplecze marketingowe do bani, a mają możliwości, żeby to zmienić i to niemałe.Żeby nie Pan Tomasz B. to pewnie nikt by nie wiedział o tych centralach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 13.04.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Zamiast najwyższego poziomu i marketingu, są biura handlowe itp. Sam konstruktor wszystkiego nie załatwi. Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 13.04.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Zamiast najwyższego poziomu i marketingu, są biura handlowe itp. Sam konstruktor wszystkiego nie załatwi. Nikt nie powiedział, że konstruktor ma się tym zajmować. Jak sam zaznaczyłem produkt jest bardzo fajny - czyli konstruktor się spisał. Ale kwestie marketingu muszą dopracować - czyli doradcy regionalni, biuro/dział sprzedaży i marketingu powienien wziąć się do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 13.04.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Witam Można to zrobić na skrętce, trzeba połączyć przewody parami by uzyskać po 4 końcówki z każdej strony przewodu. Tak właśnie planowałem. Nie przewidywałem, że sterowanie może wymagać innego przewodu niż skrętka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 14.04.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) ...do R&D kiedy urządzenia z nowym sterownikiem będą do kupienia? Coś już wiadomo? Cały czas wstrzymuje się z zakupem centrali - może się skuszę Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez wbbmzg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 21.04.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Witam Zapraszam wszystkich zainteresowanych na prezentację nowego systemu sterowania dla Central Onyx dn. 21.04.2015. Proszę przesyłać zgłoszenia na prv. Pozdrawiam. Był ktoś? Lub coś wie i się podzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.04.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Nie byłem ale mam w nowej centrali passiv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.04.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Różnice na pierwszy rzut okiem- można regulować wentylatory oddzielnie-klika przy dotykaniu, wiemy że skutecznie dotknęliśmy-poza symbolem wentylatora pokazuje ustawiony %-NA KAŻDEJ "STRONIE" JEST POWRÓT DO GŁÓWNEJ!!!w opcji jest ustawianie m3/h zamiast %!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 21.04.2015 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 to ten sam sterownik tylko inny soft? ps. ramka jest zabójcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.04.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 to ten sam sterownik tylko inny soft? ps. ramka jest zabójcza Osobiście wolę "kaszpirowskiego" 1 , 2 , 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 28 21.04.2015 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 to ten sam sterownik tylko inny soft? ps. ramka jest zabójcza Podzielam zdanie ramka czad poprostu lata pużny Gierek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.04.2015 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Podzielam zdanie ramka czad poprostu lata pużny Gierek Lepiej pisać późny i po prostu. A ramka... taka sama, można się zawsze do czegoś przyczepić. Mniejsza z tym ważne jest za to poszerzenie serii central PASSIV ( 600-tki testuję od kilku lat ) doszły 350 850 1600 2000 ) z ciekawym rozwiązaniem. Nie posiadają grzałki rozmrażającej a rozmrażanie bypassem przez skierowanie tam części strumienia. Głównie chodzi tu o podłączenie do ogniw PV. Grzałka wymuszałaby krótkotrwały, ale duży pobór. Bardzo fajny jest też układ komór "tichelmanana" Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 22.04.2015 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Różnice na pierwszy rzut okiem - można regulować wentylatory oddzielnie -klika przy dotykaniu, wiemy że skutecznie dotknęliśmy -poza symbolem wentylatora pokazuje ustawiony % -NA KAŻDEJ "STRONIE" JEST POWRÓT DO GŁÓWNEJ!!! w opcji jest ustawianie m3/h zamiast %!!!!I można grać w Angry Birds a na upartego nawet sprawdzić e-maila. Suuuuper! Muszę to mieć niezależnie od ceny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts