brazik 03.02.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Jakie macie doświadczenia z ich użytkowaniem.na ile zmniejszają nagrzewanie?Czy faktycznie zmniejszają hałas?Ja mam problem z hałasem od linii kolejowej.Jest szansa że rolety zmniejszą tę uciążliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 07.02.2015 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 zmniejszą hałas i nagrzewanie ale nie do "zera" http://www.rolmax.pl/Roleta-Zewnetrzna-Do-Okna-Dachowego,dggc,iaa,a.jpg taka opcja zmniejszy tylko nagrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 15.02.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Niestety, hałasu nie zmniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 15.02.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Wiesz bo masz czy zgadujesz ? Szału nie ma ale przy ulewie jest różnica . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xajrips 12.03.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Zmniejszaja nagrzewanie i to duzo, co do halasu nie wiem bo akurat moja okolica jest cicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 15.03.2015 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 A deszcze u was nie padają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 18.06.2015 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Jakie macie doświadczenia z ich użytkowaniem. na ile zmniejszają nagrzewanie? Czy faktycznie zmniejszają hałas? Ja mam problem z hałasem od linii kolejowej. Jest szansa że rolety zmniejszą tę uciążliwość? Witaj brazik, Rolety zewnętrzne VELUX dają efekt wyciszenia hałasu padającego deszczu lub gradu. Jeśli zaś chodzi o redukcję ciepła to nawet do 97 %. Latem będą zapobiegać nagrzewaniu się pomieszczenia, a zimą ograniczą straty ciepła poprzez dodatkową izolację okna. Przy tym dają efekt zaciemnienia i poprawiają bezpieczeństwo. Jeżeli zależy Ci na poprawie parametrów dźwiękoszczelnych okna to może warto zastanowić się nad zmianą pakietu na bardziej efektywny pod tym kątem. Pozdrawam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 18.06.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Jakie macie doświadczenia z ich użytkowaniem. na ile zmniejszają nagrzewanie? Czy faktycznie zmniejszają hałas? Ja mam problem z hałasem od linii kolejowej. Jest szansa że rolety zmniejszą tę uciążliwość? Witam, Roleta zewnętrzna tłumi hałas jednak ciężko jednznaczenie określić w jakim stopniu poprawi właściwości akustyczne okna. Konieczne byłoby przeprowadzenie specjalistycznych badań w tym zakresie. Odnośnie akustyki okien dachowych dość szczegółowo pisałem w poniższym temacie, może jakieś dane będą pomocne: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?238186-Okno-Fakro-uszczelka-obwodowa Pozdrawiam Konsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 21.06.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Jak miło - obydwaj handlowcy się odliczyli - to jest krycie każdy swego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts