jaro65 03.02.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Witam, mam w kuchni grzejnik za szafkami i na szafkach zamierzam położyć blat z kamienia naturalnego, grzejnik zostanie przykryty od góry, zaznaczam że w blacie nie chcę wiercić dziur na wylot ciepłego powietrza, chcę żeby blat w tym miejscu się nagrzewał i oddawał ciepło. Moje pytanie jak przekazać ciepło z grzejnika do blatu w najbardziej efektywny sposób? Jak zrobić taki most cieplny? Połączyć jakoś grzejnik z kamieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 03.02.2015 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Witam, mam w kuchni grzejnik za szafkami i na szafkach zamierzam położyć blat z kamienia naturalnego, grzejnik zostanie przykryty od góry, zaznaczam że w blacie nie chcę wiercić dziur na wylot ciepłego powietrza, chcę żeby blat w tym miejscu się nagrzewał i oddawał ciepło. Moje pytanie jak przekazać ciepło z grzejnika do blatu w najbardziej efektywny sposób? Jak zrobić taki most cieplny? Połączyć jakoś grzejnik z kamieniem? Wylać pod spodem blatu zazbrojoną płytę betonową z wężownicą ,wężownicę wpiąć tam gdzie jest teraz grzejnik , grzejnik zdemontować , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 04.02.2015 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 i za 2 lata pojawi się post:ratunku blat nagrzewa się do +60, wszystko co na nim postawię się topi ja bym po prostu położył blat i się nie przejmował mostami termicznymi, ciepło z grzejnika przejdzie sobie samo przez szafkę, trochę przez ścianę, i trochę przez blat, wystarczy odkręcić na tym grzejniku głowicę termostatyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 04.02.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Zostaw ten grzejnik samemu sobie. Bardzo podobnie działa ogrzewanie podłogowe pod meblami.Nie ma żadnych problemów, ciepło samo sobie znajdzie drogę do zimniejszej strefy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 04.02.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 i za 2 lata pojawi się post: ratunku blat nagrzewa się do +60, wszystko co na nim postawię się topi To będzie na nim placki smażył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro65 06.02.2015 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Dzięki za wszystkie rady, będę coś kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts