Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzejnik pod blatem kamiennym jak zrobić most cieplny

jaro65

Recommended Posts

Witam, mam w kuchni grzejnik za szafkami i na szafkach zamierzam położyć blat z kamienia naturalnego, grzejnik zostanie przykryty od góry, zaznaczam że w blacie nie chcę wiercić dziur na wylot ciepłego powietrza, chcę żeby blat w tym miejscu się nagrzewał i oddawał ciepło. Moje pytanie jak przekazać ciepło z grzejnika do blatu w najbardziej efektywny sposób? Jak zrobić taki most cieplny? Połączyć jakoś grzejnik z kamieniem?

Witam, mam w kuchni grzejnik za szafkami i na szafkach zamierzam położyć blat z kamienia naturalnego, grzejnik zostanie przykryty od góry, zaznaczam że w blacie nie chcę wiercić dziur na wylot ciepłego powietrza, chcę żeby blat w tym miejscu się nagrzewał i oddawał ciepło. Moje pytanie jak przekazać ciepło z grzejnika do blatu w najbardziej efektywny sposób? Jak zrobić taki most cieplny? Połączyć jakoś grzejnik z kamieniem?

Wylać pod spodem blatu zazbrojoną płytę betonową z wężownicą ,wężownicę wpiąć tam gdzie jest teraz grzejnik , grzejnik zdemontować ,

i za 2 lata pojawi się post:

ratunku blat nagrzewa się do +60, wszystko co na nim postawię się topi

ja bym po prostu położył blat i się nie przejmował mostami termicznymi, ciepło z grzejnika przejdzie sobie samo przez szafkę, trochę przez ścianę, i trochę przez blat, wystarczy odkręcić na tym grzejniku głowicę termostatyczną