Kiale 03.02.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Witam wszystkich.Jako że jest to mój pierwszy post to z góry przepraszam za ewentualną gafę czy też pytanie w złym dziale. Jestem właścicielem starego budynku planuje całkowitą rozbiórkę i budowę nowego budynku o takich samych wymiarachw tym samym miejscu.Pierwszym problemem jest plan zagospodarowania który przeciął budynek nieprzekraczalną linią zabudowy praktycznie w połowie.Czy nowy budynek będzie mógł stać w tym samym miejscu?Kolejna kwestia to przyłącza stary dom posiada licznik energii elektrycznej usytuowany w granicy działkiwodomierz znajduje się w studzience poza budynkiem.Czy istniejące przyłącza mogę wykorzystać dla nowego budynku?Oczywiście rozbiórkę i budowę chce przeprowadzić zgodnie z przepisami. Z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 05.02.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Jest możliwa rozbiórka i rozbudowa budynku o tym samym obrysie. O resztę pytałabym architekta, i tak będzie potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 06.02.2015 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ja postawiłam dom w miejscu starego na tych samych fundamentach.Formalności sporo było bo dom przy granicy i 3m od drogi.Projekt rozbiórki musiał być,wszystko zgodnie z planem.Stary dom miał 55m,nowy ma 137m z poddaszem.Był prąd,woda i liczniki,niestety przepisy są takie że trzeba było wszystko zlikwidować i ponownie płacić normalnie za przyłącze prądu + nowy licznik na wodę w co trudno było mi uwierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts