joliska 05.02.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Nie musisz wybierać typowej zimnej bieli Zobacz na stronie Duluxa (jesteś przekonany do tej firmy?), ile jest bieli i jak wstrętnie różowo-morelowa jest Pastelowa Orchidea: http://www.dulux.pl/pl/inspiracje/szukasz-idealnego-odcienia-bieli Moim zdaniem stąd tylko GN.01.88 się nadaje do Twojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelek12 05.02.2015 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 No Orchidea to faktycznie nie bardzo. Ta biel co pokazałaś faktycznie wygląda nieźle. I sufity pomalować tym samym kolorem,czy dać jakąś inną biel? A co myślisz nad tym jaśminem na zdjęciach wygląda nieźle,ale nie wiem w jaki konkretnie wpada odcień,bo nie widziałem na żywo. Co do firmy to waham się między Duluxem a Magnatem. Uważasz,że dobrze będzie pomalować te trzy pomieszczenia jednym kolorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Domelek - proszę sprzed kilku lat, stary pokój chłopców - pokój wschodni - kolor jasny szary http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/IMG_8227.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelek12 05.02.2015 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 ana289 Z jakiej firmy ten kolorek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 05.02.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 moim zdaniem najlepiej skorzystać z próbek kolorów i pomalowac w miejscach na styku z fakturami np kominkiem czy podłogą.Te "próbki" w linku od Joliski pewnie bardziej zalezą od ustawienia monitora. Jestem prawie pewna, że mam u siebie te orchideę tylko, że w niczym nie przypomina tej ze zdjęcia - na pewno nie ma różowego odcienia, raczej "zżółkniety" biały, którego to koloru u Domeleka też nie widzę.Ten gn.. wydaje się być na zdjeciu odpowiedni - ale najpierw dałabym próbkę "na żywo" Any szary jest piekny (też mam podobny kolor połączony z zimna bielą w pokoju wschodnim ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 no właśnie srebrzysty granit Magnat - 4 lata temu. Jak nic nie zmienili to nadal powinien być taki jasny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.02.2015 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ana, u Ciebie ta szarość wygląda świetnie, ale towarzyszy jej tylko jeden brąz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.02.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 dzięki joliska:) też nie lubię mieszać brązów - u autora wątku jest ich już sporo - ale uważam, że taki jasny szary odnajdzie się z tyloma brązami, choć biel będzie tez ładna i klasyczna. Macie rację pisząc, że wszelkie beże, kremy i kawy z mlekiem odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelek12 06.02.2015 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Wstępnie zdecydowałem,że będzie kolor zaproponowany przez joliska czyli GN.01.88. Wstawiłem go na ściany komputerowo i wygląda ładnie, nie jest taki typowo biały. Będzie w salonie i przedpokojach. A co zaproponujecie do kuchni,bo chciałbym żeby chociaż różniła się troszkę odcieniem od salonu.I jaki kolor biały nałożyć na sufity przy tym GN.01.88 żeby było ładnie. Czy pastelowy jaśmin dużo różni się od tego GN.01.88? A tak wyszedł pokój w kolorze Srebrzysty Granit,a sufit Biały Diament z Magnatu. Wiadomo,że na żywo będzie trochę inaczej.[ATTACH=CONFIG]302982[/ATTACH] Tak wygląda kolor GN.01.88 i sufit Białe Żagle z duluxa.[ATTACH=CONFIG]303017[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]303018[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]303019[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]303020[/ATTACH] Edytowane 6 Lutego 2015 przez Domelek12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelek12 23.02.2015 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Wie ktoś jaki kolor z Beckersa będzie podobny do koloru z Duluxa GN.01.88? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelek12 26.02.2015 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Czy ktoś z was malował farbami Beckersa,jakie macie opinie o tej farbie? Chce pomalować pokój na kolor Light grey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts