oberwatorPC 07.02.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Sprawdzę, a co do zużycia prądu to zauważyłem dzisiaj że coś jest nie tak z przepływem glikolu na rotometrach tj dwa działają ok a jeden jakby się zawiesił. No i dodatkowo w studzience widzę wyciek glikolu i nie wiem o co chodzi A może do instalatora byś zadzwonił będzie prościej. Wiem, że polska przypadłość to leczyć się poprzez fora internetowe, naprawiać samochody a teraz będzie kilku fachowców diagnozowało Twoją pompę na podstawie szczątkowych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 07.02.2015 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Słuszna podpowiedź. W końcu masz świeżą instalację być może jeszcze na gwarancji, nie wiem jak przy tej marce, czy miałeś pierwsze uruchomienie serwisowe ? Wszystkie pytania powinieneś najpierw skierować do źródła - czyli wykonawcy tej instalacji, lub wezwać serwis producenta - ale może to być płatna usługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianEH 07.02.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Sam robiłeś instalację czy firma robiła? Jak firma to dzwoń i nie lituj się nad nimi. Biorą odpowiedzialność za to co robią i biorą kasiurkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 07.02.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 a maże bufor mistrzu? No i po co ten epitet? Z buforem czy bez, temperatura 49,4*C na powrocie z co po 10 minutach grzania wydaje się mało prawdopodobna, zwłaszcza że jak podał bsmart, temperatura załączenia cyklu co wynosi 31,4*C na powrocie dla -0,5*C na zewnątrz. autor watku szuka przyczyny duzego zużycia pradu. Jak już wyjaśniłem odpowiadając na wpis Wihajstra, niekoniecznie jest duże. Wode użytkową też chyba nie dogrzewasz w 10min.Chyba ze masz 100l 400 litrów 14kW pompa podgrzeje o 5K właśnie w 10 minut. Instalatorzy musieli coś majstrować przy ustawieniach cwu, bo fabrycznie przy trybie ekonomicznym powinna grzać cwu do wartości 54*C na zasilaniu ( T8 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts