welger 04.02.2015 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Witam Mam pytanie odnośnie wykonania sufity podwieszanego w pokoju. Pokój nie jest duży bo 1,5m na 4m lecz na jednej scianie jest sciana na której jest szyba sięgająca do sufitu i nie ma możliwości przyczepienia profila UD 30. Moje pytanie brzmi jak mam to wykonać czy profile CD 60 przy tej ścianie "zakotwić" za pomocą ES? Aha i jest styropian wraz z kasetonami muszę go zerwać czy nie? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 04.02.2015 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Zrób przy tym oknie modną dzisiaj wnękę na mocowanie ukrytego karnisza. Mocujesz się przez styropian, dociągasz porządnie wieszaki lub e-esy. Przy oknie wieszaki montujesz o te 10 cm bliżej, a kończysz profilem UD montowanym do sufitu i do końca krawędzi ostatniej płyty. Zamykasz to na dwa sposoby. Albo korzystasz z końcówki kątowej by zmieścić się z wkrętarką i blachowkrętami, albo montujesz wcześniej wspomniany UD do sufitu z już przykręconą płytą zamykającą przestrzeń pomiędzy sufitem pierwotnym a podwieszonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metpol 15.03.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Można przymocować całą konstrukcję profili CD do sufitu za pomocą wieszaków ES lub wieszaków obrotowych ze sprężyną z zastosowaniem prętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts