Sebastain 05.02.2015 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Ostatnio zaobserwowałem dużą różnicę w sprężach wywiewnym i nawiewnym. Przy równym przepływie powietrza spręż wywiewu mam prawie 3 krotnie większy od nawiewanego: Spręż nawiewny 21 Pa Spręż wywiewny 60 Pa Przepływy praktycznie takie same 100m3/h. Czy jest to normalne zjawisko? Licząc same anemostaty mam 7 wywiewów i 5 nawiewów. Pomieszczenie z reku to taka pralnio suszarnia z pompą ciepła. W załącznikach zdjęcie ze sterownika oraz obrazowy projekt wentylacji. Edytowane 5 Lutego 2015 przez Sebastain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 05.02.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Ostatnio zaobserwowałem dużą różnicę w sprężach wywiewnym i nawiewnym. Przy równym przepływie powietrza spręż wywiewu mam prawie 3 krotnie większy od nawiewanego: Spręż nawiewny 21 Pa Spręż wywiewny 60 Pa Przepływy praktycznie takie same 100m3/h. Czy jest to normalne zjawisko? Licząc same anemostaty mam 7 wywiewów i 5 nawiewów. Pomieszczenie z reku to taka pralnio suszarnia z pompą ciepła. W załącznikach zdjęcie ze sterownika oraz obrazowy projekt wentylacji. [ATTACH=CONFIG]302847[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]302849[/ATTACH] wymień sobie filtr wywiewny bo pewnie "zarósł" kurzem z chałupy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 06.02.2015 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Nie no wentylacja jest nówka, dopiero chodzi z miesiąc, a filtry są czyściutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 07.02.2015 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 to wyjmij na moment filtr wywiewny i zobacz jaki będzie odczyt, ale to tak oczywiste, że pewnie sam już na to dawno wpadłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts