Greg82 06.02.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Witam. Chciałby się podzielić swoim planem ocieplenia starego domu z 10 cm bala oraz uwagami forumowiczów.Od zewnątrz budynku: 15 cm twarda wełna mineralna obrobiona tynkiem (metoda lekko mokra)- bal - czarna folia (izolacja przeciw wilgoci) i zabudowa z gk ( ruszt na gk, wełna mineralna 5 cm i wykończona płytą gipsowo-kartonową). Zastanawiam się jednak na tym w którym miejscu byłoby najlepiej umieścić folię aby wytrącająca się para nie zniszczyła mi beli ani wełny. Wydaje mi się że taka izolacja cieplna będzie wystarczająca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 07.02.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Najważniejsze, folia musi być po stronie ciepłej ! pod żadnym pozorem pod izolacją, a jak najbliżej wnętrza ! Oraz nie robił bym izolacji wełną + tynk, tylko wełna i ruszt. Wydaje mi się że taka izolacja cieplna będzie wystarczająca.... wystarczająca jest w tedy kiedy nie ma potrzeb ogrzewania domu, lub robi się to od wielkiego mrozu, tej zimy jeszcze takiego dnia nie było. Tak że warto iść w kierunku izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts