szukam.fachowca 06.02.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Witam, jak w temacie pekaja wszystkie scianki dzialowe. Dowiedzialem sie, ze ekipa, ktora je stawiala, postawila na styropianie. Material silka 12cm otybkowane, polozone sa plytki w niektorych miejscach, dom caly wykonczony.Jest jakies sensowne rozwiazanie, nie wchodzac w ogromne dla mnie juz teraz koszty?Po wybudowaniu, wykosztowalem sie maksymalnie i nie zapowiada sie, zebym odbil sie w najblizszym czasie. Stad to pytanie, inaczej zburzylbym je i postawil na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.02.2015 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Obciążyć tego barana co pozwolił stawiać ściany na styro remontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukam.fachowca 06.02.2015 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 ten baran to kieownik budowy. Podobno wyjechal do syna do Kanady, ech,,,,,,Jakie moga byc koszty oszczednosciowe rozbiorki i postawienia scianek od nowa, bez plytek. Jakie mam mozliwosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.02.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ale kierownik był ubezpieczony. Masz podłogi, masz podłogówkę ? Tak kombinuje może by się dało robić to odcinkami jak podbijanie fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 06.02.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Jak zrobisz samemu to niewielkie. Silkę odzyskasz a klej jest niedrogi.Zamiast tynku możesz przykleić płyty KG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukam.fachowca 06.02.2015 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Jak zrobisz samemu to niewielkie. Silkę odzyskasz a klej jest niedrogi. Zamiast tynku możesz przykleić płyty KG. jestem pracowity, nawet bardzo, ale wiele razy probowalem sil w kafelkach, gladziach itp, zawsze ze zlym skutkiem. Czy pustaki mozna odzyskac jak jest na nich klej i gladz? A plytki mozna oderwac, zeby nie popekaly, moze to bym potrafil zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukam.fachowca 06.02.2015 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ale kierownik był ubezpieczony. Masz podłogi, masz podłogówkę ? Tak kombinuje może by się dało robić to odcinkami jak podbijanie fundamentu. podlogowka w calym domu, wylewki 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 07.02.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Ja bym oderwał rząd płytek przy ściance, skuł ostroznie kawałek wylewki wzdłuż sciany a następnie po kawałku, powiedzmy po 0,5m "podkopywał sie" w styropianie pod scianka i podbijał to betonem. Jak zwiąże, dzien dwa, czynnosc powtorzyc obok az do konca sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaco0l 07.02.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Chyba najbardziej ekonomiczne wyjście w tej sytuacji ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukam.fachowca 09.02.2015 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 dziekuje za opowiedz, tak zrobie. Bede podkuwal. A moze podpowiecie jak si do tego zabrac? Nawiercac sobie otwory, rzeby zrobic dziurke, a nastepnie brzegi otworu odrywac? Mamj mlot NO NAME, moze sie nim uda.A co z rurkami ogrzewania podlogowego, bedzie je widac, jak bede podkuwal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 09.02.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Najlepiej ręcznie młotek przecinak, ew ostroznie młotkiem udarowym. Nie wiem jak masz podłogówkę, pewnie ta ścianka działowa nie była wytyczona przed wylewkami, i hydraulik nic o niej nie wiedzial więc zrobił rurki tak jak mu wygodniej. Musisz uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukam.fachowca 09.02.2015 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Najlepiej ręcznie młotek przecinak, ew ostroznie młotkiem udarowym. Nie wiem jak masz podłogówkę, pewnie ta ścianka działowa nie była wytyczona przed wylewkami, i hydraulik nic o niej nie wiedzial więc zrobił rurki tak jak mu wygodniej. Musisz uważać wylewki byly robione jak juz scianki dzialowe staly. Zatem rurkami do scianki na pewno nie podszedl, choc mogla jakas sie przesunac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukam.fachowca 09.02.2015 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 a co z izolacja przeciwilgociowa? Scianki stoja na styro, ktory stoi na chudziaku, jak wyciagne styro, nie bedzie podciagac wody z chudziaka, tak tylko glosno mysle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 09.02.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 wylewki byly robione jak juz scianki dzialowe staly. jak??? myslałem że pewien murarz artysta postawił Ci działówki na wylewce z mixokreta i dla tego pękają? zrób jakieś zdjęcie albo narysuj przekrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukam.fachowca 09.02.2015 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 jak??? myslałem że pewien murarz artysta postawił Ci działówki na wylewce z mixokreta i dla tego pękają? zrób jakieś zdjęcie albo narysuj przekrój Nie bylo mnie wtedy. Sadze, ze uklad warstw byl nastepujacy: Patrzac od dolu: 1. Chudziak 2. na to styropian, styrodur 15 cm szerokosci w miejscach gdzie szly wedlug projektu scianki. Na to pomurowali murarze, scianki dzialowe. Nastepnie pomiedzy scianki dzialowe polozona zostala folia, na nia styropian , rurki, na to wylewka, cementowa. tak to wyglada, tak mysle, jak przpominam sobie co mowili inni wykonawny po czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 09.02.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 "murarze" tj mowiłem, kuj beton po kawałku sprawdz co jest pod spodem i działaj tylko ostroznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.02.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Kurcze całe życie człowiek się uczy. Tępy jestem ale na taki pomysł aby ściankę postawić na styropianie bym nie wpadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukam.fachowca 09.02.2015 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Kurcze całe życie człowiek się uczy. Tępy jestem ale na taki pomysł aby ściankę postawić na styropianie bym nie wpadł. Ja tez sie caly czas ucze. Jednak powinna byc jakas izolacja miedzy scianka a chudziakiem, dobrze mysle. Folii nie rozloze, moze jakas folia w plynie, bitum, nie wiem. Rozumiem ze w chudziaka moze byc wigoc? Jesli tak scianki beda podciagac kapilarnie wode? Czy zastosowanie folii w plynie bedzie dobrym ppomyslem? Nie wiadomo jak sie to wykuje, nierownosci itd, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts