przemko240 07.02.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Witam, mam problem z zatrzaśniętym oknem balkonowym, otóż na początku okno ciężko się otwierało i zamykało (obcierała się futryna o plastik okna) przyszedł do mnie znajomy i nie wiedząc że trzeba tylko wyregulować przy zawiasach zabrał się za rozkręcenie tej metalowej listwy w środku okna ( tam gdzie są te bolce co zatrzaskują się o futrynę ) zniechęcony pracą zostawił i poszedł, a ja zabrałem sie za skręcenie wszystkiego w kupę, wszystko było już dobrzy tylko na spodzie okna opadał taki grzybek uniemożliwiając zamknięcie okna (zahaczał o futrynę) , długo sie nie zastanawiając przykleiłem go na sylikon, wyregulowałem okno na zawiasach i wszystko było pięknie. Okno zamykało się wreszcie normalnie ale po kilku tygodniach przy próbie otwarcia okno otwierało się na górze a na dole pozostało zatrzaśnięte ale to chyba przez ten grzybek bo przy przekręceniu klamki i przyciśnięciu rąk do dołu czuć że zamki puszczają. Postanowiłem już nic nie kombinować aby nie zepsuć bardziej, i tu moje pytanie czy da się to jakoś otworzyć nie wzywając fachowca ? Myślę że w miarę czytelnie opisałem mój problem, z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 07.02.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Wezwij fachowca. Grzybek na dole jest ruchomy i odpowiada za docisk skrzydła w tym miejscu do ramy. Nie wyobrażam sobie przyklejania go na silikon. lepiej, zeby go tam wcale nie bylo jak był "przyklejony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemko240 07.02.2015 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 A ile taki fachowiec może powiedzieć za naprawę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemko240 28.04.2015 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Odświeżam, ponieważ zbliża się lato, czas kiedy coraz częściej wychodzi się na balkon, moze ktoś ma jeszcze jakieś pomysły lub wie ile może powiedzieć za taką usługę fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 28.04.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 a skąd możemy wiedzieć ? to kwestia regionalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemko240 30.04.2015 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Nie chodzi mi przecież o podanie dokładnej ceny tylko mniej więcej, bo nigdy nie korzystałem z usług fachowców od okien więc boje sie że zażyczą sobie kilkaset złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.04.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Na takie atrakcje nie ma cennika. To zależy kto, kiedy i komu będzie to robił. Fucha sporadyczna, więc cena przypadkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts