Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramika sanitarna mniej znanych firm?

GreenAgnes

Recommended Posts

Wiem, ze za jakosc trzeba placic, ale zastanawiam sie nad tym, czy wsrod mniej znanych i mniej renomowanych marek znajduja sie takie, na ktore warto zwrocic uwage?

Massi? Rea? Alterna? Ich produkty maja ciekawy design, a jak z wykonaniem i trwaloscia? A moze znacie inne firmy, ktorymi warto sie zainteresowac?

Szukam miski WC, bidetu oraz podwojnej umywalki i nie chcialabym wydawac na nie majatku.

Rea

Massi

Alterna

Pytanie co z dokupieniem czegokolwiek po pewnym czasie ?

Dwa lata temu miałem podobny problem , wypatrzyłem fajny "fajans" w zupełnie przyzwoitych cenach tylko jedno małe ale... sprzedawca wygadał się że kończą współpracę z tą firmą . Dowcip polegał na tym że tak naprawdę produkcja była z PRC a marka handlowe UE .

Jeżeli wybrana marka jest od dawna na rynku to jest nadzieja że wszystko będzie OK

Ja w ubiegłym roku wykańczałem dwie łazienki. Do górnej zakupiłem ceramikę (wc, bidet, umywalkę) włoskiej firmy NERO, model ALISEO. Po zamówieniu ceramiki czekałem jeszcze chyba z 2 tyg. bo brakowało bidetu do kpl. Po tym czasie firma u której zamówiłem towar, przywiozła mi je do domu. Kiedy zacząłem oglądać paczki, okazało się, że cała ceramika została wyprodukowana w PRC:-) W wc plastikowe zaślepi trochę odstają w otworach montażowych, a w umywalce woda nie spływa całkowicie.

Do dolnej łazienki kupiłem miskę wc marki KOŁO, seria EGO, która został wyprodukowała we Włoszech:-)

• 1 month później...