start2222 07.02.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Witajcie. Na swojej działce (28ar) mam stanowisko archeologiczne (na początku działki,ok.1/5 części działki).Chciałbym wybudować domek ok. 135m kw. Co po kolei muszę zrobić? Jakie formalności?Czy obojętne to w jakiej części działki będę chciał budować domek (nawet poza obszarem stanowiska archeologicznego) muszę zatrudnić archeologa? Czy najpierw udać się do Wojewódzkiego Kons.Zabyt. ???Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 07.02.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Witajcie. Na swojej działce (28ar) mam stanowisko archeologiczne (na początku działki,ok.1/5 części działki). Chciałbym wybudować domek ok. 135m kw. Co po kolei muszę zrobić? Jakie formalności? Czy obojętne to w jakiej części działki będę chciał budować domek (nawet poza obszarem stanowiska archeologicznego) muszę zatrudnić archeologa? Czy najpierw udać się do Wojewódzkiego Kons.Zabyt. ??? Proszę o rady Proponuje najpierw do Powiatowego Konserwatora Zabytków aby sprawdzić faktyczny obszar archeologiczny ( na mojej działce "troche" odbiegał od realnego). Jezeli obszar racheologiczny nie jest w miejscu posadowienia budynku to nie musisz nic robic. Nie wiem jak to wyglada z szambem itp jeżeli jest na obszarze archeologicznym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
start2222 07.02.2015 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
whois 08.02.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Proponuje najpierw do Powiatowego Konserwatora Zabytków aby sprawdzić faktyczny obszar archeologiczny ( na mojej działce "troche" odbiegał od realnego). Jezeli obszar racheologiczny nie jest w miejscu posadowienia budynku to nie musisz nic robic. Nie wiem jak to wyglada z szambem itp jeżeli jest na obszarze archeologicznym... U mnie stanowisko tylko "zahaczało" o moją działkę i kończyło się kilka metrów od projektu posadowienia a i tak musiałem mieć archeologa. Tak jak piszesz, dla pewności lepiej zgłosić się do Konserwatora Zabytków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greta21 10.02.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Konserwator Zabytków na początek musi być, sprawdzi wszystko i będziesz miał pewność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 10.02.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 U mnie stanowisko tylko "zahaczało" o moją działkę i kończyło się kilka metrów od projektu posadowienia a i tak musiałem mieć archeologa. Tak jak piszesz, dla pewności lepiej zgłosić się do Konserwatora Zabytków. To moze zależy od rodzaju stanowiska albo od .... Konserwatora Zabytków. U mnie okazało się ze stanowisko wchodziło na jakies 2/3 budynku - gdyby nie wchodziło wcale to bym nie musiał mieć archeologa według słów PKZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Massan 12.03.2015 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Archeolog powie co co i jak i nie bedziesz gdybac, jak nie trafisz na jaka mende to bez problemu zalatwisz czy przynajmniej dowiesz sie co do parametrow . A jak trafisz na mende to sam wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.03.2015 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Lepiej sprawdzaj co wieczór czy aby archeolodzy nie przeoczyli jakiejś maski np Tutanchamona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 30.05.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 najgorsze jak znajda sroc (kibel ) to wtedy juz nie wyjda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts