kejsii 07.02.2015 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Witam wszystkich Od dłuższego już czasu jestem codziennym gościem forum , przeglądam, czytam i inspiruję się Teraz gdy nadszedł czas wykańczania naszego domku postanowiłam dzielić się z Wami moimi pomysłami i inspiracjami Liczę na podpowiedzi bardziej doświadczonych A teraz od początku Jesteśmy 3 os rodzinką do tego dochodzi jeszcze Kot (brytyjczyk) + Labrador Z budową naszego wymarzonego domu wystartowaliśmy w maju 2014 a na chwilę obecną mamy zakończone tynki i wylewki . W marcu ruszamy z wykończeniówką :lol2: Nasz domek ma być połączeniem stylu skandynawskiego i retro - ma być ciepło , miło i przytulnie Na początek wrzucam rzut naszego domu tak by wszyscy wiedzieli co i gdzie Jedyną zmianą jest pokój nr 1 gdzie zaznaczyłam schody ! Ostatecznie ich nie zrobiliśmy i pokój ma 20m - będzie to nasza sypialnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejsii 07.02.2015 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 (edytowane) Co wiem i czego jestem pewna to kuchnia Będzie oczywiście biała i już wiadomo , że będzie to Ikea Bobdym z drewnianym blatem - sprzęt również będzie Ikea . Zabudowę robimy w literę L a iem do spiżarki obłożymy stara cegłą Między szafkami oczywiście mugaty z firmy Vives a na podłodze szachownica z tej samej firmy Mam zdjęcia zaczerpnięte z tego forum mam nadzieję , ze nikt się nie obrazi drzwi do spiżarki będą takie a cała ściana od strony spiżarki będzie bez szafek , będzie tylko obłożona starą cegłą a na niej duży miętowy zegar z Ikea Tak wiec kuchnia zaplanowana od A-Z Edytowane 7 Lutego 2015 przez kejsii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejsii 07.02.2015 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Prosze o podpowiedz jak wklejać zdjęcia by od razu wyświetlały się w dużym formacie ?? Taki trochę nieogar jeszcze tu jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 07.02.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Witam się w wątku i będę podglądała, bo zapowiada się super:)wklejanie zdjęć - znasz imageshack?tam można załadować zdjęcie, a wtedy tu link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejsii 07.02.2015 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 O super martaMarcia bardzo ci dziękuję I witam bardzo cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 07.02.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Super się zapowiada kuchnia, już sobie wyobrażam tą ścianę ze starą cegłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 07.02.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 przed drugim img musi być ukośnik [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejsii 07.02.2015 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 (edytowane) hahahah w końcu sie udało :lol2: a co sie nakombinowałam heheh Ale jak juz umiem to chodzi oczywiście o salon bo na niego wizję też już mam ma byc ciepło i przytulnie dlatego będą panele lub deska, wypoczynek z Ikea seria Ektrop- duzo poduch i ściana tv też w starej cegle Edytowane 7 Lutego 2015 przez kejsii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejsii 07.02.2015 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 (edytowane) A teraz proszę bardzo o porady .. Co nie daje mi spać po nocach to to- co mam położyć na podłogę w korytarzu ?? Panele będą w salonie a jak widać na rzutach mamy wszystko jak by na otwartej przestrzeni . I teraz czy pociagnąc te same panele z salonu na cały korytarz czy lepiej dac płytki ? Dośc ważne , że na korytarzu jest wszędzie ogrzewanie podłogowe i troche obawiam sie paneli by nie zatrzymywały ciepła - każdy fachowiec doradza płytki ( bo najlepiej oddają ciepło ) a jesli płytki to jakie ?? Myślałam o kratownicy takiej jak w kuchni ale czy nie będzie jej za dużo ? Z drugiej strony może fajnie będzie wyglądało salon w drewnie a wszystko odzielone kratownica w kuchni i korytarzu ... Wszelkie rady , pomysły , inspiracje mile widziane A może takie większa kratownica na korytarz ?? Edytowane 7 Lutego 2015 przez kejsii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 07.02.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Dałabym płytki w kuchni i wiatrołapie - szachownicę, a w korytarzu i salonie panele:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejsii 08.02.2015 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Dzieki marta , może i masz rację - też jestem najbardziej za tym pomysłem - jedyne czego się obawiam to podłogowka +panele - mamy niby jeszcze trochę czasu na przemyślenia bo facet od płytek ma wejśc koniec marca ale trezba by było juz sie decydować i zamawiać materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 08.02.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Dzieki marta , może i masz rację - też jestem najbardziej za tym pomysłem - jedyne czego się obawiam to podłogowka +panele - mamy niby jeszcze trochę czasu na przemyślenia bo facet od płytek ma wejśc koniec marca ale trezba by było juz sie decydować i zamawiać materiały Z tego co wiem, to panele mogą być przy ogrzewaniu podłogowym. Moi znajomi mają własnie jakieś lepsze panele Quick Stepa i wszystko dobrze się sprawuje. Przekop forum, tu na pewno wypowiadają się jacyś fachowcy w tym temacie:)) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 08.02.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Witam się u Ciebie Piękne inspiracje, bliskie memu sercu. Na pewno będzie pięknie! Ja odnośnie płytek w wiatrołapie. Uważam, że nie powinniście kłaść paneli a właśnie płytki ceramiczne. Nawet niby drewniane panele mogą sobie nie poradzić z wnoszonym na butach śniegiem i deszczem oraz piachem. Po prostu szybko mogą się zniszczyć. Natomiast proponowane przez Ciebie płytki szachownica są bardzo ładne i ciekawe, ale z tego co piszą forumowicze białe płytki to koszmar, zwłaszcza przy wejściu. Ja wiem, że to byłaby mieszanka, ale jednak białe płytki miałyby spora powierzchnię jako sztuka i na bank bardzo szybko pojawia się na nich czarne rysy. A może coś w maziaje? Podobają Ci się Vives, a oni mają serię Vodevil i ja właśnie taką planuję w wiatrłapie: http://4.bp.blogspot.com/-DmMjF0L7zCY/U6VkjJ9AQYI/AAAAAAAAA0o/PVrtgK6gL_A/s1600/vodevil_aranzacja.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejsii 08.02.2015 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 makowa_panienka Witam jak sie cieszę że kolejna osoba do mnie w odwiedziny wpadła Jeśli chodzi o wiatrołap to tam na bank płytki będą innej opcji być nie może .. Ja tu rozmyślam nad korytarzem My mamy psiaka brudasa więc będzie wnosił sporo A Vives co jedna seria to lepsza aż mam metlik na co się zdecydować . Lecę zajrzeć do Ciebie bo czuję podobny klimacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.02.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Witam się Cudne inspiracje w moim klimacie więc będę zaglądać. Czekam na dużo zdjęć Choruję na płytki w stylu Vives Vodevil. Wcześniej widziałam je tylko jako cementowe płytki marokańskie, niestety drogie jak diabli. Plan na nie miałam w dolnej łazience w połączeniu z białymi płytkami na ścianie ale wtedy jeszcze nie wiedziałam że można takie kupić poniżej 300zł m2. Niestety wszystkie płytki mam już kupione więc teraz mogę już tylko podziwiać u innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejsii 09.02.2015 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Doriko Witam serdecznie , oj powiem Ci , że dylematów co do płytek to u mnie co nie miara Za duży wybór wszystkiego - całe szczęście , że człowiek ma ograniczony budżet bo przynajmniej trochę jest ograniczony w wyborach hehehe Ja w Vivies jestem zakochana po uszy - na pewno tak jak pisałam wcześniej mugaty z ich firmy i szachownica będzie w kuchni taki standardzik Wiatrołap hmm tu jeszcze myślę powiem szczerze myślałam nad jasnymi płytkami dokłądnie takimi Ale chyba muszę przemyśleć na poczet Vives Vodevil ta biel mnie przeraża na wejściu - mimo , że mamy osobne wejście z garażu do domu i tam pewnie też często będziemy buciory zostawiać Kolejne straszne dylematy to łazienki Początkowo mój plan był taki - mugaty do połowy i ładny kolorek na ścianie ale mąż zdecydowanie nie pała moją miłością do mugatów - twierdzi , że będzie zimno i babciowo więc musieliśmy iść na kompromis - by łazienka pasowała stylem do reszty domu a jednocześnie była ponadczasowa i ciepła - więc będą najprawdopodobniej białe płytki i dodatki naturalnego drewna (znaczy imitacja tego drewna hehe) na podłogach raczej płytki ala drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 09.02.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Witam piękne inspiracje !! Z doświadczenia proponuje w holu kafelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 09.02.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Ups, to ja nie doczytałam, że problem wyboru płytek dotyczy korytarza, a nie wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 09.02.2015 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Witam się i ja Wspaniałe inspiracjePłytki nad jakimi myślałaś do wiatrołapu ja mam w łaziencei to prawda widać na nich każdy włos i każdą kroplę niestety, choć wyglądają pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejsii 09.02.2015 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Witam Was dziewczyny zapraszam do mnie jak naczęściej wsparcie będzie mi potrzebne Inspiracje piękne to fakt bo bliskie mojemu sercu ale teraz te inspiracje przenieść do własnego domu tak by wszystko miało ręce i nogi - tego obawiam się najbardzie i ogólna panika we mnie siedzi :rotfl::rotfl: diana_teresa przeleciałam cały twój wątek w poszukiwaniu łazienki i oczywiście ona na początku wątku - a ja mądra od końca leciałam :wiggle: A powiedz tak z ręką na sercu jak byś miałą drugi raz wybierać ?? Brała byś ponownie te płytki ?? One do mnie wołają strasznie a druga strona bardziej praktyczna odradza Zauważyłam , że masz zlew w kuchni Ikea ceramiczny , powiedz zadowolona jesteś ?? Czy jak czymś cięższym się uderzy (nie żeby specjalnie ale całkiem z przypadku ) to nie odpryskuje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts