Artuk 07.02.2015 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Witam, w moim domu na strychu nieurzytkowym skrapla sie woda. Skroplina jest widocna na papie od striny wewnetrznej. Powyzej papy jest tylko dachowka, natomiast podloga stychu wylozona jest welna mineralna. Jak pozbyc sie skropliny, gdyz kapoe ona na welny i robi sie wilgoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 07.02.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Zrób wentylacje strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 11.02.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Zgadzam się z przedmócą należy wykonać wentylacje połaci dachowej jesli to jest pełne deskowanie,powinna być szczelina wentylacyjna od 3 do 6 cm inaczej problem nie zniknie, bowiem para wodna nie ma gdzie dyfundowac i dlatego skrapla sie na deskowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 17.09.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Zgadzam się z przedmówcą należy wykonać wentylacje połaci dachowej jesli to jest pełne deskowanie,powinna być szczelina wentylacyjna od 3 do 6 cm inaczej problem nie zniknie, bowiem para wodna nie ma gdzie dyfundowac i dlatego skrapla sie na deskowaniu. Podobnie było u mnie. Na dachu jest papo dachówka i wykonawca na szczycie ułożył już papę podkładową na zakładkę co było błędem. Dopiero po dłuższym namyśle wszedłem na dach zdjąłem tzw gąsiory ze szczytu dachu i długim nożem rozciąłem szczelinę na tym szczycie umieszczając w szczelinie paski złożonej na kilka razy siatki używanej do ociepleń na ścianach. Dopiero wtedy ułożyłem ponownie gąsiory papowe i od tego czasu problem zniknął, a poddasze było wentylowane i to dobrze jak sądziłem. Wilgoć musi mieć ujście w najwyższym punkcie dachu. Szkoda, że tej informacji nie da się znaleźć nawet na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 17.09.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Szkoda, że tej informacji nie da się znaleźć nawet na tym forum. Poczytaj Posty Pana Andrzeja lub Jana a na pewno wyczytasz to na forum. Pewnie nawet nie zajrzałeś do działu "dachy" A watek "Dach w dobrych rękach" jest Ci obcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts