Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Regulator obrotów dmuchawy do pieca

Michaelo

Recommended Posts

Witam. Przy swoim Kielar Eco posiadam sterownik G-403-P02 - Geco który to niestety nie posiada regulacji dmuchawy. Potrzebuje więc jakiegoś osobnego regulatora dmuchawy. Czy ten regulator nada się do moich celów ? http://allegro.pl/sterownik-obrotow-silnika-dmuchawy-regulator-i5017862186.html Pozdrawiam.

Masz typowego śmieciucha z dmuchawą, kocioł który nie powinien istnieć na rynku.

Przed zakupem tego cuda miałeś zerknąć na forum i łyknąć trochę wiedzy z tematu kotłów.

Dmuchawa? Po co?

Trujesz sąsiadów i siebie. Nie zapomnij o tym.

Popatrz w przyklejony temat o ekonomicznym spalaniu węgla.

Trochę Ci rozjaśni na początek problem z kotłem i dmuchawą i szuflowaniem.

U mnie węgiel typu groszek jest w tej chwili po 550zł/t z Kompani Węglowej.

A palenie w śmieciuchu z dmuchawą, to wyrzucanie własnej ciężko zarobionej kasy kominem z dodatkowym bonusem w postaci trucia Siebie. rodziny i całej Polski.

Edytowane przez klaudiusz_x

Witam. Przy swoim Kielar Eco posiadam sterownik G-403-P02 - Geco który to niestety nie posiada regulacji dmuchawy. Potrzebuje więc jakiegoś osobnego regulatora dmuchawy. Czy ten regulator nada się do moich celów ? http://allegro.pl/sterownik-obrotow-silnika-dmuchawy-regulator-i5017862186.html Pozdrawiam.

Tak ,tym regulatorem wysterujesz swoją dmuchawę.

Masz typowego śmieciucha z dmuchawą, kocioł który nie powinien istnieć na rynku.

Przed zakupem tego cuda miałeś zerknąć na forum i łyknąć trochę wiedzy z tematu kotłów.

Dmuchawa? Po co?

Trujesz sąsiadów i siebie. Nie zapomnij o tym.

Popatrz w przyklejony temat o ekonomicznym spalaniu węgla.

Trochę Ci rozjaśni na początek problem z kotłem i dmuchawą i szuflowaniem.

U mnie węgiel typu groszek jest w tej chwili po 550zł/t z Kompani Węglowej.

A palenie w śmieciuchu z dmuchawą, to wyrzucanie własnej ciężko zarobionej kasy kominem z dodatkowym bonusem w postaci trucia Siebie. rodziny i całej Polski.

Kolego Kielar eco jest to piec z podajnikiem na ekogroszek po prostu jest tam przestarzały sterownik. Więc nie jest to zwykły śmieciuch z dmuchawą. No chyba że źle zinterpretowałem twoja wypowiedz i pijesz do jego konstrukcji bo fakt można stwierdzić że jest to przerobiony żeliwny śmieciuch z dołożony podajnikiem ślimakiem i retortą.

http://kotly-grzewcze.com/kielar-eco-2-z-podajnikiem-234.jpg

Ok czyli nie powinno być żadnych problemów i będę mógł w końcu płynnie sterować dmuchawą ?

Też zauważyłem że avast wykrywa wirusa na stronie producenta

Kolego Kielar eco jest to piec z podajnikiem na ekogroszek po prostu jest tam przestarzały sterownik. Więc nie jest to zwykły śmieciuch z dmuchawą. No chyba że źle zinterpretowałem twoja wypowiedz i pijesz do jego konstrukcji bo fakt można stwierdzić że jest to przerobiony żeliwny śmieciuch z dołożony podajnikiem ślimakiem i retortą.

http://allegro.pl/kociol-kielar-eco-2-bez-ruchomego-rusztu-17-8kw-3c-i5042995028.html

Czyli są śmieciuchy i podajnikowe.

Mogłeś zaznaczyć, że chodzi o kocioł z podajnikiem.

Sterownik wyjaśnia, ale nazwa kotła jest myląca.

Witam. Przy swoim Kielar Eco

Do śmieciucha viadrusa u22 także można dołożyć fabrycznego ślimaka :p

W

wątku o kotłach (nie pamiętam którym) polecają sterownik od Boleckiego. Nie pamiętam nazwy.

W swej ofercie ma chyba 2 modele.

Jeden pod kotły z podajnikiem, drugi do śmieciuchów.

Sprawdź sobie.

Edytowane przez klaudiusz_x