Michaelo 07.02.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Witam. Przy swoim Kielar Eco posiadam sterownik G-403-P02 - Geco który to niestety nie posiada regulacji dmuchawy. Potrzebuje więc jakiegoś osobnego regulatora dmuchawy. Czy ten regulator nada się do moich celów ? http://allegro.pl/sterownik-obrotow-silnika-dmuchawy-regulator-i5017862186.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 07.02.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 (edytowane) Masz typowego śmieciucha z dmuchawą, kocioł który nie powinien istnieć na rynku.Przed zakupem tego cuda miałeś zerknąć na forum i łyknąć trochę wiedzy z tematu kotłów.Dmuchawa? Po co?Trujesz sąsiadów i siebie. Nie zapomnij o tym. Popatrz w przyklejony temat o ekonomicznym spalaniu węgla.Trochę Ci rozjaśni na początek problem z kotłem i dmuchawą i szuflowaniem.U mnie węgiel typu groszek jest w tej chwili po 550zł/t z Kompani Węglowej.A palenie w śmieciuchu z dmuchawą, to wyrzucanie własnej ciężko zarobionej kasy kominem z dodatkowym bonusem w postaci trucia Siebie. rodziny i całej Polski. Edytowane 7 Lutego 2015 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 07.02.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Witam. Przy swoim Kielar Eco posiadam sterownik G-403-P02 - Geco który to niestety nie posiada regulacji dmuchawy. Potrzebuje więc jakiegoś osobnego regulatora dmuchawy. Czy ten regulator nada się do moich celów ? http://allegro.pl/sterownik-obrotow-silnika-dmuchawy-regulator-i5017862186.html Pozdrawiam. Tak ,tym regulatorem wysterujesz swoją dmuchawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 07.02.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 uwaga na stronie kielar eco jest wirus nie wchodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michaelo 07.02.2015 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Masz typowego śmieciucha z dmuchawą, kocioł który nie powinien istnieć na rynku. Przed zakupem tego cuda miałeś zerknąć na forum i łyknąć trochę wiedzy z tematu kotłów. Dmuchawa? Po co? Trujesz sąsiadów i siebie. Nie zapomnij o tym. Popatrz w przyklejony temat o ekonomicznym spalaniu węgla. Trochę Ci rozjaśni na początek problem z kotłem i dmuchawą i szuflowaniem. U mnie węgiel typu groszek jest w tej chwili po 550zł/t z Kompani Węglowej. A palenie w śmieciuchu z dmuchawą, to wyrzucanie własnej ciężko zarobionej kasy kominem z dodatkowym bonusem w postaci trucia Siebie. rodziny i całej Polski. Kolego Kielar eco jest to piec z podajnikiem na ekogroszek po prostu jest tam przestarzały sterownik. Więc nie jest to zwykły śmieciuch z dmuchawą. No chyba że źle zinterpretowałem twoja wypowiedz i pijesz do jego konstrukcji bo fakt można stwierdzić że jest to przerobiony żeliwny śmieciuch z dołożony podajnikiem ślimakiem i retortą. http://kotly-grzewcze.com/kielar-eco-2-z-podajnikiem-234.jpg Ok czyli nie powinno być żadnych problemów i będę mógł w końcu płynnie sterować dmuchawą ? Też zauważyłem że avast wykrywa wirusa na stronie producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 07.02.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 (edytowane) Kolego Kielar eco jest to piec z podajnikiem na ekogroszek po prostu jest tam przestarzały sterownik. Więc nie jest to zwykły śmieciuch z dmuchawą. No chyba że źle zinterpretowałem twoja wypowiedz i pijesz do jego konstrukcji bo fakt można stwierdzić że jest to przerobiony żeliwny śmieciuch z dołożony podajnikiem ślimakiem i retortą. http://allegro.pl/kociol-kielar-eco-2-bez-ruchomego-rusztu-17-8kw-3c-i5042995028.html Czyli są śmieciuchy i podajnikowe. Mogłeś zaznaczyć, że chodzi o kocioł z podajnikiem. Sterownik wyjaśnia, ale nazwa kotła jest myląca. Witam. Przy swoim Kielar Eco Do śmieciucha viadrusa u22 także można dołożyć fabrycznego ślimaka W wątku o kotłach (nie pamiętam którym) polecają sterownik od Boleckiego. Nie pamiętam nazwy. W swej ofercie ma chyba 2 modele. Jeden pod kotły z podajnikiem, drugi do śmieciuchów. Sprawdź sobie. Edytowane 7 Lutego 2015 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark3k 08.02.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Do kotła z podajnikiem Bolecki robi sterownik SPP i kosztuje ok. 400zł bez modułu internetowego tzw. BET. BET chyba 275 zł brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts