fighter1983 07.03.2015 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 spoko tylko napisalem, ze jest taka opcja jakby co bo nie dalej jak 2dni temu odsylalem 10000zl za przedplate ktora otrzymalem i zlozylem zamowienie zmiana z "zamowionej" u mnie TO na AU (niestety nie u mnie) no i zamawiajacy 15 min po tym jak dostal proforme i wyslal $ i potwierdzenie - zrezygnowal, bo ktos mu zalatwil AU w starych cenach - ja juz nie moglem swoja droga powanzie nigdy nie mialem 0,032 i 0,031 z KN rece do porownania wiec bardzo jestem ciekaw opinii. i tak zreszta zamowie sobie na plac jeden i drugi i podziele sie opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.03.2015 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 (edytowane) fighter1983 a jak jest dokładnie z tym frezem w TO/KN/AU? Bo już Ktoś następny pisze o słabym frezie w KN, a jak wygląda to gdzie indziej? Ty w jakimś wątku napisałeś, ile mnie pamięć nie myli "że gdybyś robił dla siebie to: KN 031 20cm. grubości bez frezu" Jest sens dopłacać te 5/6zł. do frezu? Doradź...myślę, aby zakupić teraz od Ciebie tego KN, jeszcze w normalnej cenie, ta produkcja będzie jeszcze prosta czy już łódki? ale to co mam podac w mm? bo to jest do sprawdzenia dokladnie ile mm ma plyta frezowana - spoko -moge w poniedzialek podac dokladne wymiary plyty... ale k... po co ? co do tego czy bedzie prosta czy juz lodki - na to nie ma wplywu nikt. zima - czesciej dostaniesz proste niz lodki lato - czesciej dostaniej lodki niz proste u kazdego producenta wiec zamawiaj tego KN i good luck tez bede trzymac kciuki zeby bylo ok - bo wystawisz mi opinie ze bylo super a ode mnie zalezy tylko cena i to zebym nie mial zaleglosci platniczych wobec producenta(a nie mam) - wowczas idzie do realizacji "natychmiast" i jest wysylane w najblizszym mozliwym momencie. a cala reszta powaznie nie zalezy ode mnie... i tak na dobra sprawe nawet od producenta nie zalezy..... Edytowane 8 Marca 2015 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 12.03.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 (edytowane) Wqrwiona jestem strasznie za te badziewie:bash: Frez jest jakbyś gorącym prętem naciskał i tak ugniatał, półokrągły, max 1 cm:bash:Puste przestrzenie- to patrząc na płytę, między kulkami i masą styropianową niczego tam nie ma-dziury.... Edytowane 12 Marca 2015 przez Stynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.03.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Wqrwiona jestem strasznie za te badziewie:bash: Frez jest jakbyś gorącym prętem naciskał i tak ugniatał, półokrągły, max 1 cm:bash: Puste przestrzenie- to patrząc na płytę, między kulkami i masą styropianową niczego tam nie ma-dziury.... pamietajmy ze w styropianie izolatorem nie jest sam styropian a powietrze w nim zamkniete. Pokaz no zdj tych "dziur" bo to jakos dziwnie brzmi to co piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.03.2015 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Wqrwiona jestem strasznie za te badziewie:bash: Frez jest jakbyś gorącym prętem naciskał i tak ugniatał, półokrągły, max 1 cm:bash: Puste przestrzenie- to patrząc na płytę, między kulkami i masą styropianową niczego tam nie ma-dziury.... O jakim producencie styro jest mowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.03.2015 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 O jakim producencie styro jest mowa? o Knaufie.... 0,032 grafitowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.03.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 o Knaufie.... 0,032 grafitowym Naprawdę, tego producenta uważałem za jednego z najlepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.03.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Naprawdę, tego producenta uważałem za jednego z najlepszych. no i sluszie, fakt ze u wszystkich ta 0,032 jest jednak troche gorsza, no ale bez przesady... az tak razacych roznic nie ma. Natomiast zawsze moze trafic sie jakas kiepska partia - zdarza sie - normalne, ale ewntualnie mozna skladac reklamacje. BTW bardzo jestem ciekaw jak to u Stynii wyglada, czy faktycznie jest az tak zle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
23karol 31.03.2015 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 A ma ktoś doświadczenia ze styropianem grafitowym Termo Organiki? Na ich stronie jest jakiś TERMONIUM ( http://termoorganika.pl/termonium-plus-fasada ) - niby topowy o dobrych parametrach (lambda 0,031). Niestety jest też drogi i nie wiem czy warto dopłacać kilka złotych do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 01.04.2015 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 A ma ktoś doświadczenia ze styropianem grafitowym Termo Organiki? Na ich stronie jest jakiś TERMONIUM ( http://termoorganika.pl/termonium-plus-fasada ) - niby topowy o dobrych parametrach (lambda 0,031). Niestety jest też drogi i nie wiem czy warto dopłacać kilka złotych do niego? Jak kipisz teraz masz duże szanse, że płyty będą proste. W sezonie różnie z tym bywa. A poza tym materiał ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 03.04.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Ktoś używał styropianu grafitowego Genderki czy Styropoz-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knauf Therm 31.05.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Również czekam (spokojnie) na Państwa opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 01.06.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Ja miałem Knaufa grafitowego na podłogę i był bardzo OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjustyna 06.06.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Witam, chciałbym jednka wrócić do tematu styropianu knauf 032 - czy aż taki jest on straszny? Prosze o opinie bo rowniez nad nim się zastanawiam, a coraz częsciej słyszę negatywy co do knaufa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 06.06.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Ja mam zakupiony Knauf 031 bez frezu i naprawdę prezentuje się świetnie... Na moje dopłać te parę złotych i bierz 031:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjustyna 07.06.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 dzieki za odpowiedź. Czy ktos porównywał te dwa styropiany knauf 031 i 032. Dostałem bardzo atrakcyjna cenę na 032, róznica to ponad 15zł na m3, a budując kazdy grosz się liczy. zreszta jutro otrzymam ofertę na termorganika i zobaczymy co z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 07.06.2015 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Czy sygnalizowany tu i ówdzie problem z termiczną rozszerzalnością i kurczliwością styropianiu grafitowego (przy pracach latem) nie powoduje, że z jednej strony mamy dobre lambda, a z drugiej zbyt wiele szczelin między płytami które trzeba potem piankować (pytanie czy skutecznie)? Nie słyszałem aby wełna stwarzała takie problemy, a jej lambda się też poprawia. W Niemczech jest dostępna twarda wełna fasadowa z lambda = 0.033 (u nas chyba jeszcze nie), więc lambda grafitu może nie być już tak dużą zaletą względem wełny. Niektórzy producenci styropianów oferują rozwiązania: grafitowy z cienką warstwą białego styropianu oraz grafitowy z powłoką ochronną. Czy warto za to płacić? Czy warstwa zbrojąca trzyma się tej powłoki ochronnej równie dobrze jak zwykłego styropianu? Edytowane 7 Czerwca 2015 przez neko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
23karol 19.06.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Będe ocieplał styropianem grafitowym - wybór padł na termo organikę (wszyscy mi go polecali), na co zwrócić uwagę przy odbiorze i montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagandzia 21.06.2015 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Podpinam się do tematu i czekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erykejsmond 25.06.2015 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Czy sygnalizowany tu i ówdzie problem z termiczną rozszerzalnością i kurczliwością styropianiu grafitowego (przy pracach latem) nie powoduje, że z jednej strony mamy dobre lambda, a z drugiej zbyt wiele szczelin między płytami które trzeba potem piankować (pytanie czy skutecznie)? Nie słyszałem aby wełna stwarzała takie problemy, a jej lambda się też poprawia. W Niemczech jest dostępna twarda wełna fasadowa z lambda = 0.033 (u nas chyba jeszcze nie), więc lambda grafitu może nie być już tak dużą zaletą względem wełny. Niektórzy producenci styropianów oferują rozwiązania: grafitowy z cienką warstwą białego styropianu oraz grafitowy z powłoką ochronną. Czy warto za to płacić? Czy warstwa zbrojąca trzyma się tej powłoki ochronnej równie dobrze jak zwykłego styropianu? 1.nalezy kupować wysokiej jakości produkt- nie oszczędzać kilku złotych, 2. należy podczas wykonania zabezpieczyć odpowiednio robote budowlaną - wystarczy zwykła ochrona jakiej de facto powinno używać sie zawsze przy tego typu pracach izolacyjno tynkarskich, ( podczas składowania i trasportu nie wystwiamy na słońce). 3. Na ścianie pod tynkiem wszytsko ok 4. dobry wybór, dobra izolacja, dobre oszczędności 5 . udanego dnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts