kravat 31.07.2016 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Marek robi gładzie. To pierwsza warstwa a już wygląda super. Ze szwagrem zamontowaliśmy drzwi wejściowe. Jak drzwi były już ma swoim miejscu, to śmiało mogliśmy dokończyć ocieplenie. W przyszłym tygodniu można zacząć gruntować i kładziemy tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 31.07.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Sami tynk będziecie kłaść? Mógłbyś zapodać fotkę z bliska jak wyszła Ci druga warstwa kleju? Chciałbym porównać ze swoją nieudolną pracą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 31.07.2016 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 No "sami", a właściwie to szwagier z kolegami z roboty. Kilka dobrych metrów już wytynkowali więc będzie dobrze. Ta ściana jest zaciągnięta "na raz", jutro dopiero drugi. Po nałożeniu kleju zaciągamy siatkę, a nadmiar kleju ściągamy szpachlą fasadową 480mm. Wtedy ściana wychodzi równo. Fotkę rzucę później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 01.08.2016 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Sami tynk będziecie kłaść? Mógłbyś zapodać fotkę z bliska jak wyszła Ci druga warstwa kleju? Chciałbym porównać ze swoją nieudolną pracą. Fotki porobione, przed gruntowaniem ściana będzie szlifowana papierem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 03.08.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Dzięki, widzę, że podobnie Ci wychodzi jak u mnie. Ja też szliwowałem, szczególnie jest kilka miejsc połączenia starego kleju z nowym. Dałem ciała i widać jak nachodzi jeden na drugi klej. Teraz jak robię to już przykładam się i od razu wyrównuje. Caparol jest naprawdę twardy. Nie myślałem, że aż tak i będzie ciężko go ścierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 07.08.2016 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Schody będą wyłożone kostką brukową. Dom zyskał na wyglądzie dzięki gruntowaniu pod tynk. Kładziemy silikon z Caparola. Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez kravat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 21.08.2016 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Schody gotowe, trzeba wyszorować i zaimpregnować kostkę Zjazd z drogi zrobiony, brakło tłucznia, później na to szary kliniec. Szambo jest połączone z domem Koparkowy rozwiózł naszą górkę. Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez kravat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 21.08.2016 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Dom już prawie otynkowany, brakło brązu na wnęki. Biały to podstawa, a brązowy Mocca 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 21.08.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Jak Wam się kładło Caparola. który wybrałeś Thermosan czy Amphisilan. Cokół z czego będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 21.08.2016 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Jak Wam się kładło Caparola. który wybrałeś Thermosan czy Amphisilan. Cokół z czego będziesz robił? Chłopaki nie narzekali, jeden chwalił, że jak masło i nie śmierdzi jak Kabe [mi to nawet pachnie ]. Kładli Amphilisan. Cokół będzie z marmolitu, z lewej strony przed cokołem robię krawężnik zasypany żwirem. Z prawej będzie chodnik z kostki, który prowadzi na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 21.08.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Też myślałem o tynku mozaikowym. Super efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 11.09.2016 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Wow, dawno nie było wieści z budowy, więc nadrabiam. Zabudowaliśmy 2 zestawy podtynkowe, wylaliśmy podest pod prysznic. Nie było innej opcji, musiałbym kuć płytę, a to nie wchodziło z grę. W niej to nawet wiercić się nie bardzo da, a co dopiero kuć. W tym samym czasie nad gładzeniem ścian pracował Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 11.09.2016 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 (edytowane) Mamy już kupiony cały sprzęt do kuchni, wybrałem Boscha. Wrzuciłbym wizualizację ale na 100% nie będziemy brać kuchni z tej firmy, bo cena powala. Szafki malowane na wysoki połysk, frezowane fronty, brązowe blaty pod kolor okna. Projekt łazienki też zlecony, kolor jasny szary. Płytkarz ma zacząć pod koniec miesiąca, ale najpierw płyta musi być wygrzana. W jeden dzień poszło 20 kWh. Zapomniałem o suficie w hallu. Tydzień temu udało się go powiesić, więc nie widać już strychu. Wczoraj szwagier machnął tynk mozaikowy, więc kolejny front robót otwarty. Edytowane 11 Września 2016 przez kravat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 25.09.2016 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Dzisiaj skończyło się wygrzewanie płyty, pompa pracowała przez 16 dni. Poszło ponad 450 kWh prądu. Możemy ruszyć z płytkami na podłogach, ale jeszcze ich nie wybraliśmy. Udało się dokończyć projekt łazienki, i wszystko byłoby OK, gdyby kolekcja była nadal dostępna Zamówiłem płytki w podobnym kolorze, bo już nie ma czasu na zastanawianie, trzeba płytkować! Tak to mniej-więcej będzie wyglądać W pokojach zamontowane są już parapety, beżowy konglomerat 30mm. Na sufitach mamy tymczasowe lampy, bo za oknem już dość szybko się robi ciemno . Dom jest już przygotowany na zimę, "podbitka" z OSB skończona, w przyszłym roku będzie czas na detale. Nie mogłem się powstrzymać i podłączyłem już oświetlenie na zewnątrz, normalnie Grinswoldowie mogą nam zazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 16.10.2016 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Dwa tygodnie czekamy na płytki. Jutro mają przyjechać podłogowe, a do łazienki? podobno w tym Cały dom już prawie wygipsowany, zasilanie do lamp na ukończeniu, a więc czas na ocieplenie stropu. Ocieplamy celulozą, warstwa 30cm. Kuchnia ma być w połowie listopada. Na budowie jest cieplutko, pompa ustawiona w tanich taryfach. Marek pomalował nam sufit w salonie, i LED już świeci. W hallu zmiana koncepcji - sufit będzie czarny "Powoli" trzeba rozglądać się za drzwiami wewnętrznymi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 30.10.2016 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Drzwi zamówione Sufity i ściany są gotowe, czekają na końcowe malowanie. Od środy płytkarz zabiera się za łazienkę, na płytki czekaliśmy ponad miesiąc! Podłogowe, które zamówiliśmy wcześniej dalej nie dojechały. Facet wiecznie ma jakieś wytłumaczenie, na 100% trafi na czarną listę. Panele zamówimy później, jak będzie wiadomo jaką grubość maja płytki w hallu. Na foto widać, że wjazd wysypany jest już kamieniem. Kuchnia powinna być za jakieś 3 tygodnie, ale nie wiadomo kiedy dojadą te nieszczęsne płytki, a bez nich to zamontować się jej nie da Do załatwienia w tym tygodniu mam ocieplenie stropu, bo zima tuż tuż, a rachunek za prąd jakoś dziwnie rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 07.11.2016 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Ocieplenie zrobione, chłopaki byli już na drugi dzień. Mamy na suficie 30cm Ekovaty. Ocieplenie zrobione w czwartek, dziś jest poniedziałek, a pompa dalej się nie włączyła Było trochę słońca, palą się żarówki 100W, do tego cztery osoby na budowie i temperatura sama rośnie Płytkarz ruszył z kopyta, łazienka pięknieje z dnia na dzień. Płytki podłogowe dojechały w piątek. Kierowca to jakaś dupa bo bał się wjechać w naszą drogę i płytki wylądowały u sąsiada. Mam to szczęście, że sąsiadów mam pomocnych i kilka godzin później mogliśmy zacząć płytkować. Używamy klinów Perfect Level 3mm. Płytki to Arkesia Biege Poler z Paradyża [nie zdawałem sobie sprawy, że sufit będzie widoczny na podłodze]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlekolada 10.11.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Witam, piękny dom powstaje:))) my przy dobrych wiatrach zaczniemy budować ten projekt na wiosnę w warmińsko-mazurskim. Proszę o więcej zdjęć z realizacji Bryła wygląda super, a czy były jakieś nieścisłości w projekcie? Na coś powinniśmy zwrócić uwagę przez rozpoczęciem budowy tego projektu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 20.11.2016 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 (edytowane) Hej Projekt jest prosty, więc nie powinniście mieć problemów. Ja go modyfikowałem, więc nie wiem jak to będzie z kominami albo ze zwykłym [tfu ] fundamentem. Myślę że bez problemu dacie sobie z BILBO radę. A teraz kilka zdjęć oraz informacji. U nas wszystko nabiera tempa. Płytkarz klei, my również, a w międzyczasie odbieramy kolejne przesyłki kurierskie. Po czterech tygodniach mamy już drzwi wewnętrzne. Trochę się zdziwiłem, bo w dostawie był gratis. Dostaliśmy dodatkowe drzwi! i się wkurzyłem, bo widocznie firma przy przesyłkach kurierskich pozbywa się śmieci. Co do samych drzwi to nic nie mogę powiedzieć, bo dalej są zapakowane. Edytowane 22 Listopada 2016 przez kravat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 20.11.2016 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Jak pisałem wyżej płytki się kładą i są już na zaawansowanym etapie Salon zafugowany, ale niezbyt mi się to podoba. Teraz tylko pomalować kuchnię i stolarz może montować kuchnię. Korytarz musi jeszcze poczekać W łazience gotowe pół podłogi WC całe wypłytkowane A wiatrołap ze spiżarnią planuję zrobić do końca tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts