lukasz51195 07.02.2015 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Witam, panowie mam takie pytanko do was, dziś zostały wkopane 8 kręgi betonowe ale jeszcze nie zalałem dna..? Czy jest to przymusowe...? Kręgi siedzą w samym żwirku... Bo te szamba ekologiczne są na takej zasadzie że to (gęste) zostaje w zbiorniku a woda idzie w ziemie... Prosze was o pomoc.. Dziękuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.02.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Grzecznie zapytam- Waść kpisz czy o drogę pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 08.02.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Waść zauważył, że "szambo ekologiczne" i zwykłe nieszczelne szambo to jeden pieron. Skoro producenci marketowych "oczyszczalni ekologicznych" lansują takie teorie, to co się dziwić takim efektom - zwykła analogia. A oczyszczanie tlenowe w drenażu między bajki dla dorosłych....Szambo bez dna zatruwa, pseudo-oczyszczalnia też. A inwestor szuka oszczędności, to nadstawia ucha pseudo-doradcom i sprzedawcom tzw. "ekologicznych szamb". Jedno wielkie SZAMBO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz51195 08.02.2015 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Dobra Panowie Rozumiem... Jutro zalewam spód... Wiem wygłupiłem się z tym pytaniem... Przepraszam Temat do usuniecia Edytowane 8 Lutego 2015 przez lukasz51195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 08.02.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Temat do usuniecia Niekoniecznie. Nie Ty pierwszy zostałeś wpuszczony w maliny. Nawet wśród urzędników zajmujących się tematem ochrony środowiska w niektórych gminach znajomość tematu jest ograniczona. Zgłoszenia do eksploatacji rozwiązań typu "szambo ekologiczne" bywają akceptowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz51195 08.02.2015 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Przepraszam jeszcze raz, no ale lepiej się dopytać niż pozniej żałować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.02.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Przepraszam jeszcze raz, no ale lepiej się dopytać niż pozniej żałować.. Oczywiscie, ze lepiej pytac, tematu nie kasuj bo moze sie wielu Inwestorom przydac. Zalej spod ze spadkiem w kierunku odbioru sciekow, bedziesz pewny, ze pozbyles sie wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz51195 08.02.2015 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 A rurę przelewową też robić ze spadkiem...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz51195 10.02.2015 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Panowie mam jeszcze takie pytanko, jaką rure dać na przelew 100 starczy..? Przelew będzie na dole... Dziękuje za Odpowidz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 11.02.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Nie rób dołem. Tutaj masz przykładowy schemat. 110 wystarczy, ale lepiej 160. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz51195 11.02.2015 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Ok, a dlaczego nie dołem..? Czym się to różni.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 11.02.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Tak po prostu- żeby się na amen gó... nie zatkała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.02.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Szamba z kręgów tak jak i betonowe powinny być zakazane szczelne to nigdy nie będzie i chyba o to tylko w tym chodzi ze takie ludzie sobie montują, jedni maja z tego pożytek bo szambo samo się opróżnia a inni płaczą bo przy wysokich wodach gruntowych szambo mają ciągle pełne. Po drugie to trzeba nieźle zarabiać żeby takie szambo opróżniać raz czy dwa razy w miesiącu. U mnie sąsiedzi są bardzo ekologiczni szamba opróżniają raz na kilka lat bo mają tak pojemne szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 11.02.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Szamba z kręgów tak jak i betonowe powinny być zakazane szczelne to nigdy nie będzie i chyba o to tylko w tym chodzi ze takie ludzie sobie montują, jedni maja z tego pożytek bo szambo samo się opróżnia a inni płaczą bo przy wysokich wodach gruntowych szambo mają ciągle pełne. Po drugie to trzeba nieźle zarabiać żeby takie szambo opróżniać raz czy dwa razy w miesiącu. U mnie sąsiedzi są bardzo ekologiczni szamba opróżniają raz na kilka lat bo mają tak pojemne szamba. Nie trzeba - u mnie (wioska pod Opolem) wywóz 9 m3 (1x na 4 tygodnie) to koszt 98 zł (dodam na wszelki wypadek -legalnie przez lokalną komunalkę). I właśnie mam betonowe, bez problemu z wodą gruntową i przesiąkaniem. Trzeba natomiast wybrać dobry zbiornik i dopilnować montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts