margo16 08.02.2015 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Witam, otrzymałam wycenę wykonania schodów z drewna jesionowego.Schody są u nas proste, jednobiegowe, jest 18 schodków, szerokość stopnia 100 cm. Wycena obejmuje stopnie, podstopnie, balustradę, montaż itd czyli wszystko. Balustrada będzie połączona z metalem. Stolarz powiedział nam 8000 zł za kompletne wykonanie naszych schodów. Dodam jeszcze że jest to polecany i konkretny fachowiec. Jak myślicie to dobra cena? Ważne jest jeszcze to, że u nas jest aż 11 metrów balustrady. Szukam wsparcia Wiadomo jak to na etapie wykańczania, pieniążki same znikają Aż samemu można się wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 08.02.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 To jest bardzo dobra cena. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 08.02.2015 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Ja za 15 stopni schodów zabiegowych dąb całe z drewna w zeszłym roku zapłaciłem 6 tyś pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 08.02.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Ja za 15 stopni schodów zabiegowych dąb całe z drewna w zeszłym roku zapłaciłem 6 tyś pln[ATTACH=CONFIG]303301[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]303302[/ATTACH] A byłeś na montażu ?? widziałeś ścinki?? jestes 100% pewny ze to lity dąb?? bo znane sa przypadki że dąb na górze a w środku już różne niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 08.02.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 A byłeś na montażu ?? widziałeś ścinki?? jestes 100% pewny ze to lity dąb?? bo znane sa przypadki że dąb na górze a w środku już różne niespodzianki Kolego Byłem przy montażu, jest to lity dąb klejony oczywiście Widziałem każdy kawałek drewna użyty do tych schodów a nawet uczestniczyłem czynnie przy montażu wangi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 08.02.2015 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 No to piekne schody za piękną cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 08.02.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Ja za 15 stopni schodów zabiegowych dąb całe z drewna w zeszłym roku zapłaciłem 6 tyś pln[ATTACH=CONFIG]303301[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]303302[/ATTACH] Schody wyglądają dobrze, a przy staranniejszym wykonaniu warte byłyby około 10 tys zł. Czasami stolarze mają "tani materiał" robią bez rachunku co daje niską cenę. W efekcie obie strony są zadowolone. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 08.02.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Witam, otrzymałam wycenę wykonania schodów z drewna jesionowego.Schody są u nas proste, jednobiegowe, jest 18 schodków, szerokość stopnia 100 cm. Wycena obejmuje stopnie, podstopnie, balustradę, montaż itd czyli wszystko. Balustrada będzie połączona z metalem. Stolarz powiedział nam 8000 zł za kompletne wykonanie naszych schodów. Dodam jeszcze że jest to polecany i konkretny fachowiec. Jak myślicie to dobra cena? Ważne jest jeszcze to, że u nas jest aż 11 metrów balustrady. Szukam wsparcia Wiadomo jak to na etapie wykańczania, pieniążki same znikają Aż samemu można się wykończyć Bardzo tanio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OliviaK 09.02.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Witam. Podłączę się do tematu. Chciałabym zlecić renowację schodów dębowych w domu mojej mamy. Mają już kilka lat i niestety są trochę zniszczone. W związku z tym potrzebuję fachowców, ale tylko sprawdzonych. Czy ktoś z was może polecić mi taką firmę z Warszawy? Domyślam się, że cena renowacji jest zależna od stopnia zniszczenia? Schody są kręcone, ok 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 09.02.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 (edytowane) Ważne jest jeszcze to, że u nas jest aż 11 metrów balustrady. Poszukaj,może za 5K kogoś znajdziesz:lol2: Każda szanująca się firma,za samą balustradę by prawie tyle wzięła,więc schody masz gratis Czego szukać więcej Widać niektórym tak się pali grunt pod nogami,że robią za miskę ryżu Tak tak,schody jesionowe z 11mb balustrady za 8K,to tylko na taką miskę ryżu starczy, chyba że facet robi na lewo i ma kradzione drewno,albo robi z opałowego, ale to już nie moja sprężyna,chociaż z drugiej strony,robi koło pióra firmom działającym legalnie Edytowane 9 Lutego 2015 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 09.02.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 A czy wiadomo jaka ta balustrada i ile materiału?Z tego co zrozumiałem w wypowiedzimargo16 to mają to być schody na betonie ,,chyba,,.Bo jeżeli to mają być schody jak u mnie to cena jest moim zdaniem dobra.Wydaję mi się że kilka wypowiedzi w tym temacie to wykonawcy i to Oni bardziej na rzeczy się znają ,a co do staranności wykonania moich schodów to chyba mało można powiedzieć z tych dwóch fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo16 10.02.2015 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Schody które mi wycenione będą wykonywane na betonie, a jeżeli chodzi o legalność firmy, która wyceniła schody to jest to legalnie działająca firma, jest polecana i naprawdę solidna, a uważam że klienci dzielą się na takich z których można że tak powiem "zedrzeć" i na takich z których nie można. I nikt chyba nie zaprzeczy że tak nie jest. Stolarz w okolicy powiedział za te schody 9500 tyś. ( z tym, że oni za samo odebranie telefonu chcieliby żeby im zapłacić). Stolarz, który wykonuje nam kuchnie, przedstawił najtańszą ofertę, niczym nie różniącą się od tych w wyższej cenie, a pracuje na tych samych materiałach itd i miał jeszcze jedna zaletę której nie mieli drożsi fachowcy - BYŁ SŁOWNY! Prawda jest taka że jest mnóstwo "fachowców", którzy się cenią a nic z tego nie wynika, ani wykonanie, ani słowność, po prostu nic,nic,nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 10.02.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Schody które mi wycenione będą wykonywane na betonie, a jeżeli chodzi o legalność firmy, która wyceniła schody to jest to legalnie działająca firma, jest polecana i naprawdę solidna, a uważam że klienci dzielą się na takich z których można że tak powiem "zedrzeć" i na takich z których nie można. I nikt chyba nie zaprzeczy że tak nie jest. Stolarz w okolicy powiedział za te schody 9500 tyś. ( z tym, że oni za samo odebranie telefonu chcieliby żeby im zapłacić). Stolarz, który wykonuje nam kuchnie, przedstawił najtańszą ofertę, niczym nie różniącą się od tych w wyższej cenie, a pracuje na tych samych materiałach itd i miał jeszcze jedna zaletę której nie mieli drożsi fachowcy - BYŁ SŁOWNY! Prawda jest taka że jest mnóstwo "fachowców", którzy się cenią a nic z tego nie wynika, ani wykonanie, ani słowność, po prostu nic,nic,nic. margo16 Ten sam stolarz u mojego kolegi wykonał schody na betonie dokładnie z tego samego materiału ,tylko że tam jeszcze była taka mała bramka (drzwiczki zabezpieczające dla dziecka)na górze oraz półpiętro i osiemnaście stopni. Poręcz ma po obu stronach ze względu na dziecko niepełno sprawne. Kolega zapłacił za te schody tyle co ja za swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo16 10.02.2015 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Mogłabym w takim razie prosić o namiary na tego stolarza?I skąd jest ten Pan? Też z łódzkiego? Wydawało mi się że cena uzgodniona z Panem stolarzem jest dobra... Każdy stolarz z którym się kontaktowałam twierdził, że 11 mb balustrady to bardzo dużo i samo to podwyższa dużo cenę moich schodów. A u Ciebie kalaf5 ile jest balustrady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 10.02.2015 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Tak jest z Łódzkiego ,co z namiarami to mogę tyko powiedzieć że zakład jego mieści się w miejscowości Sworawa 99-200 Poddębice.Telefonu nie mam.Balustradę mam może małą ale u mnie są schody samonośne więc materiału dość sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts