adamski9000 08.02.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Witam Mam budynek gospodarczy o maksymalnej przewidzianej przez ustawę powierzchni zabudowy, czyli 25m2. Chciałbym go ocieplić styropianem 30 cm + klej, siatka, tynk, w sumie wyjdzie dodatkowo ok 40 cm grubości ściany. Jak łatwo policzyć po dodaniu warstwy izolacji powierzchnia zabudowy zwiększy się o 10 m2, czyli budynek będzie miał 35 m2. Pytałem się w starostwie i powiedzieli mi, że to nie będzie sprzeczne z ustawą, a ich interesuje tylko wysokość budynku określona w planie zagospodarowania przestrzennego.Dlatego chciałbym się zapytać bardziej zorientowanych w temacie czy rzeczywiście będzie to legalne ? DziękiAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 08.02.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Ocieplenie , elewacja wchodzi w powierzchnię zabudowy. Poczytaj nowe prawo budowlane ( Sejm w styczniu uchwalił teraz tylko podpis Prez. i ogłoszenie). Przyda Ci się to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski9000 08.02.2015 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts