jare32 08.02.2015 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Witam, proszę o opinie na temat w jaką firmę wejść by taka rozdzielnica była w miarę optymalna w rozbudowie, jaki osprzęt wewnątrz , pytam o producentów a nie o elementy, z czym jest najmniej "problemów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.02.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Hager Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 08.02.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Legrand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 08.02.2015 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 rozdzielnica hager osprzęt legrand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.02.2015 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Jeśli osprzęt Legrand to nie Legrand RCD - chyba, że najnowszy model (tego nie wiem, czy ma nadal ten drut do załączania styków to jakaś wada albo niedopracowanie techniczne) dlatego proponuję Hager i Hager ewentualnie Hager i Moeller(obecnie Eaton) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UmyjWiate 09.02.2015 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 hager Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 10.02.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 też jestem za Eaton-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 10.02.2015 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Rozdzielnica HAGER VOLTA.Osprzęt EATON / ABB / SCHRACK / HAGER / LEGRAND. To są markowe produkty na których się nie zawiedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 11.02.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 W zastosowaniach nieprofesjonalnych (jak np. mieszkaniówka), pewne cechy produktu nie mają znaczenia i dlatego potwierdzam, że wszystkie te produkty są markowe, a niektóre nawet markowniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 11.02.2015 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Dzięki koledzy za wskazówki, będę miał sporo do myślenia, rozdzielka będzie poza "zwykłą" elektryką również miała nieco automatyki. Myślę o PLC ze względu na w miarę łatwe programowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 12.02.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Jeśli myślisz o PLC to zapomnij o rozdzielkach 2x12...4x12.Zabraknie Ci miejsca na kolejne moduły i przekaźniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 13.02.2015 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Jeśli myślisz o PLC to zapomnij o rozdzielkach 2x12...4x12. Zabraknie Ci miejsca na kolejne moduły i przekaźniki. nie no takich małych nie rozważałem w ogóle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.02.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 nie no takich małych nie rozważałem w ogóle ... A jeśli chodzi o PLC to co bierzesz pod uwagę? Bo niekiedy nie warto inwestować w sterownik , lepiej wykorzystać centralkę alarmu i komputer jako programator plus parę przekaźników czasowych i niewielka automatyka będzie realizowana. Chociaż chętnie "posłucham" o konfiguracji jaką planujesz foto - to początki łączenia i tworzenia- częściowe oświetlenie +świąteczna choinka + obecność domownika + alarm+ rekuperator z funkcją "przewietrzanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 13.02.2015 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Planów jako takich jeszcze nie mam, rodzi mi się to dopiero w głowie, ale też nie będzie to nie wiadomo jak rozbudowany system. Potem domownicy się gubią. A wstępnie myślę o rodzinie PLC2011... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoktorWolt 15.04.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Rozdzielnice SEZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makrelnet 16.04.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Rozdzielni jest tak wiele że trudno ocenić. Rożną się sposobem montażu nt pt i wszystkimi bajerami w środku. Osobiście automatykę montowałbym w osobnej skrzynce a obwody prądowe w osobnej albo wybrał taką dużą żeby można było logicznie podzielić wszystko. Nie zapominajmy że w rozdzieli oprócz zabezpieczeń, przekaźników itd są jeszcze przewody i to one głownie zajmują miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 16.04.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Proszę bardzo - rozdzielnica "wielozadaniowa" - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makrelnet 17.04.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Rozdzielnica jest podzielona na sekcje. Niech będzie wielozadaniowa. Miałem na myśli to żeby oddzielić jedno od drugiego. Można to zrealizować na różne sposoby. Nie wszystkim taka wielozadaniówka zmieści się np w korytarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 17.04.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Wystarczy taką lub podobną wykonać na zamówienie, i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UmyjWiate 17.04.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Wystarczy taką lub podobną wykonać na zamówienie, i po kłopocie. nie kazdy ma na to fundusze... osprzęt hager, rozdzielnia hager, dobre są tez Elektroplast ,Pawbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts